Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Wersja SUV. Czyli kamienica. Ale taka zgrabna 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Żadne tam wydatki...
Trochę musiałem dorzucić do kwoty jaką dostałem za Jeepa. Ale bez jakiejś napinki.
Rata leasingowa dosyć wysoka - ale też bez przesady.
Wykup całkiem przyzwoity - a nie muszę przecież.
Także w sumie - drogo ale znośnie.
Trochę musiałem dorzucić do kwoty jaką dostałem za Jeepa. Ale bez jakiejś napinki.
Rata leasingowa dosyć wysoka - ale też bez przesady.
Wykup całkiem przyzwoity - a nie muszę przecież.
Także w sumie - drogo ale znośnie.

"Podczas pierwszych 1500 km należy jeździć ze zmienną prędkością i zmiennymi prędkościami obrotowymi silnika."FUX pisze: Pojedziesz sobie autostradowo do 130 i gitara.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Bilex, 1500km to jeden dzień dobrego jeżdżenia. Przejedziesz W-wę 100 razy wzdłuż i 100 razy w poprzek i będzie 1500km 

Wg mercedesa to zamykanie obrotomierza lepsze od 1300 obrotów na autobanie.Bilex pisze:"Podczas pierwszych 1500 km należy jeździć ze zmienną prędkością i zmiennymi prędkościami obrotowymi silnika."FUX pisze: Pojedziesz sobie autostradowo do 130 i gitara.
No weź...
Zawsze możesz na prawym pasie użyć manualnej zmiany biegów.
80-130

Podróżowałem ostatnio samochodem do Marsylii i stwierdzam, że w Niemczech trudno jest znaleźć dłuższe odcinki autostrad, na których można spokojnie zamknąć budzik.
Gęsty ruch.
Emeryci za kierownicami (albo coraz popularniejsze aktywne tempomaty)
Masa zwężeń i innych ograniczeń.
We Francji podróżowało mi się płynniej, ale też bez szaleństwa.
Najlepszy, prawie pusty, odcinek testowy, to nasza trasa S8.
Bardzo szybka jazda po autostradzie SUVem?
To nic, że diesel.
I tak spali 15+
Teraz gdy mamy już sporo autostrad, plaskacze lepiej łączą właściwości jezdne, komfort i ekonomikę.
Gęsty ruch.
Emeryci za kierownicami (albo coraz popularniejsze aktywne tempomaty)
Masa zwężeń i innych ograniczeń.
We Francji podróżowało mi się płynniej, ale też bez szaleństwa.
Najlepszy, prawie pusty, odcinek testowy, to nasza trasa S8.
Bardzo szybka jazda po autostradzie SUVem?
To nic, że diesel.
I tak spali 15+
Teraz gdy mamy już sporo autostrad, plaskacze lepiej łączą właściwości jezdne, komfort i ekonomikę.
Auto dla dziada
W204. Imho lepsze od w205. Tak, inne tempo zycia. Im dalej na zachod, tym spokojniej. Ale to kwestia swiadomosci, nie geografii.
A ja bylem w weekend w wielkopolsce, spory szok in plus po polsce przesiedlonej. Super, bedzie gdzie jezdzic na starosc.
A ja bylem w weekend w wielkopolsce, spory szok in plus po polsce przesiedlonej. Super, bedzie gdzie jezdzic na starosc.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2016, o 07:49 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
do zagazowania - tak.gregski pisze:W204. Imho lepsze od w205
W innych aspektach W205 pokazuje przewagę.
Tempo życia to kwestia witalności.
Im dalej na zachód tym jej już mniej.
To wymieranie.
Kto wygrał klasyfikację medalową na ME w lekkoatletyce?
Niemcy? Francja? Wlk Brytania?
A EURO 2016?
Przeszłość należy do tych, którym się jeszcze chce.
A co do Wielkopolski: Tak, warto tam się wybrać.
Na kaczkę z pyzami i modrą kapustą.
:)
Niemcy? Francja? Wlk Brytania?
A EURO 2016?
Przeszłość należy do tych, którym się jeszcze chce.
A co do Wielkopolski: Tak, warto tam się wybrać.
Na kaczkę z pyzami i modrą kapustą.
:)
Subaru Libero ogladalem w weekend, fantastyczne autko..
Wszystkie mialy obracane przednie fotele?
Wszystkie mialy obracane przednie fotele?
Musiałbyś sprawdzić w starym prospekcie.
Ale zdaje się, że obracane fotele, elektryczny dach panoramiczny, funkcje stołu i łóżka, itd - to było tylko w droższej specyfikacji (SDX)
To faktycznie praktyczne auto, szczególnie na południu Europy, gdzie mają wąskie uliczki.
Jest jeszcze ich trochę na mobile.de:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 88701.html
ale coraz mniej, bo jednak po latach gniją.
Ale zdaje się, że obracane fotele, elektryczny dach panoramiczny, funkcje stołu i łóżka, itd - to było tylko w droższej specyfikacji (SDX)
To faktycznie praktyczne auto, szczególnie na południu Europy, gdzie mają wąskie uliczki.
Jest jeszcze ich trochę na mobile.de:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 88701.html
ale coraz mniej, bo jednak po latach gniją.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
gregski pisze: Wszystkie mialy obracane przednie fotele?
Nie wszystkie. Miałem jednego z obracanymi, a drugiego bez. Tak jak pisze Dyktator, w specyfikacji Super De Lux

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Świetne auto. I wcale się nie chciało wywrócic. Mój ojciec jadąc w środku nocy przez W-we dostał na skrzyżowaniu strzał w bok przy prędkości ok 70km/h. Libero obrócił się kilka razy wkoło i pozostał na kołachgregski pisze:Konto usunięte, miales toto? :) wow...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX pisze: Giulia.
No i......
Pozycja za kierownicą taka sobie, materiały wykończeniowe ok.
Oświetlenie wnętrza-niedosyt. LEDy jakieś takie ascetyczne.
Pozycja dla pasażera z przodu ze stopami pod kątem bardziej niż prostym dyskwalifikacja.
Wsiadanie do tyłu karkołomne.
Nie ma miejsca na stopy pod siedziskami kierowcy i pasażera. Gorzej, niż w bawarce 3 i 5.
Nie zamieniłbym na swoją mazdę.
Pozwolę sobie zgłosić zdanie odrębne.
Pozycja za kierą fajna, materiały w środku - 1 klasa (ale wersja jakaś za prawie 200 k), na siedzeniu pasażera i z tyłu - dużo miejsca (nie tyle co w OBK, ale dużej różnicy nie ma). Wsiada się typowo jak do auta tej wielkości, po czołgu to faktycznie może wydawać się małe. No ale ja też trochę niższy jestem. Może nie ustawiłeś sobie fotela.
Skrzynia trochę haczy, a może po prostu chodzi z oporem. Nawigacja, radio i ten cały kombajn multimedialny - OK, idzie się przyzwyczaić, chociaż wolę wklepywanie na dotykowym a nie kręcenie gałką jak w radiu Ślązak. Grafika w nawigacji bez rewelacji.
Aha, i nie ma koła zapasowego, tylko zestaw naprawczy - no nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Może akurat w tym egzemplarzu.
Ciekawe jak jeździ (siedziałem tylko w salonie). Fajna - taka płaska żaba. No i jeszcze nie ma benzynowych silników, z wyjątkiem tego potwora od Ferrari.
Za parę lat witaj Julio (chyba że FHI coś wymyśli, ale póki co się nie zanosi).
Konto usunięte, nie nie.
Wejdź do merca C, bawarki 5 czy 3.
Merc ok, bawarki błe; brak miejsca na stopy jak w gulii.
Jechałem podstawową wersja mazdy 3 i w porównaniu z tą, która mam, jest przepaść jeżeli chodzi o fotele.
Może w gulii było to samo. Wersja budżet, budżet.
Tylna kanapa jest umieszczona za nisko!
Moja mazda z tyłu i przodu wygodniejsza. 6-ka jeszcze bardziej przestronna.
Bede miał chwilę, to kopnę się do Wrocka na test drive. Zapytam, kiedy będą mieli na stoku coś w wyższym poziomie wykończenia.
A wracając do wykończenia, to ten Twój model w skórach czy zamszu wydawał się sympatyczniejszy.
Wejdź do merca C, bawarki 5 czy 3.
Merc ok, bawarki błe; brak miejsca na stopy jak w gulii.
Jechałem podstawową wersja mazdy 3 i w porównaniu z tą, która mam, jest przepaść jeżeli chodzi o fotele.
Może w gulii było to samo. Wersja budżet, budżet.
Tylna kanapa jest umieszczona za nisko!
Moja mazda z tyłu i przodu wygodniejsza. 6-ka jeszcze bardziej przestronna.
Bede miał chwilę, to kopnę się do Wrocka na test drive. Zapytam, kiedy będą mieli na stoku coś w wyższym poziomie wykończenia.
A wracając do wykończenia, to ten Twój model w skórach czy zamszu wydawał się sympatyczniejszy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX, hmm, muszę przyznać że to dziwne że w różnych wersjach wyposażenia jest inna przestrzeń na stopy. Wydaje mi się że nie ma aż takich różnic w konstrukcji foteli.
W BMW owszem jest mało miejsca na nogi, w C klasie z tego co pamiętam podobnie. Nie ma jakichś istotnych różnic. Ale pytanie czego oczekujesz, bo dużo więcej miejsca w podobnym luksusie i za mniejsze pieniądze masz w Kii Optima (tak przykładowo).
Wydaje mi się, że ta Giulia w której siedziałem ma podobną ilość miejsca (przynajmniej z tyłu) do Mazdy 6 (mamy w firmie), ale muszę się przymierzyć do obu aut ponownie, bo nie mam bezpośredniego porównania. Mazdą 3 nie jechałem ani nie siedziałem, trudno mi coś powiedzieć.
Co mi się nie podoba, że robią jak Niemcy, lista wyposażenia opcjonalnego długa i droga
trzeba się przejechać żeby stwierdzić czy warto, bo wizualnie owszem OK, ale np rozplanowanie schowków nie zachwyca, kieszenie w drzwiach małe (wiem że nie o to chodzi w pierwszej kolejności, no ale - małe. Trudno coś włożyć).
W BMW owszem jest mało miejsca na nogi, w C klasie z tego co pamiętam podobnie. Nie ma jakichś istotnych różnic. Ale pytanie czego oczekujesz, bo dużo więcej miejsca w podobnym luksusie i za mniejsze pieniądze masz w Kii Optima (tak przykładowo).
Wydaje mi się, że ta Giulia w której siedziałem ma podobną ilość miejsca (przynajmniej z tyłu) do Mazdy 6 (mamy w firmie), ale muszę się przymierzyć do obu aut ponownie, bo nie mam bezpośredniego porównania. Mazdą 3 nie jechałem ani nie siedziałem, trudno mi coś powiedzieć.
Co mi się nie podoba, że robią jak Niemcy, lista wyposażenia opcjonalnego długa i droga

Konto usunięte, nie ma auta idealnego. Zawsze coś kosztem czegoś.
6ka bije miejscem z tyłu 3, 5, C. Mierzone w kolanach oraz miejscem na stopy przy opuszczonym siedzisku.
Co nie przeszkadza jej być miszczem w ilości braku schowków.
3 ka także.
6ka bije miejscem z tyłu 3, 5, C. Mierzone w kolanach oraz miejscem na stopy przy opuszczonym siedzisku.
Co nie przeszkadza jej być miszczem w ilości braku schowków.

3 ka także.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Po ostatnich doświadczeniach, jako dziad z dużym stażem, stwierdzam autorytatywnie, że dla dziada jednak nie ma jak Forek turbo. No, chyba, żeby STi. Albo taka szybka Skoda, jak Niuńka 
Bo na taką, jak Rrosia, to normalnych dziadów nie stać

Bo na taką, jak Rrosia, to normalnych dziadów nie stać

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy