A masz kartę dużej rodziny?busik pisze:to gdzie dają z rabatem 50%? może zapasy na zimę zrobię

A masz kartę dużej rodziny?busik pisze:to gdzie dają z rabatem 50%? może zapasy na zimę zrobię
komor pisze: Kończy się chyba już kasa…
Były 50% tańsze, więc wzięłaś podwójną dawkę ?Konto usunięte pisze:To przez te leki.
Mam nadzieję z odsetkami.euyot pisze: komor, nie masz co sie martwic. Nie wyplacone = dlug. Splaca.
Jasne, że co poniektórzy by chcieli. Ale jeszcze się może wyłożyć, jak inne sprawy nie zostaną pchnięte lub koniunktura się nie poprawi. Tylko nie wiem czy się poprawki, skoro przedsiębiorcy nie chcą się podejmować różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych.euyot pisze: Tak swoja droga to chyba chcieliby "coponiektorzy" zeby sie wylozylo co? Zeby tak zabraklo. Zeby mozna bylo powiedziec. Obiecali i niedotrzymali.
Z ustawowymi jak sadze, ale pewnosci nie mam.Konto usunięte pisze:Mam nadzieję z odsetkami.euyot pisze: komor, nie masz co sie martwic. Nie wyplacone = dlug. Splaca.
euyot pisze: Przypomne: "ch*j du*a i kamieni kupa".
A zwrocles uwage ze ani razu nie spojrzal? Dalbys rade?leon pisze:euyot pisze: Przypomne: "ch*j du*a i kamieni kupa".
Nie trzeba, wszyscy widzieli.
euyot pisze: A zwrocles uwage ze ani razu nie spojrzal?
A co podejrzanego w tym jest?leon pisze:euyot pisze: A zwrocles uwage ze ani razu nie spojrzal?
Podejrzane, zaprawdę.
Tym razem na drodze do budowy nowej, lepszej Polski Ludowej stanęli właściciele jachtów jak donosi portal Żagle. W projektowanej ustawie o Prawie wodnym, która najprawdopodobniej wejdzie w życie już 1 stycznia nowego roku, wprowadzona będzie opłata dodatkowa w wysokości aż 2600 PLN dla właścicieli żaglówek i jachtów.
Tym samym, rząd PiS ujął się za właścicieli marin w Niemczech, Danii oraz Szwecji, windując opłaty do zachodnich poziomów i niwelując przewagę cenową polskich właścicieli marin..
W ciągu ostatnich lat Polska stała się najatrakcyjniejszym żeglarsko krajem w regionie, głównie za sprawą właśnie tych niskich opłat za cumowanie. Biznes się kręcił, powstawało dużo nowych marin, a stare były remontowane bo popyt rósł. Zdaje się, że hossa się skończy bardzo szybko, gdyż PiS postanowił pomóc właścicielom marin w Karlskronie, Rugii czy na Bornholmie.
To kolejne miejsce gdzie rząd szuka pieniędzy do realizacji swojego nieludzkiego programu 500+.
A na końcu jeszcze dodam, co zauważył pewien internauta, że "każdy żeglarz, który zrezygnuje z cumowania w Polsce, okaże się opłaconym przez Sorosa złośliwcem, torpedującym szlachetne dzieło budowy Polski Ludowej."