Tak naprawdę to Arno jest trendsetterem, on doprowadził do zdziadzienia sporej części forumAlan, Alan, Alan! pisze:No cóż. Esi gratuluję porządnej fury. Ty, i Bilex, pokazujecie, że MB może być jednak fajny :)
Auto dla dziada
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Auto dla dziada
Alan, Alan, Alan! pisze: Popsujesz całą zabawę

Dzięki wielkie jeszcze raz za gratki
i dodam że nasi forumowi posiadacze Mietków byli naprawdę bardzo pomocni, odpowiadali na wszelkie moje pytania, dzielili się kontaktami do zaufanych ludzi z MB .....dziękuję

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Gratulacje! Ale mimo wszystko poproszę o jakieś oficjalne info dla mniej wtajemniczonych. Chociaż co to za model, resztę sobie w necie znajdę
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Zepsute auta kupujemy.gregski pisze:tyle pali moj lex ktory ma polowe Twojego stada..
oo kiedy ja sie przejade?
http://www.cire.pl/item,139078,1.html?u ... &apu=32612

Zgadza się. Dokładnie o 50%
Ale z tym spalaniem katalogowym to takie pierdolenie.
Oczywiście - da się moim w mieście uzyskać 14l/100km (dane katalogowe) - pod warunkiem, że jeździ się po niemiecku/austriacku/szwajcarsku: 50 km/h bez korków. Luz. Nawet mniej spali.
W Wawie na normalnych trasach w weekend - 17-18 l/100km
W tygodniu - 20-22.

Ale z tym spalaniem katalogowym to takie pierdolenie.
Oczywiście - da się moim w mieście uzyskać 14l/100km (dane katalogowe) - pod warunkiem, że jeździ się po niemiecku/austriacku/szwajcarsku: 50 km/h bez korków. Luz. Nawet mniej spali.
W Wawie na normalnych trasach w weekend - 17-18 l/100km
W tygodniu - 20-22.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Moje w Warszawie zwykle brało 13, jak korki to z 16. ;)jarmaj pisze:To prawie jak STi! Brawo!Bilex pisze:W tygodniu - 20-22.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
13 litrów to po mieście palą wolnossące dwulitrówki
Badanie przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 2 aut 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Gorzej - nie wyrabiał z kasą na paliwo do STi i z oszczędności kupił prosiakagregski pisze:Jarmaj, kupiles jakis koncern paliwowy? ;)

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Qrna to mój kochany Brutalek pali w jeleniej koło 17
A prosiaki to dość oszczędne auta

A prosiaki to dość oszczędne auta

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Chyba kiedyś Azrael mówił, że to relatywnie oszczędna fura do szybkiego przemieszczania się autostradą.Piter 35 pisze: A prosiaki to dość oszczędne auta![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Wychodzi na to, że subaru turbo to bardzo oszczędne auta jeśli wziąć pod uwagę moc.Chloru pisze:13 litrów to po mieście palą wolnossące dwulitrówkiBadanie przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 2 aut
Sprawdzone przez 8 lat w waw na reprezentacyjnej grupie 3 aut :)
Artiego pali 2 litry mniej. ;)
No ale jednak jestem najstarszy, "chyba mam prawo".Konto usunięte pisze:Tak naprawdę to Arno jest trendsetterem, on doprowadził do zdziadzienia sporej części forumAlan, Alan, Alan! pisze:No cóż. Esi gratuluję porządnej fury. Ty, i Bilex, pokazujecie, że MB może być jednak fajny :)
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Czy tam w tej Warsiawce są normalne trasyBilex pisze:W Wawie na normalnych trasach w weekend - 17-18 l/100km
W tygodniu - 20-22.

Jasne, że oszczędne szczególnie jeśli są użytkowane w miejscach dla nich stworzonychAlan, Alan, Alan! pisze:Wychodzi na to, że subaru turbo to bardzo oszczędne auta jeśli wziąć pod uwagę moc.

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
O nawet jeździli mercedesami tacy, co ich nienawidzą, bo im wszystko w nich przeszkadza i tysiąc razy wolą Skodę.Konto usunięte pisze:Tak naprawdę to Arno jest trendsetterem, on doprowadził do zdziadzienia sporej części forumAlan, Alan, Alan! pisze:No cóż. Esi gratuluję porządnej fury. Ty, i Bilex, pokazujecie, że MB może być jednak fajny :)
Co ciekawe - (znam kilka niezłych przypadków) na Merce narzekają najbardziej ci, którzy je w prezencie dostają od firmy.
1. Fotele niewygodne. 2. Lewa noga boli, bo fatalna pozycja. 3. Koreański środek.... można dopisywać co się chce... Najważniejsze, żeby narzekać. W końcu jesteśmy prekariuszami - jak nam wmawiają media.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Jak można narzekać na taki prezent, ludziska za dobrze mają, dobrobyt potrafi w głowie namieszaćArno pisze:Co ciekawe - (znam kilka niezłych przypadków) na Merce narzekają najbardziej ci, którzy je w prezencie dostają od firmy.
1. Fotele niewygodne. 2. Lewa noga boli, bo fatalna pozycja. 3. Koreański środek.... można dopisywać co się chce... Najważniejsze, żeby narzekać. W końcu jesteśmy prekariuszami - jak nam wmawiają media.

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
No niestety, brak pokory.Gump pisze:Jak można narzekać na taki prezent, ludziska za dobrze mają, dobrobyt potrafi w głowie namieszaćArno pisze:Co ciekawe - (znam kilka niezłych przypadków) na Merce narzekają najbardziej ci, którzy je w prezencie dostają od firmy.
Esilonie, jak już pojeździsz trochę normalnie to daj znać jakie masz wyniki spalania. Zakładam, że będzie na poziomie STI. No chyba, żebyś za Ubera robił.esilon pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: Popsujesz całą zabawę![]()
Dzięki wielkie jeszcze raz za gratki
i dodam że nasi forumowi posiadacze Mietków byli naprawdę bardzo pomocni, odpowiadali na wszelkie moje pytania, dzielili się kontaktami do zaufanych ludzi z MB .....dziękuję
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jak diabliAlan, Alan, Alan! pisze:Wychodzi na to, że subaru turbo to bardzo oszczędne auta

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Za to wolne ssaki subaru to jakieś strasznie nieekonomiczne auta. Stanowiły 50% mojej badanej grupy ;)Alan, Alan, Alan! pisze:Wychodzi na to, że subaru turbo to bardzo oszczędne auta jeśli wziąć pod uwagę moc.Chloru pisze:13 litrów to po mieście palą wolnossące dwulitrówkiBadanie przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 2 aut
Sprawdzone przez 8 lat w waw na reprezentacyjnej grupie 3 aut :)
Artiego pali 2 litry mniej. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Arno pisze: jak już pojeździsz trochę normalnie to daj znać jakie masz wyniki spalania.
nie ma sprawy, nie zeruję licznika bo ciekaw jestem wyniku po pierwszych 1500 km
na razie jedno jest pewne, beemka paliła mniej

p.s. zawieszenie zaprojektował geniusz
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to może być prawda. Legaś pali jakieś 13 gazu, benzyny pewno paliłby trochę mniej. Możliwe, że więcej jak oba WRXy.Chloru pisze: Za to wolne ssaki subaru to jakieś strasznie nieekonomiczne auta. Stanowiły 50% mojej badanej grupy ;)
Alan, Alan, Alan! pisze: Legaś pali jakieś 13 gazu
zepsuty jakiś, mój pali 10, a poprzedni 10,5.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.