Auto dla dziada
Auto dla dziada
A'propos lexa: jestem zachwycony tym autkiem! Schizol z dwiema twarzami. Wreszcie rwd :)
Piter, 160kmh na tempomacie, spalanie 10,3 wg kompa, po rachunkach jeszcze nie patrzylem.
Piter, 160kmh na tempomacie, spalanie 10,3 wg kompa, po rachunkach jeszcze nie patrzylem.
Re: Auto dla dziada
że taki ostry baranek ?gregski pisze: Schizol z dwiema twarzami
papierowo osiągi szalu nie robia, forek 2,0xt był chyba ciut żwawszy
bujam się tym brzydkim z zewnątrz tourerem z najslabszym dieslem ale za to bardzo dobrze wyposazonym i zaczynam się zastanawiac po co mi ponad 200KM w aucie, starość nadchodzi cholerka

w mieście 6,3/100
Forek w automacie to bylo fwd.
Ten potrafi byc supercichym komfortowym cruiserem, potrafi tez zagadac pieknie v6 i boczurka na wyjsciu z ronda pieknego uskutecznic. Skrzynia faktycznie genialna, tryb power pieknie hamuje silnikiem oraz wbija to co potrzebne w zakrecie bez zadnego opoznienia. Jezdze dopiero kilka dni, ale mam wiecej radochy z takiego setupu niz z brutalnego momentu audi ktore w porownaniu bylo bardziej podsterowne, czy subaru jakimi jezdzilem dluzej. Tylko w miatce mialem wiecej frajdy, ale i koszt dyskomfortu byl duzy. To jest optymalny dla mnie dzisiaj kompromis. Z wad: mogl by miec jednak ciutke nizej schodzacy fotel oraz zarylem kilkukrotnie na kraweznikach bardzo niskim zdezakiem przednim. Spalanie miasto PL 13l tak na oko. Tyle, ze u nas sie glownie stoi na absurdalnie dlugich czerwonych, a nie jedzie...
Ten potrafi byc supercichym komfortowym cruiserem, potrafi tez zagadac pieknie v6 i boczurka na wyjsciu z ronda pieknego uskutecznic. Skrzynia faktycznie genialna, tryb power pieknie hamuje silnikiem oraz wbija to co potrzebne w zakrecie bez zadnego opoznienia. Jezdze dopiero kilka dni, ale mam wiecej radochy z takiego setupu niz z brutalnego momentu audi ktore w porownaniu bylo bardziej podsterowne, czy subaru jakimi jezdzilem dluzej. Tylko w miatce mialem wiecej frajdy, ale i koszt dyskomfortu byl duzy. To jest optymalny dla mnie dzisiaj kompromis. Z wad: mogl by miec jednak ciutke nizej schodzacy fotel oraz zarylem kilkukrotnie na kraweznikach bardzo niskim zdezakiem przednim. Spalanie miasto PL 13l tak na oko. Tyle, ze u nas sie glownie stoi na absurdalnie dlugich czerwonych, a nie jedzie...
i jeszcze ciekawostka: przy tempomatowym 180 kmh 11,5l/100kmh - porownywalnie z dieslem 3.0 audi (no moze litr wiecej.. )
obroty ciutke ponad 3krpm.
gregski pisze: przy tempomatowym 180 kmh 11,5l/100kmh - porownywalnie z dieslem 3.0 audi (no moze litr wiecej.. )
po to własnie wkładają skrzynie ośmiobiegowe

esilon, no wiesz, cala reszta tez musi nadazac ;) w forku gwizdaly rynienki, szumialo wszystko i huczalo ;) w Japoni sie tyle nie jezdzi ;)
ano racjagregski pisze: w Japoni sie tyle nie jezdzi ;)

gregski pisze: w forku gwizdaly rynienki, szumialo wszystko i huczalo ;)
w forku maska szalała przy 180 , miało to swój urok

To ja mam obroty 2500gregski pisze:i jeszcze ciekawostka: przy tempomatowym 180 kmh 11,5l/100kmh - porownywalnie z dieslem 3.0 audi (no moze litr wiecej.. )

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex pisze: spalanie... 15-16...
bo dynamiczna jazda czy mniej się nie da w trasie autostradowej i juz ?
Da się dużo mniej. Jak jedziesz wolniej
W Szwajcarii - 120 km/h - spalanie 11.
Pamiętajmy, że to auto waży 2.5 tony prawie.
Przy 220 spalanie dochodzi do 18...

W Szwajcarii - 120 km/h - spalanie 11.
Pamiętajmy, że to auto waży 2.5 tony prawie.
Przy 220 spalanie dochodzi do 18...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Ja i tak zawsze za 50zł tankuje 

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
lukass
- 5 gwiazdek
A swoją drogą popsułem obydwa piloty w kluczykach od prosia. Na szczęście dało sie wymienić same główki kluczyka - tyle ze ta operacja tylko w ASO Porsche bo główki przychodza z indywidualnymi kodami i tylko oryginalny komp może je dokodować. Tylko ta cena za 2 płytki (po 50 centów w produkcji) i godzinę roboty ( z czego 40 minut trwa procedura przyjecia i wydania auta - chyba zbyt wielki prostak ze mnie na obsługę premium) tak mało dziadowska - mozna by se za to kupić pierwsze auto do KJS
Ale są tez plusy - teraz kluczyki wygladają jakbym 15minut temu odebrał nówkę sztukę auto z salonu i dopóki nikt nie wyjrzy przez okno to mogę zadawać szyku w towarzystwie

Ale są tez plusy - teraz kluczyki wygladają jakbym 15minut temu odebrał nówkę sztukę auto z salonu i dopóki nikt nie wyjrzy przez okno to mogę zadawać szyku w towarzystwie

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX pisze: pińcet
EURlukass pisze: razy 5

plus VAT oczywiście

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

nawet jak na premium ładnie goląlukass pisze: razy 5
rrosiak pisze: plus VAT oczywiście
a tylko 50% do odliczenia

-
lukass
- 5 gwiazdek
Piloty po około 800 brutto x2 i robocizna koło 600zł brutto.

Do odliczenia nic. Prosie jest prywatne nie na firmę - Na S3 już miałem mikrozysk podatkowy, zbyt mało spadło na wartości, a teraz trzeba pąłcić cały VAT od używki mimo że wczesniej odliczyłem niecały :( . Przy aucie które już zaczęło zyskiwac na wartości w stosunku do tego co było niespełna 2 lata temu to byłoby podatkowe samobójstwo. Do robienia kosztów mam inne auta (VAT1)esilon pisze: rrosiak napisał(a):
plus VAT oczywiście
a tylko 50% do odliczenia![]()

lukass pisze: godzinę roboty ( z czego 40 minut trwa procedura przyjecia i wydania auta
lukass pisze: robocizna koło 600zł brutto.
chyba jednak odpuszcze sobie prosiaka
-
lukass
- 5 gwiazdek
Są tańsze i lepsze serwisy niż ASO, ale z kluczykami/pilotami akurat za bardzo nie ma innego wyjścia 

No, a ciekawe ile kosztuje nowy kluczym do Forestera.esilon pisze:lukass pisze: godzinę roboty ( z czego 40 minut trwa procedura przyjecia i wydania autalukass pisze: robocizna koło 600zł brutto.
chyba jednak odpuszcze sobie prosiaka
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
za tą kasę już byś kupił system bezkluczykowy...lukass pisze:Są tańsze i lepsze serwisy niż ASO, ale z kluczykami/pilotami akurat za bardzo nie ma innego wyjścia
no ale fakt, taki nowiutki kluczyk to pierwsza klasa biżuteria na przyjęciu

-
lukass
- 5 gwiazdek
Ale, ale, ten pilot to także pilot od zintegrowanego alarmu. Plus ma przycis do otwierania przedniej klapy i składania/zamykania dachu.Лукашэнка pisze: za tą kasę już byś kupił system bezkluczykowy...
A przedstawienie pod tytułem otwieram dach stojąc obok samochodu to bardzo ważna sprawa w tym aucie