Witam.
Problem był sporadyczny więc nie reagowałem.
Może to zbieg okoliczności ale po 5k od założenia gazy zaczęło się:
Czasem zgaśnie przy wysprzęgleniu podczas jazdy (dojeżdżając do skrzyżowania lub na zakręcie).
Na zimnym odpala raczej bez problemu, po przejechaniu kilkudziesięciu km zgaszeniu i za 5-10 min odpaleniu- przebiera, wypada zapłon, trzepie silnikiem, czasem załapie i jedzie bez problemu a czasem trzepie silnikiem , mruga (check slinika) błąd chyba p0303.
Po odpaleniu wchodzi normalnie na obroty biegu jałowego po czym spadają i gaśnie.
czy to czujnik położenia wału pada?
regulowanie zawory były ok 2k km temu
Impreza 01 1,6TS gaśnie, nierówna praca
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Impreza 01 1,6TS gaśnie, nierówna praca
Przyczyn wypadania zapłonów jest wiele - od niesprawnych świec zapłonowych po uszkodzony silnik.
Należy na spokojnie sprawdzić poszczególne elementy mogące wywoływać w/w zjawisko.
Należy na spokojnie sprawdzić poszczególne elementy mogące wywoływać w/w zjawisko.
Świece nowe.
Rozmawiałem z poprzednim właścicielem, kiedyś wymieniał przewody bo mu przerywał (gdy padał deszcz) a tu przerywa na rozgrzanym silniku i przy słonecznej pogodzie.
Słyszałem że objawami uszkodzonego czujnika położenia wałka jest właśnie problem na rozgrzanym silinku z odpalenie/kulturą pracy. Tylko czy z czujnikami w subaru jest tak samo?
Rozmawiałem z poprzednim właścicielem, kiedyś wymieniał przewody bo mu przerywał (gdy padał deszcz) a tu przerywa na rozgrzanym silniku i przy słonecznej pogodzie.
Słyszałem że objawami uszkodzonego czujnika położenia wałka jest właśnie problem na rozgrzanym silinku z odpalenie/kulturą pracy. Tylko czy z czujnikami w subaru jest tak samo?
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
podobnie.
Najlepiej podłącz komputer i zobacz jaki błąd wyskakuje. Albo udaj się do warsztatu zajmującego się subaru
Najlepiej podłącz komputer i zobacz jaki błąd wyskakuje. Albo udaj się do warsztatu zajmującego się subaru
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

-
crazy_ivan
- 1 gwiazdka
- Auto: XT, Turbodziadek szatan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A jeszcze wcześniej posprawdzaj czy nie wysunęła się jakaś wtyczka w komorze silnika, albo nie spadł któryś z przewodów podciśnienia.