Sugerujesz, ze subaru to szrot? :)Chloru pisze:gregski, ile Subaraków posiadasz lub też użytkujesz?![]()
Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Nic nie sugeruję. Sprawdzam tylko czy dobry produkt się obronił

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Auta zmieniam dla przyjemnosci obcowania z co raz to innymi konstrukcjami. Takie zboczenie zawodowe ;) a tak na serio, to aktualny zestaw ma u mnie duze szanse na dlugi zwiazek ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
No widzisz czyli są ciekawsze alternatywy. ;) Ale skoro o komputerach mowa Jak Apple zacznie sprzedawać za 1k USD laptopa na którym się da pograć to może się skuszę
Mogą też zrobić Mini które będzie zbliżone wydajnosciowo do Zotaca EN 1060
Póki co profesjonalnego oprogramowania z wielu dzedzin na Maca nie uświadczysz. Z rozrywką jest podobnie. ;)

To już nie piłka ?gregski pisze:Do grania sluzy playstation ;)

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
gregski pisze: zaszly jestes?
Z profilu? 4 miesiąc.

- Chloru
- 6 gwiazdek
gregski pisze: Do grania sluzy playstation ;)
Gdybym nie miał 3 z kolei Playstation to bym Ci może uwierzył. W niektóre gry - tak.

Ja podobnie..leon pisze:gregski pisze: zaszly jestes?
Z profilu? 4 miesiąc.![]()
gregski, macałeś?
http://businessinsider.com.pl/technolog ... n=sg_right
Wygląda interesująco po artykule.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Mam dobrą wiadomość dla wielbicieli Windows. Po kolejnych crashach SoapUI na maku, towarzyszący mi właściciel zaklął szpetnie i włączył wirtualke z windowsami
- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, musisz jeszcze naszym Makjuzerom wytlumaczyć co to takiego jest to SoapUI ;)
Cvaniak...Chloru pisze:Konto usunięte, musisz jeszcze naszym Makjuzerom wytlumaczyć co to takiego jest to SoapUI ;)

tak polecialem do sklepu macac :)))FUX pisze:gregski, macałeś?
co ty, bez sensu ten mbp. mlody (ok, maczalem w tym mocno paluchy) wybral imaca "27 i jest zachwycony.
przynajmniej pamiec bedzie mozna powiekszyc do 64gb.. 2gb karta pamieci bez kombinacji no i monitor 5k obledny.
- Chloru
- 6 gwiazdek
gregski pisze: 2gb karta pamieci bez kombinacji
Szkoda, że taka słaba w sprzęcie za wiadro siana. Przez grzeczność nie wspomnę, że nie nadaje się do grania w natywnej rozdzielczości tego sprzętu. W 2560x1440 też będzie raczej średnio

- Chloru
- 6 gwiazdek
No tak. Zapomniałem że dużo większego wyboru jeżeli chodzi o gry to nie ma ;) Za to duży fajny ekran jest kul :)
noo do pracy kloru jest ekran ten kul. mlody duzo dlubie przy video, ja przy video i fotkach. przyjemnie to daje rade w polaczeniu z pokladowym softem. na moje potrzeby ideales, a profi's potrafia cuda z tym czynic..
ciezko to wytlumaczyc, bo nie wszystkie programy sa na windoze.
sam pracuje przy tej samej rozdzialce i rozmiarze ekranu, na win7 ale to nie ten klimat.
pomijam ograniczenia masy z ktora ma sie wspolpracowac w systemie.
funkcjonalnosc zabila przyjaznosc, proba odbudowania przyjaznosci okazala sie sprawna inaczej..
akceptujemy juz wszystko bo wybor co raz mniejszy, a juz najchetniej to co juz znamy od zawsze
ciezko to wytlumaczyc, bo nie wszystkie programy sa na windoze.
sam pracuje przy tej samej rozdzialce i rozmiarze ekranu, na win7 ale to nie ten klimat.
pomijam ograniczenia masy z ktora ma sie wspolpracowac w systemie.
funkcjonalnosc zabila przyjaznosc, proba odbudowania przyjaznosci okazala sie sprawna inaczej..
akceptujemy juz wszystko bo wybor co raz mniejszy, a juz najchetniej to co juz znamy od zawsze
tyle że głównym problemem imaca jest to, że kupujesz laptopa zintegrowanego z monitorem... ani to rozbudować, ani to specjalnie wydajne nie będzie porównując do normalnej stacjonarki za podobny prajs. jakiegoś spasionego znalazłem za 13 tysięcy na allegro, a porównując do stacjonarki - choć wiem, że ilość zajmowanego miejsca jest nieporównywalna - monitor della UP2715K czyli 27" 5K, aby było porównanie, kosztuje 4k. za 9k poskładasz stacjonarkę, która od takiego maka będzie zawsze szybsza... raz, że tym, że sam fakt, że części imaca są laptopowe, zabiera sporo wydajności, a dwa - z takim budżetem śmiało można atakować topowe i7 i gtx 1080, czyli chyba najszybszy zestaw do gier i, żeby nie było, renderowania grafiki, filmów etc. no ale tak jak pisałem, ilość miejsca potrzebna do ustawienia jednego sprzętu względem konkurencji jest tematem nie do przejścia. a laptopa, co ewentualnie można by było porównać, nie kupi się z tak dużym ekranem. coś za coś... design i ekran to jedno, a wydajność to drugie.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re:
A gdzie w tym wszystkim jest emejzing ? No gdzie ?siewcu pisze:tyle że głównym problemem imaca jest to, że kupujesz laptopa zintegrowanego z monitorem... ani to rozbudować, ani to specjalnie wydajne nie będzie porównując do normalnej stacjonarki za podobny prajs. jakiegoś spasionego znalazłem za 13 tysięcy na allegro, a porównując do stacjonarki - choć wiem, że ilość zajmowanego miejsca jest nieporównywalna - monitor della UP2715K czyli 27" 5K, aby było porównanie, kosztuje 4k. za 9k poskładasz stacjonarkę, która od takiego maka będzie zawsze szybsza... raz, że tym, że sam fakt, że części imaca są laptopowe, zabiera sporo wydajności, a dwa - z takim budżetem śmiało można atakować topowe i7 i gtx 1080, czyli chyba najszybszy zestaw do gier i, żeby nie było, renderowania grafiki, filmów etc. no ale tak jak pisałem, ilość miejsca potrzebna do ustawienia jednego sprzętu względem konkurencji jest tematem nie do przejścia. a laptopa, co ewentualnie można by było porównać, nie kupi się z tak dużym ekranem. coś za coś... design i ekran to jedno, a wydajność to drugie.
- Chloru
- 6 gwiazdek
siewcu, Pan szuka czegoś takiego - 

fajne, ino cena zabija ;)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl