Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 15 wrz 2008, o 17:57

The Queen + Paul Rodgers, The Cosmos Rocks :mrgreen:

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 15 wrz 2008, o 18:13

Chloru pisze: The Queen + Paul Rodgers, The Cosmos Rocks :mrgreen:

Zgadzam się :-)

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 15 wrz 2008, o 18:35

FUX pisze::-d Niestety, wcześniej bardziej niż słońca należy spodziewać się śniegu. Meteorolodzy przewidują, że przelotne opady mogą pojawić się jeszcze w październiku. Ale prawdziwe ochłodzenie przyjdzie wraz z pierwszymi dniami listopada. W tym roku biały puch może, według wstępnych przewidywań, spaść już na Wszystkich Świętych.
http://fakty.interia.pl/prasa/news/snie ... da,1177975

Za mało Suvów, za dużo tłumików, stłamszonych aut i teraz się to mści. :wall:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2008, o 22:59

FUX pisze: W tym roku biały puch może, według wstępnych przewidywań, spaść już na Wszystkich Świętych.

Yes yes yes :thumb:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 wrz 2008, o 00:46

Mam już rozkład zajęć na studiach - póki co nazwy przedmiotów nie brzmią strasznie (jak było na pedagogice), a niektóre nawet fajnie więc na razie teges :-)

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 16 wrz 2008, o 07:05

Konto usunięte pisze:
FUX pisze: W tym roku biały puch może, według wstępnych przewidywań, spaść już na Wszystkich Świętych.

Yes yes yes :thumb:

NO, no, no. Ja tam uwielbiam ciepełko, a te przebrzydłe mokre śniegi i ciemne pluchy są niedozaakcpetowania, brrrr. Śnieg tak ale w grudniu po południu przy błękitnym niebie i palącym słońcu.
pozdrawiam
Grzegorz

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester, MX5

Post 16 wrz 2008, o 08:36

FUX pisze: :-d Niestety, wcześniej bardziej niż słońca należy spodziewać się śniegu. Meteorolodzy przewidują, że przelotne opady mogą pojawić się jeszcze w październiku. Ale prawdziwe ochłodzenie przyjdzie wraz z pierwszymi dniami listopada. W tym roku biały puch może, według wstępnych przewidywań, spaść już na Wszystkich Świętych.
:-d
WRC fan pisze: Mam już rozkład zajęć na studiach - póki co nazwy przedmiotów nie brzmią strasznie (jak było na pedagogice), a niektóre nawet fajnie więc na razie teges :-)
Szybko zmienisz zdanie :giggle:

misioo
2 gwiazdki
Auto: SuBEARu

Post 16 wrz 2008, o 09:13

WRC fan pisze: Mam już rozkład zajęć na studiach - póki co nazwy przedmiotów nie brzmią strasznie (jak było na pedagogice), a niektóre nawet fajnie więc na razie teges :-)

Z mojego doświadczenia (oczywiście your mileage may vary):
- fajnie brzmiące i ciekawie się zapowiadające przedmioty okażą się albo potwornie nudne albo prowadzone przez totalne beztalencia bez charyzmy i ze szczątkową wiedzą na dany temat :wall:
- zajęcia o nudnych nazwach będą dokładnie takie, na jakie się zapowiadają :wall: :wall: :wall:
- najmniej przydatny przedmiot będzie prowadzony przez rzeźnika o wymaganiach nie do spełnienia :o :wall:
- egzaminy najlepiej zdawać na kacu - jest Ci wszystko jedno, chcesz, żeby się to jak najszybciej skończyło - czyli piszesz bez stresu i na ogół kończy się to zaskakująco wysoka oceną :lol:

Powyższe jest "troszeczkę" przerysowane, ogólnie studia to był u mnie najza.......szy okres w życiu :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2008, o 09:16

Grzegorz, ale ja piszę o prawdziwej zimie. Nie jakieś tam plus 5 czy minus 3 i wiszące non stop nad głową frontowe chmury. Tylko minus 15, słoneczko, chrupiący śnieg pod nogami... :-d

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 16 wrz 2008, o 09:29

Konto usunięte pisze:Grzegorz, ale ja piszę o prawdziwej zimie. Nie jakieś tam plus 5 czy minus 3 i wiszące non stop nad głową frontowe chmury. Tylko minus 15, słoneczko, chrupiący śnieg pod nogami... :-d
aka zima to chyba tylko powyżej 1500 m npm :evil:
Dolce far niente ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 16 wrz 2008, o 09:53

W miejscu, w którym ostatnio było 6pkt i 300PLN dzisiaj stał pan, któremu nie chciało się podnieść lizaka. Uff..
czarne jest piękne...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 16 wrz 2008, o 10:06

Phi.

Ostatnio panowie stali sobie obok korku (korka?) w którym stałem. WTEM! Zooczyli mój wytłuczony reflektor i dokonali zatrzymania, wygrażając że zabiorą mi dowód. Nie zabrali. Nie zauważyli też sześciu punktów świetlnych i przyciemnionych szyb gdzie nie wolno :-P

Pobuczałem im wydechem na do widzenia :D

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 wrz 2008, o 10:08

Bergen pisze: Ostatnio panowie stali sobie obok korku (korka?) w którym stałem. WTEM! Zooczyli mój wytłuczony reflektor i dokonali zatrzymania, wygrażając że zabiorą mi dowód. Nie zabrali.

A to nie można sobie wozić ponadnormatywnych zbitych reflektorów??

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 wrz 2008, o 10:10

Można. Tym bardziej wyłączonych ponadwymiarowych zbitych reflektorów. Ale niektórzy panowie nie odpuszczą okazji do przedłużenia sobie siusiaka pogróżkami dla młodego ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2008, o 11:46

Kwestie oświetlenia na aucie, w dużym skrócie, można zdefiniować tak: jeżeli coś wisi i ma świecić, to ma być sprawne.

Podobnie dyskusyjnie można podchodzić do strzelonych punktowo szyb po kamieniach...
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 wrz 2008, o 12:07

FUX, czy to się tyczy również niebieskich świetlówek pod autem? Jakaś podstawa prawna?

Bo mnie się wydaje, że auto musi mieć sprawne oświetlenie obowiązkowe. A wszystko ponadto o ile przechodzi badania techniczne i nie stanowi zagrożenia, może być tylko ozdobą.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 wrz 2008, o 12:22

Konto usunięte pisze: FUX, czy to się tyczy również niebieskich świetlówek pod autem? Jakaś podstawa prawna?
Jeżeli montujesz takie, to pamiętaj o homologacji :-d
Konsekwencje jej braku bywają straszne.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2008, o 12:33

Konto usunięte, So What!,
Czepialscy! :evilgrin:

Miałem na myśli to, co producent powiesil :razz: .
Co ja Piter jestem, żeby ze świetlówkami jeździć... :cofee:
:mrgreen:
Dolce far niente ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 16 wrz 2008, o 12:46

radekk pisze: Szybko zmienisz zdanie :giggle:

Cicho tam :giggle: Chciałem być fair i chociaż raz napisać o studiach w tym wątku :giggle:

misioo pisze: - fajnie brzmiące i ciekawie się zapowiadające przedmioty okażą się albo potwornie nudne albo prowadzone przez totalne beztalencia bez charyzmy i ze szczątkową wiedzą na dany temat :wall:

Kiedy "Historia kina powszechnego" na prawdę brzmi dobrze :-) A do tego są projekcje filmowe ;-)

misioo pisze: - zajęcia o nudnych nazwach będą dokładnie takie, na jakie się zapowiadają :wall: :wall: :wall:
Historia filozofii mnie trochę przeraża. Filozofię miałem już na pedagogice ale to to brzmi jakoś gorzej. I na dodatek nie przepiszą mi oceny bo się przedmiot inaczej nazywa :-/

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 wrz 2008, o 15:36

misioo pisze: - fajnie brzmiące i ciekawie się zapowiadające przedmioty okażą się albo potwornie nudne albo prowadzone przez totalne beztalencia bez charyzmy i ze szczątkową wiedzą na dany temat
Coś w tym jest. U nas był przedmiot "Informatyka prawnicza", ale pani wykładowca nie doszła do wynalezienia komputerów :mrgreen:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2008, o 15:39

misioo pisze: - fajnie brzmiące i ciekawie się zapowiadające przedmioty okażą się albo potwornie nudne albo prowadzone przez totalne beztalencia bez charyzmy i ze szczątkową wiedzą na dany temat :wall:

Albo będą prowadzone przez ciekawych ludzi, ale owa ciekawa wiedza z zajęć będzie kompletnie nie przydatne w zawodowym i około zawodowym życiu.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 16 wrz 2008, o 19:26

Hi hi, mały dzisiaj poszalał i kupił co nieco do Czarnego Zła :mrgreen: Jak już będzie po wszystkim nie omieszkam się pochwalić :evilgrin:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 wrz 2008, o 19:44

Nie wiem, czy dobrze, czy źle:

Porsche przejęło kontrole nad VW.
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 16 wrz 2008, o 20:38

mały 5150 pisze: Hi hi, mały dzisiaj poszalał i kupił co nieco do Czarnego Zła :mrgreen: Jak już będzie po wszystkim nie omieszkam się pochwalić :evilgrin:

Zgwałciłeś świnkę skarbonkę i kupiłeś dodatkowe wkładki do spojlera ! :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 16 wrz 2008, o 20:52

WRC fan pisze: Historia filozofii mnie trochę przeraża.
Bo to straszny przedmiot jest. Jedyny na studiach, z którego oblałem zerówkę. Spytaj SoWhata, u kogo... 8-)
So What! pisze: pani wykładowca nie doszła do wynalezienia komputerów
No bo sama nie miała tego na studiach, to co, miała jakąś niesprawdzoną wiedzę studentom serwować...? :mrgreen:
A leksa se włączyć, to niech uczą na jakichś byle-kursach w zetdezecie, dumny UJ jest ponad takie nowinki ;-)
EterycznyŻołądź pisze: Albo będą prowadzone przez ciekawych ludzi, ale owa ciekawa wiedza z zajęć będzie kompletnie nie przydatne w zawodowym i około zawodowym życiu.
Błąd w rozumowaniu. Kontakt z ciekawymi ludźmi zawsze jakoś Ci się przyda i zaprocentuje - niekoniecznie zawodowo (acz to też) - a zresztą, całe to "zawodowo" to najmniej ważna rzecz w życiu, tak naprawdę.
Precz z prostym utylitaryzmem (patrz wyżej, kto chce tylko rzeczy przydatnych w robocie, to marsz do ZDZ albo do zawodówki, nie zaś szwendać się po uniwerku...)
FUX pisze: Porsche przejęło kontrole nad VW.
Golf GTI zacznie mieć boksera i napęd na tył... :-p A serio, to Cayenne nareszcie w domu :cofee:

* * * * *
Zgodnie z obietnicą z szałtboksa, mała ilustracja tezy, że studentki są cool (szczególnie moje ;-) - jak je wpuścić na MSPO):
http://nasza-klasa.pl/profile/6153467/gallery/91
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, o 20:58 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ