Felgi Alutec Shark kupione w sklepie jesienią 2012. Kolor grafit, rozmiar 16, 5x100, ET 48 czyli idealnie do Forestera MY'04, bez żadnych trytytek i dystansów. Wtedy kosztowały chyba coś ok. 1800 zł. Drobne obcierki tu i ówdzie, ale proste są nadal jak z fabryki.
Również jesienią '12 zostały kupione i założone na nich opony zimowe Nokian WR D3 w regulaminowym rozmiarze 215/60 (wtedy po jakieś 400 zł z hakiem sztuka, bodajże), mają więc za sobą 4 sezony i pewnie jakieś +/- 25 tys. kilometrów przebiegu. Bieżnik, w każdym razie, jeszcze jest. Bez cudów, ale w warunkach nieekstremalnych ze dwa sezony pewnie jeszcze da się pojeździć.
Zdjęcia kół - poglądowe z pierwszego sezonu, dla poważnie zainteresowanych mogę zrobić aktualne (bo nie mam ich pod ręką, przechowuję w serwisie).
Sprzedaję z powodu eksperymentalnego zanabycia uniwersalnych, przestałem potrzebować drugiego kompletu. Ale bez ciśnienia. Jeśli nikt nie będzie chciał, to może mi się jeszcze odwidzi po pierwszych większych śniegach....?

Cena wywoławcza za komplet: 1700 (loco Kielce) + ew. koszt wysyłki. Do Warszawy (ew. Krakowa) mogę przy jakiejś okazji podrzucić za dobre słowo i piwo