dobra zmiana
Re: dobra zmiana
Pindolicie koledzy. Dzisiejszym dzieciom baaaaaardzo, ale to kurwa baaaaaaaaardzo brakuje tego, żeby miały uwagę, skupienie i szacunek. Mają w dupie wszystko i wszystkich, z nauczycielami i rodzicami włącznie, bo nie wiedzą i nie zostały nauczone, że ma być inaczej. To jest także moja wina jako rodzica, ale nie tylko. Takie życie i bodźce dookoła.
Jeszcze raz przypomnę, nie popieram pisiorów, nie głosowałem na nich, ale to zdanie zacytowane powyżej jest wyrwane z kontekstu, przeczytajcie sobie poprzednie i następne. To jest lista rzeczy, które można uznać za osiągnięcia ucznia w procesie nauczania. Więc owszem, jak uczeń w szkole „słucha uważnie i z powagą wypowiedzi osób podczas uroczystości, koncertów, przedstawień, obchodów, świąt narodowych i innych zdarzeń”, to ja to będę uważał za sukces. Bo teraz wygląda to tak:
— Cześć córka, co tam w szkole?
— Cześć tato, fajnie, dziś byliśmy w muzeum.
— W jakim?
— No w muzeum. Nie wiem jakim.
— A co tam oglądaliście?
— Jakąś wystawę.
— A o czym?
— Nie pamiętam.
To tyle z uważnego słuchania i powagi.
Jeszcze raz przypomnę, nie popieram pisiorów, nie głosowałem na nich, ale to zdanie zacytowane powyżej jest wyrwane z kontekstu, przeczytajcie sobie poprzednie i następne. To jest lista rzeczy, które można uznać za osiągnięcia ucznia w procesie nauczania. Więc owszem, jak uczeń w szkole „słucha uważnie i z powagą wypowiedzi osób podczas uroczystości, koncertów, przedstawień, obchodów, świąt narodowych i innych zdarzeń”, to ja to będę uważał za sukces. Bo teraz wygląda to tak:
— Cześć córka, co tam w szkole?
— Cześć tato, fajnie, dziś byliśmy w muzeum.
— W jakim?
— No w muzeum. Nie wiem jakim.
— A co tam oglądaliście?
— Jakąś wystawę.
— A o czym?
— Nie pamiętam.
To tyle z uważnego słuchania i powagi.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Dlatego mówię, w komunie było lepiej pod tym względemkomor pisze:Pindolicie koledzy. Dzisiejszym dzieciom baaaaaardzo, ale to kurwa baaaaaaaaardzo brakuje tego, żeby miały uwagę, skupienie i szacunek. Mają w dupie wszystko i wszystkich, z nauczycielami i rodzicami włącznie, bo nie wiedzą i nie zostały nauczone, że ma być inaczej. To jest także moja wina jako rodzica, ale nie tylko. Takie życie i bodźce dookoła.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
W sumie.... to nic tak nie zniechęci do dobrej zmiany jak zmuszanie młodego człowieka do czegokolwiek, tak więc drogi PISie, oby tak dalej.

- stach22
- 6 gwiazdek
No...pamiętam jak nas wysyłali na pochody 1 majowa na siłę, a każdy miał to w dupie.Połowa uciekała a połowa robiła na odpierdolKonto usunięte pisze:Dlatego mówię, w komunie było lepiej pod tym względemkomor pisze:Pindolicie koledzy. Dzisiejszym dzieciom baaaaaardzo, ale to kurwa baaaaaaaaardzo brakuje tego, żeby miały uwagę, skupienie i szacunek. Mają w dupie wszystko i wszystkich, z nauczycielami i rodzicami włącznie, bo nie wiedzą i nie zostały nauczone, że ma być inaczej. To jest także moja wina jako rodzica, ale nie tylko. Takie życie i bodźce dookoła.

Młody zadziała zawsze na przekór.
A jeśli już się chce żeby posłuchali, pomyśleli, wzbudzili refleksję, to najpierw nauczyciel musi stać się autorytetem, zdobyć zaufanie i szacunek, potem może będą go słuchać.
Nakazowe zmuszanie do śpiewu na apelu, śmiechu lub refleksji na rozkaz to paranoja ludzi nie mających bladego pojęcia na tematy wychowawcze.To sposoby z głębokiej komuny lub z obecnej Korei. No chyba ,że komuś zależy na wychowaniu niemyślących robotów ślepo reagujących na każdy gest. zdaje się ,że Putin jest organizatorem takich obozów prania mózgu dzieci, gdzieć o tym czytałem lub oglądałem ..nie pamiętam

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
No i jak im się to wpisze w koreańskim stylu do podstawy programowej ,że muszą uważać to na pewno to zadziała.komor pisze:Pindolicie koledzy. Dzisiejszym dzieciom baaaaaardzo, ale to kurwa baaaaaaaaardzo brakuje tego, żeby miały uwagę, skupienie i szacunek. Mają w dupie wszystko i wszystkich, z nauczycielami i rodzicami włącznie, bo nie wiedzą i nie zostały nauczone, że ma być inaczej. To jest także moja wina jako rodzica, ale nie tylko. Takie życie i bodźce dookoła.
.
Nas chcieli przechytrzyć.stach22 pisze:
No...pamiętam jak nas wysyłali na pochody 1 majowa na siłę, a każdy miał to w dupie.Połowa uciekała a połowa robiła na odpierdol![]()
Młody zadziała zawsze na przekór.
Sprawdzali listę na początku na Placu Zwycięstwa -był taki-a potem był wyznaczony punkt zbiórki na zakończenie pochodu i trzeba było się odhaczyć.
I tak większość ginęła.Siedzieliśmy w kawiarni i słuchaliśmy radia.Jak szkoły przechodziły przed trybuną to szliśmy na miejsce zbiórki i grzecznie się odmeldowywaliśmy.

- stach22
- 6 gwiazdek
Tak mi jeszcze przyszło go głowy, że każda patriotyczna akademia powinna się zaczynać od....apelu smolenskiego :D
Ja kończylem pochody na zbiórce pod szkołą, potem obniżenie sprawowania i po krzyku ;)
Ja kończylem pochody na zbiórce pod szkołą, potem obniżenie sprawowania i po krzyku ;)

Nas tak w podstawówce zmuszali do oglądania zjazdu pzpr, że teraz teraz wiem że dobry komunista to martwy komunista.stach22 pisze:W sumie.... to nic tak nie zniechęci do dobrej zmiany jak zmuszanie młodego człowieka do czegokolwiek, tak więc drogi PISie, oby tak dalej.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Z tym się zgodzę.stach22 pisze: Młody zadziała zawsze na przekór.
Z tym też. Pytanie, jak spowodować, żeby nauczyciel był autorytetem. W czasach, kiedy są rodzice, którzy nie chodzą na wywiadówki bo mają to w dupie i tak mówią swoim dzieciom. A jak dziecko przyniesie pałę, to mówią temu dziecku, żeby się nie przejmowało, bo nauczyciel jest głupi.stach22 pisze: A jeśli już się chce żeby posłuchali, pomyśleli, wzbudzili refleksję, to najpierw nauczyciel musi stać się autorytetem, zdobyć zaufanie i szacunek, potem może będą go słuchać.
Ależ doskonale to wiem i rozumiem, ale tak się nadęliście na tych pisiorów, że teraz wystarczy wam palcem pokiwać, żebyście krzyczeli: wina Kaczora! Przeczytajcie ze zrozumieniem ten fragment podstawy programowej. To nie jest instrukcja postępowania podczas apelu (smoleńskiego). To jest lista rzeczy, która przy idealnym przebiegu procesu edukacji powinny się udać. Oczywiście dobry nauczyciel wie, co robić, żeby uczniów zainteresować, a nie tylko jakąś musztrą zmusić do ciszy. Tego nie dało się wymusić na naszym pokoleniu, nie da się i na tym (choć z innych przyczyn).stach22 pisze: Nakazowe zmuszanie do śpiewu na apelu, śmiechu lub refleksji na rozkaz to paranoja ludzi nie mających bladego pojęcia na tematy wychowawcze.
Słuchajcie, panoczki. Ja jestem niewierzący, ale jedna z moich córek chciała iść do I Komunii, więc uczestniczyłem w tym cyrku. Jak zobaczyłem, jak się zachowują dzieci w kościele, jaki to jest chaos i masakra, a rodzice sobie siedzą w ławkach i przeglądają fejsbuka, nie reagując na to, co wyrabiają ich pociechy, to normalnie chciałem wziąść linijkę i lać na odlew w te słodkie twarzyczki. Pisowska musztra oczywiście nic nie zmieni, ale zamiast naśmiewać się ze zdania z podstawy programowej pomyślcie, czy czasem coś nie jest nie-halo z obecnym pokoleniem rodziców (mówię oczywiście też o sobie).
- stach22
- 6 gwiazdek
No problem jest.komor pisze:Jak zobaczyłem, jak się zachowują dzieci w kościele, jaki to jest chaos i masakra, a rodzice sobie siedzą w ławkach i przeglądają fejsbuka, nie reagując na to, co wyrabiają ich pociechy, to normalnie chciałem wziąść linijkę i lać na odlew w te słodkie twarzyczki.
Z Tobą.

Dziś w TVN24BIŚ był program księdza Sowy, ktory rozmawiał z gośćmi o zmianach programowych. W tym o fizyce.
Cytował opinię prof Łukasza Turskiego, który przeczytał nowy program.
Włos staje dęba... Zdaje się, że się cofniemy - według tego co mówili - do Euklidesa...
Ciekawe czy z nauki o przyrodzie, biologii zostanie wykasowana ewolucja.
Powstaje pytanie - jak te zmiany mają się do innowacyjności.
Co do zmian w humanistyce, patriotyzmie itepe... Kiedy ja byłem mały szkoła była pełna, jak wiadomo, różnych haseł, akademii Śpiewów Spoza Gór i Rzek...
Ale co było w domu? Rodzice urodzeni przed wojną, którzy w większość pakowali dzieciom do łbów, co to znaczy komuna... A jak nie pakowali, bo mieli w nosie, to koledzy kolegom pakowali.
Dziś tutaj mamy zmianę - młodzi rodzice już inaczej podchodzą do świata. Wychowani sami w świecie wirtualnym nie mają pojęcia o sierpniu, o tym czym naprawdę była komuna i czym grożą zachowania polityków a la Kaczyński czy Piotrowicz. I pytam - czy - pardon le mot - "masowy rodzic" będzie mówił w domu dziecku co myśli o programie szkolnym, w którym nie ma Wałęsy - skoro on sam go nie pamięta z sierpnia, bo go przecież wtedy na świecie nie było?
Za komuny władza radziecka do wszystkich subskrybentów encyklopedii radzieckiej po śmierci Berii wysłała list z poleceniem wycięcia stron od... do w tomie tym a tym...
Teraz wytną Wałęsę, zaraz wytną Kwaśniewieskiego... Wszystkich Piniorów się powsadza i zostanie na firmamencie jedyny dobry prezydent. A naród zostanie ogłupiony do reszty.
Cytował opinię prof Łukasza Turskiego, który przeczytał nowy program.
Włos staje dęba... Zdaje się, że się cofniemy - według tego co mówili - do Euklidesa...
Ciekawe czy z nauki o przyrodzie, biologii zostanie wykasowana ewolucja.
Powstaje pytanie - jak te zmiany mają się do innowacyjności.
Co do zmian w humanistyce, patriotyzmie itepe... Kiedy ja byłem mały szkoła była pełna, jak wiadomo, różnych haseł, akademii Śpiewów Spoza Gór i Rzek...
Ale co było w domu? Rodzice urodzeni przed wojną, którzy w większość pakowali dzieciom do łbów, co to znaczy komuna... A jak nie pakowali, bo mieli w nosie, to koledzy kolegom pakowali.
Dziś tutaj mamy zmianę - młodzi rodzice już inaczej podchodzą do świata. Wychowani sami w świecie wirtualnym nie mają pojęcia o sierpniu, o tym czym naprawdę była komuna i czym grożą zachowania polityków a la Kaczyński czy Piotrowicz. I pytam - czy - pardon le mot - "masowy rodzic" będzie mówił w domu dziecku co myśli o programie szkolnym, w którym nie ma Wałęsy - skoro on sam go nie pamięta z sierpnia, bo go przecież wtedy na świecie nie było?
Za komuny władza radziecka do wszystkich subskrybentów encyklopedii radzieckiej po śmierci Berii wysłała list z poleceniem wycięcia stron od... do w tomie tym a tym...
Teraz wytną Wałęsę, zaraz wytną Kwaśniewieskiego... Wszystkich Piniorów się powsadza i zostanie na firmamencie jedyny dobry prezydent. A naród zostanie ogłupiony do reszty.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Tak?stach22 pisze:No problem jest.komor pisze:Jak zobaczyłem, jak się zachowują dzieci w kościele, jaki to jest chaos i masakra, a rodzice sobie siedzą w ławkach i przeglądają fejsbuka, nie reagując na to, co wyrabiają ich pociechy, to normalnie chciałem wziąść linijkę i lać na odlew w te słodkie twarzyczki.
Z Tobą.
A dlaczego?
Wyjaśnij.
- stach22
- 6 gwiazdek
Też masz takie momenty, że lałbyś na odlew słodkie twarzyczki.Więc problem jest również z Tobą.FUX pisze:Tak?stach22 pisze:No problem jest.komor pisze:Jak zobaczyłem, jak się zachowują dzieci w kościele, jaki to jest chaos i masakra, a rodzice sobie siedzą w ławkach i przeglądają fejsbuka, nie reagując na to, co wyrabiają ich pociechy, to normalnie chciałem wziąść linijkę i lać na odlew w te słodkie twarzyczki.
Z Tobą.
A dlaczego?
Wyjaśnij.

To jest mniej więcej to o czym pisałem wyżej - że młodzi rodzice są wirtualni... Można odrzucać ten problem, ale zmiana programu będzie miała gigantyczne skutki. Nawet dziś jeszcze słychać, jak naród kochał Fidela.stach22 pisze:Jak zobaczyłem, jak się zachowują dzieci w kościele, jaki to jest chaos i masakra, a rodzice sobie siedzą w ławkach i przeglądają fejsbuka, nie reagując na to, co wyrabiają ich pociechy, to normalnie chciałem wziąść linijkę i lać na odlew w te słodkie twarzyczki.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
stach22, bo to sa kretyni, którzy oczekują, że inni (szkoła) wychowa im dzieci.
Nie powinni być rodzicami.
Zanm dwóch rodziców z eSką, którzy oczekuja, że szkoła zrobi z ich dziecka geniusza. Winny nauczyciel, dyrektor, etc.
po ch.. zadania domowe odrabiać, po ch... przynosić materiały na plastyke, etc.
Zanm dwóch rodziców z eSką, którzy oczekuja, że szkoła zrobi z ich dziecka geniusza. Winny nauczyciel, dyrektor, etc.
- stach22
- 6 gwiazdek
Zgoda.FUX pisze:stach22, bo to sa kretyni, którzy oczekują, że inni (szkoła) wychowa im dzieci.
Ale nauczycieli z powołaniem też jest niewielu.Aktualnie jestem na etapie liceum, a wcześniej przeżyłem komplet trzech szkół i jakieś tam obserwacje mam.Temat złożony, wychowanie dzieci sprawa delikatna.
Ale od kar cielesnych trzymajmy się z daleka.I my i nauczyciele.

stach22, ale to taka figura retoryczna była, wiesz, z tym laniem po twarzyczkach. Przecież wiadomo, że po tyłkach.
(Brak kar cielesnych jest przereklamowany.)

stach22 pisze: Też masz takie momenty, że lałbyś na odlew słodkie twarzyczki.
A gdyby zamiast słodkich twarzyczek były obrzydliwe pyski ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- stach22
- 6 gwiazdek
Dziecku psychicznie wyrządzasz taką samą krzywdę niezależnie od tego gdzie lejesz.No a potem ta przemoc pójdzie dalej w świat, nic w przyrodzie nie ginie. Dawał w tyłek dziadek, dawał ojciec....taka tradycja.Przemoc rodzi przemoc, warto się powstrzymać bo to do niczego nie prowadzi.komor pisze:stach22, ale to taka figura retoryczna była, wiesz, z tym laniem po twarzyczkach. Przecież wiadomo, że po tyłkach.![]()
No ale twoje dzieci twoja sprawa.

Stach22, ja moich nie tłukę.
Tu macie coś śmieszniejszego niż tamten fragment podstawy prog:
http://wielkie-oko.pl/z-pamietnika-obyw ... a-057.html
- stach22
- 6 gwiazdek
Ani przez chwilę nie wątpiłemkomor pisze:Stach22, ja moich nie tłukę.

- stach22
- 6 gwiazdek
Jest mockomor pisze: