Po dwóch latach daję czadu

no pewnie że czysteFUX pisze:2 lata powiadasz... Szyby czyste?
Mi się też wydaje, że 2 letnie jest za świeże, dymi i brudzi szybyFUX pisze:Gdzies czytałem, że ca. 5 lat sezonowania daje efekt.
Takie roczne-dwuletnie to syf w kominie i ca. 30-40% pary idzie w wysuszenie a nie ogrzewanie.
Ostatnio znajomy kominiarz mi opowiadał, jak kobitka przerżnęła w sądzie ubezpieczycielem prawie 100 kpln za pożar komina (smółki) przez to, że nie miała przeglądu kominiarskiego.stach22 pisze:Wstyd się przyznać,ale od 11 lat jeszcze nie było u mnie kominiarza :(
Żeby jasność zapanowała: pękło stylisko z włókna szklanego w kierunku "od rąbania", z resztą pękła przy rąbaniu. Nie uznali gwarancji bo ślady na obuchu świadczyły o tym, że parę razy miała kontakt z metalem - pracowałem drugą stroną klinami, gwoździe też nią biłem.szamot pisze:Na co dzień mam do czynienia z takimi przypadkamiBiP pisze: Z serwisem się pokłóciłem, bo czepił się odprysków na obuchu od pobijania stalowych klinów. Nieważne, że pęknięcie poszło od strony ostrza, była używana niezgodnie z przeznaczeniem i już.
Co z tego że używałem nie tak jak trzeba - strzele focha i chuj![]()
A gdzie miało to pęknięcie iść, skoro ostrze jest najcieńsze ?
BiP pisze: Gardena nie ma kretyńskich ograniczeń i ma 10 lat gwarancji
Coś się mnie wydaje że za jakiś czas i z nimi się pokłócisz...