Poradnik młodego komputerowca
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
Powinieneś w takim razie jak inni forumowicze czuć potrzebę ogłaszania światu, że to co masz jest najsze, koszerne i leczy kokluszSo What! pisze:Jak tam jestem zadowolony z W10 i nie czuję potrzeby zmiany

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Chloru, zapomniałeś o współczuciu szczerym, dla korzystających z innych rozwiązań 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Nie zapomniałem, po prostu empatia jest instalowana domyślnie z każdą kopią iOS czy Mac OSXSo What! pisze:Chloru, zapomniałeś o współczuciu szczerym, dla korzystających z innych rozwiązań

Chloru, święte słowa.
Użytkownik windy rozpoczyna dzień jak kierowca stara 28 przy - 5 st. C. od zapalenia „cygara" aby uruchomić silnik.

Użytkownik windy rozpoczyna dzień jak kierowca stara 28 przy - 5 st. C. od zapalenia „cygara" aby uruchomić silnik.

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Użytkownik windy rozpoczyna dzień jak kierowca stara 28 przy - 5 st. C. od zapalenia „cygara" aby uruchomić silnik.![]()
Rozumiem, że wtedy odkładasz na moment swoje latte z owsianym mlekiem aby potrzymać "cygaro"?

inquiz, pamiętaj żeby brać coś co nie ma U w oznaczeniu procesora

A to wzorzec zachowań ala Mordor?Chloru pisze: Rozumiem, że wtedy odkładasz na moment swoje latte z owsianym mlekiem aby potrzymać "cygaro"?

Tylko czarna.

Wyjątek gdzieś przy drodze. Mleko zabija smak kwasu lub popiołu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: A to wzorzec zachowań ala Mordor?
Nie wiem, nie bywam. Doceniam jednakże ekspercki poziom interlokutora

Do rzeczy - tylko czarna, jakiekolwiek mleko w kawie powoduje, że moje wnętrzności zwijają się w pętlę Moebiusa

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Bo wiesz, napisz coś o sprzęcie komputerowym czy telefonicznym, co nie jest Androidem lub Windowsem, wzbudza takie reakcje.
Chyba nie o to chodzi, aby klor tę szyderę na każdym kroku czynił.

Chyba nie o to chodzi, aby klor tę szyderę na każdym kroku czynił.

- Chloru
- 6 gwiazdek
Fux, bo niektórzy traktują te tematy w kategoriach utylitarnych a nie ewangelicznych 

Chloru, ja patrzę zdroworozsądkowo.
Nie pojadę chamsko w stylu: z całym szacunkiem, ale...

Nie pojadę chamsko w stylu: z całym szacunkiem, ale...

- Chloru
- 6 gwiazdek
Fux ja też. Dodatkowo nikogo nie przekonuje co i rusz do moich racji. Dodatkowo mam ubaw z tych którzy to czynią ;) Tym większą im większa jest gorliwość neofity. FYI pierwszy kontakt z japkiem miałem przeszło 20 lat temu.
Chloru, ale czy Ty naprawdę, bez zadęcia, możesz odpuścić komuś, kto szczerze napisze, że jest zadowolony z tego, co użytkuje?
No w końcu paręęęęęę lat temu wspólnie zgodziliśmy się we forku na jakiś Chlejadach, że honda to fajna maszyna?
Wtedy sobie jednego kolegę ochrzciliśmy mianem alchemika.

No w końcu paręęęęęę lat temu wspólnie zgodziliśmy się we forku na jakiś Chlejadach, że honda to fajna maszyna?
Wtedy sobie jednego kolegę ochrzciliśmy mianem alchemika.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
FUX pisze: Chloru, ja patrzę zdroworozsądkowo.

Jeżeli ktoś kupił lapka o parametrach porównywalnych z MBP (tym za blisko 10k) za połowę jego wartości. Z systemem, który mu odpowiada i pasuje lepiej do potrzeb. To wtedy nie jest zdroworozsądkowo?
daleko nie szukając:FUX pisze: Chloru, ale czy Ty naprawdę, bez zadęcia, możesz odpuścić komuś, kto szczerze napisze, że jest zadowolony z tego, co użytkuje?
a tak poważnie. Uważasz, że zadowoleni użytkownicy systemów Win, Linux, etc piszą nieszczerze?FUX pisze: Biedni właściciele systemów win.
- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Chloru, ale czy Ty naprawdę, bez zadęcia, możesz odpuścić komuś, kto szczerze napisze, że jest zadowolony z tego, co użytkuje?
Ostatnio miewam wzdęcia, rzadko zadęcia

FUX pisze: No w końcu paręęęęęę lat temu wspólnie zgodziliśmy się we forku na jakiś Chlejadach, że honda to fajna maszyna?
Miałeś Accorda więc musiałeś się zgodzić, żeby wyjść z twarzą z tej dyskusji :-P
FUX pisze: Wtedy sobie jednego kolegę ochrzciliśmy mianem alchemika.
Tego nie pamiętam.... ostatnio vibek biegał z plecakiem w którym miał szkło i płyny do mieszania

- So What!
- 6 gwiazdek
A Ty możesz?FUX pisze:
Chloru, ale czy Ty naprawdę, bez zadęcia, możesz odpuścić komuś, kto szczerze napisze, że jest zadowolony z tego, co użytkuje?

Alan, Alan, Alan!, nie zawsze cena jest wyznacznikiem. Ca. 20 lat użytkowania windowsa, szereg niedogodności, wieszania, reinstalek wobec około 6 na tym gorszym, wolę to drugie.
Jestem zwykłym użytkownikiem.
Korzystacie z windowsa, linuxa, Wasz wybór. Wiem, że czasami na innych systemach Wasze programy nie pociągną.
Chloru, bo accord to był super samochód. A to nie o vibka chodziło.
So What!, mogę, tylko wtedy dyskusji by nie było.
Miłego dzionka wszystkim.

Jestem zwykłym użytkownikiem.
Korzystacie z windowsa, linuxa, Wasz wybór. Wiem, że czasami na innych systemach Wasze programy nie pociągną.
Chloru, bo accord to był super samochód. A to nie o vibka chodziło.

So What!, mogę, tylko wtedy dyskusji by nie było.
Miłego dzionka wszystkim.

- So What!
- 6 gwiazdek
I Twoje prawo. Natomiast porównujesz systemy i komputery różnej generacji.FUX pisze: Alan, Alan, Alan!, nie zawsze cena jest wyznacznikiem. Ca. 20 lat użytkowania windowsa, szereg niedogodności, wieszania, reinstalek wobec około 6 na tym gorszym, wolę to drugie.
To bardziej wygląda na propagandę, ale może się nie znamFUX pisze: So What!, mogę, tylko wtedy dyskusji by nie było.

So What! pisze: Natomiast porównujesz systemy i komputery różnej generacji.
Codzienna pracę zakończyłem na XP. Teraz sporadycznie aktualny system Windows.
Odnosiłem sie głównie do XP. Przetestowane na asusie, lenovo, aristo.

- Chloru
- 6 gwiazdek
Mój domowy komp z XP potrafił robić miesięczny uptime. Nie umiesz w komputerach :-P
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
przecież nie napisałem, że jestFUX pisze: Alan, Alan, Alan!, nie zawsze cena jest wyznacznikiem

Ja nie mam problemów z win od jakiegoś 2002 roku, czyli od kiedy przeszedłem na 2000 Pro. Nawet z Vistą było spoko (oprócz 64bit), zresztą Vista ciągle śmiga na jednym z kompów codziennie i robi np. backup tego forum od kilki lat.
A maki lubię.
Alan, Alan, Alan!, napisałem wyżej. Nie jestem informatykiem, nie znam się. Jak coś mam, to ma działać.