Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
2107 miała po lewej na bank
http://www.gieldaklasykow.pl/wp-content ... 107-03.jpg
zrobiłem próbna konfiguracje i 170 cennikowo , 2,0tsi 280KM, ale mozna spooooro taniej ułozyc pod siebie naprawde fajne auto autostradowe
subiektywnie dużo lepiej się prowadzi taki superb 2,0 tdi 190 KM niż lexus IS 200t 245KM

http://www.gieldaklasykow.pl/wp-content ... 107-03.jpg
FUX pisze: Kiedy.ś se skonfigurowałem.
Wyszło prawie 200 kpln
zrobiłem próbna konfiguracje i 170 cennikowo , 2,0tsi 280KM, ale mozna spooooro taniej ułozyc pod siebie naprawde fajne auto autostradowe
subiektywnie dużo lepiej się prowadzi taki superb 2,0 tdi 190 KM niż lexus IS 200t 245KM
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon pisze: łada Samara ?![]()
WAZ 2105, 2106 i 2107 miały po lewej stronie.
Przy Samarze gmerało Porsche i zapewne wymusili zmianę strony, żeby nie było obciachowych skojarzeń

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка pisze: Żeby daleko nie szukać, najechałem kiedyś tyłem auta na spory słupek, no bo nie zapiszczał czujnik cofania.
Tyle tylko, że w tamtym aucie tych czujników w ogóle nie było.
To jest bezpośredni dowód na to, że wszelkie ułatwienia nam po prostu lasują mózg. Mam w Mietku asystenta parkowania i jak jest ciasno, to po prostu nie chce mi się obcyndalać z machaniem kierownicą, tylko włączam bestię. Niedługo nie będę potrafił zaparkować równolegle i zdaję sobie z tego sprawę....

Konto usunięte pisze: Mam w Mietku asystenta parkowania i jak jest ciasno, to po prostu nie chce mi się obcyndalać z machaniem kierownicą, tylko włączam bestię
fu, mógłbys nie pisac takich rzeczy na forum

a tak na marginesie, w moim W205, prawie golasie, mam asystenta parkowania, a przyciemniajace się lusterko wsteczne jest ekstrasem, za który trzeba by dopłacić.
Logika chyba taka, że lusterko w epoce automatycznych asystentów przestaje być potrzebne

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, chyba nie jest aż takim golasem...
235 PARKTRONIC z aktywnym asystentem parkowania 3 107,61
no tak, "prawie" golas...Konto usunięte pisze:Лукашэнка, chyba nie jest aż takim golasem...

Gdybym ja to konfigurował to wolałbym dać 2 356 PLN za lusterka fotochromatyczne, albo 4 712 PLN za pakiet keyless-go... ale cóż, mam parktronic, którego nigdy jeszcze nie użyłem

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Cioty drogowe.
![]()
Hehe, wiesz, mnie się nie muszą zapalać lampki w lusterkach....

Z bajerów dla gamoni cenię sobie jeden, wyświetlanie znaków drogowych z ograniczeniami prędkości
reszta to chlam
No może jeszcze consierge jest - bywa użyteczny
reszta to chlam
No może jeszcze consierge jest - bywa użyteczny

- rrosiak
- 6 gwiazdek
To znaczy że masz lipny system, który błędnie skanuje znaki.FUX pisze: Wyświetlanie znaków przekłamuje.
Często jest 50 pokazuje np. 70.
Lipa.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Pytanie czy to naprawde jest skaner czy po prostu baza danych ze znakami okreslanymi na podstawie GPS jak w zwyklej navi ...
Impreza na codzien a w weekendy 126p900
Zaporożec jeszcze bardziejjarmaj pisze: Po właściwej stronie ma za to Niva. Czyli Niva to prawie Porsche!![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Zazwyczaj jest to współpraca systemu rozpoznawania obrazu z kamery z danymi pobieranymi z nawigacji i gdy kamera nie zauważy jakiegoś znaku (zasłonięty, za wysoko itp.) to system podaje wartość z navi, a te dane nie zawsze są aktualne.pol052 pisze:Pytanie czy to naprawde jest skaner czy po prostu baza danych ze znakami okreslanymi na podstawie GPS jak w zwyklej navi ...
Tak czy inaczej, to tylko kolejny ogłupiacz.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
E, to już wole naviexperta za naście miesięcznie. Też pokazuje ograniczenia, a przy okazji i jakieś suszarki w krzakach 

No o to mnie sie rozchodzilo dlaczego moze wyswietlac 70 zamiast 50 - po prostu stara baza danych (lub system w ogole bez kamery)rrosiak pisze:Zazwyczaj jest to współpraca systemu rozpoznawania obrazu z kamery z danymi pobieranymi z nawigacji i gdy kamera nie zauważy jakiegoś znaku (zasłonięty, za wysoko itp.) to system podaje wartość z navi, a te dane nie zawsze są aktualne.pol052 pisze:Pytanie czy to naprawde jest skaner czy po prostu baza danych ze znakami okreslanymi na podstawie GPS jak w zwyklej navi ...
Impreza na codzien a w weekendy 126p900
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie wiedziałem. Ale w sumie to silnik też ma we właściwym miejscuinquiz pisze:Zaporożec jeszcze bardziejjarmaj pisze: Po właściwej stronie ma za to Niva. Czyli Niva to prawie Porsche!![]()

Występuje też w autach bez navi. Wtedy w całości opiera się na rozpoznawaniu znaków przy pomocy kamery. Dla mnie bezsensowny gadżet.rrosiak pisze: Zazwyczaj jest to współpraca systemu rozpoznawania obrazu z kamery z danymi pobieranymi z nawigacji i gdy kamera nie zauważy jakiegoś znaku (zasłonięty, za wysoko itp.) to system podaje wartość z navi, a te dane nie zawsze są aktualne.
rrosiak, nie wiem, jak to działa. Wszystko wskazuje na kamerę, gdyż natychmiast po minięciu znaku z inną wartością, na ekranie jest to odzwierciedlone.
Postaram się sprawdzić, kiedy jest fail.
W Mazdzie 3?FUX pisze:rrosiak, nie wiem, jak to działa. Wszystko wskazuje na kamerę, gdyż natychmiast po minięciu znaku z inną wartością, na ekranie jest to odzwierciedlone.
Przypuszczam jednak, że nie skanuje znaków, tylko ciągnie informacje o ograniczeniach prędkości z wbudowanych map (chyba TomTom). A na tych mapach są oczywiście nieścisłości.
Mój pokazuje nawet zaskakujące ograniczenia wystepujace w związku z robotami drogowymi
Fakt że czasem pokazuje nieprawdę ale na szczęście w bezpieczną dla prawka stronę
Fakt że czasem pokazuje nieprawdę ale na szczęście w bezpieczną dla prawka stronę
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Rosiu wyżej już napisał. Podstawą dla tych systemów jest rozpoznawanie rzeczywistych znaków. I na tej zasadzie działają. Navi może, ale nie musi, pełnić tu jedynie rolę uzupełniającą.esilon pisze:Mój pokazuje nawet zaskakujące ograniczenia wystepujace w związku z robotami drogowymi