Telefony, telefony...
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
Re: Telefony, telefony...
Hehe, dzięki panowie
Ten biały kolor, powiem szczerze ,że nie wyobrażam sobie lepszego, przynajmniej dokładnie wiem co jest brudne
Poza tym dałem ceramikę, teraz mycie ogranicza się na spłukaniu wodą zdemineralizowaną na bezdotykowej
no a jak już jest czysty to mucha nie siada
PS. genialna fura BTW

Ten biały kolor, powiem szczerze ,że nie wyobrażam sobie lepszego, przynajmniej dokładnie wiem co jest brudne

PS. genialna fura BTW

- stach22
- 6 gwiazdek
Kiedy jest potrzeba, myjnie mam pod samą pracągregski pisze:Tj jak czesto jezdzisz na myjnie?

Jakiś brytyjski preparatFUX pisze:A co to i jaki price?stach22 pisze: Poza tym dałem ceramikę,

Dwukrotna warstwa 2400 brutto

Drogo.
U mnie na wsi mycie 20 pln, polerowanie z praniem przed sprzedażą 300-400.
A jak to wygląda przy totalnie usyfionym aucie?
Tak 1000-3000 km tak, jak teraz na drogach?
U mnie na wsi mycie 20 pln, polerowanie z praniem przed sprzedażą 300-400.
A jak to wygląda przy totalnie usyfionym aucie?
Tak 1000-3000 km tak, jak teraz na drogach?
- stach22
- 6 gwiazdek
Na powłokę ceramiczną dostajesz co najmniej 2 lata gwarancji i regularne wizyty uzupełniające w razie potrzeby.Mycie samochodu z powłoką to bajka, bruz w zasadzie sam spływa, przy dużym zabrudzeniu warto jednak umyć fizycznie gąbką albo mikrofibrą i spłukać.Moja powłoka ma niby gwarantowane 9,3H to jest naprawdę nieźle. Przy zwykłym myciu wystarczy mi 5zł płukanie wodą zdemineralizowaną.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Za 2400 PLN to Fux może jeździć na myjnie przez 2 lata co tydzień ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- stach22
- 6 gwiazdek
Zgoda ,tyle że po dwóch latach jeźdżenia na myjnie lakier nadaje się do renowacji i już nigdy nie będzie taki sam a przy powłoce pozostaje praktycznie nietknięty bez "pajączków" i zarysowańChloru pisze:Za 2400 PLN to Fux może jeździć na myjnie przez 2 lata co tydzień ;)

Ja tam do niczego nie namawiam, jedynie odpowiadam na pytania

Auto traktuje tak, jak czajnik do gotowania wody na herbatę czy ekspres do kawy. Ma działać.stach22 pisze:Zgoda ,tyle że po dwóch latach jeźdżenia na myjnie lakier nadaje się do renowacji i już nigdy nie będzie taki sam a przy powłoce pozostaje praktycznie nietknięty bez "pajączków" i zarysowańChloru pisze:Za 2400 PLN to Fux może jeździć na myjnie przez 2 lata co tydzień ;)![]()
Ja tam do niczego nie namawiam, jedynie odpowiadam na pytania
Nie będę robił z auta ołtarzyka. To jest narzędzie!
I argument nr 1.
Żaden kupujący nie doceni Twojego poświęcenia wycenionego na 2400 brutto.

Chloru, jutro za dnia zrobie fotę auta po 1kkm
Żadne cuda nie spowodują, że mineralka za 5 pln doprowadzi do idealnej czystości.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Morał z tej bajki jest taki, od Stacha auto warto kupić, FUX ci sprzeda jako taki.

- stach22
- 6 gwiazdek
FUK OK , niech ci będzie ,ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz ;)
PS. I nie mineralna tylko zdemineralizowana ;)
PS. I nie mineralna tylko zdemineralizowana ;)

- stach22
- 6 gwiazdek
No właśnie :DKonto usunięte pisze:Morał z tej bajki jest taki, od Stacha auto warto kupić, FUX ci sprzeda jako taki.![]()

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Dokładnie. Mam podobne zdanie o pokrowcach na siedzenia. Denerwują człowieka, a służą tylko czystym siedzeniom dla następnego właścicielaKonto usunięte pisze:Morał z tej bajki jest taki, od Stacha auto warto kupić, FUX ci sprzeda jako taki.![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
stach22 pisze: BTW,dobra ceramika potrafi kosztować nawet 5 kafli ;)
Nie chcesz wiedzieć ile kosztują folie na samochód

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- stach22
- 6 gwiazdek
Całe szczęście ze nie jestem zainteresowanyChloru pisze:stach22 pisze: BTW,dobra ceramika potrafi kosztować nawet 5 kafli ;)
Nie chcesz wiedzieć ile kosztują folie na samochód

Znaczy ze stacji uzdatniania wody. Zabieg stricte oszczędzający wężownice w myjkach przed osadzaniem się żelaza i manganu.stach22 pisze: tylko zdemineralizowana ;)
- stach22
- 6 gwiazdek
A wracając do tematu to użytkując intensywnie drugi dzień ip7 w porównaniu z s6 i s7 nie grzeje się nic! Samsungi grzały się do czerwoności.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
FUX, zwyczajnie Ty masz w dupie jaki lakier będzie mieć ktoś kto kupi od Ciebie auto, a Stach kupił auto dla siebie i go cieszy ładny lakier. Zupełnie inne podejście, bo Stach przecież nie wydał 2400 brutto żeby się cieszył przyszły nabywca, a on sam. :) To jakby robić remap na +10 koni, bo przecież i tak nikt za tuning nie płaci przy odsprzedaży... albo nie malować ścian na chacie, bo przecież to narzędzie do spania ... dla niektórych przynajmniej.FUX pisze: Auto traktuje tak, jak czajnik do gotowania wody na herbatę czy ekspres do kawy. Ma działać.
Nie będę robił z auta ołtarzyka. To jest narzędzie!
I argument nr 1.
Żaden kupujący nie doceni Twojego poświęcenia wycenionego na 2400 brutto.

Doprowadzi, choć to - jak zawsze - zależy.FUX pisze: Chloru, jutro za dnia zrobie fotę auta po 1kkm
Żadne cuda nie spowodują, że mineralka za 5 pln doprowadzi do idealnej czystości.
Jest na forum bliźniaczy STI do mojego. Ma powłokę. I to auto po "mineralce" wygląda ładniej jak nowe. Dość często je widuję i mam porównanie, bo obok często stoi moje. Cieszy właściciela jak diabli.
I ja, podobnie jak Stach, nie namawiam. Jedynie zauważam, że ludzi różne rzeczy cieszą. Mnie na przykład 300 konne auto, którym jeżdżę jak 100 konnym. Ale mam!
- stach22
- 6 gwiazdek
Alan, dobrze to ująłeś, ja już nie chciałem ciągnąć wątku
Faktycznie, powłokę zrobiłem, bo mnie to cieszy, pomimo, że samochód nie jest mój tylko leasingodawcy
W razie czego gorąco polecam, to są duże, ale naprawdę pożytecznie wydane pieniądze.

W razie czego gorąco polecam, to są duże, ale naprawdę pożytecznie wydane pieniądze.

- stach22
- 6 gwiazdek
I znów refleksja o ip7 , pobieranie utworów stało się wreszcie proste!