Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
To link do pliku "*.pdf". U mnie działa.FUX pisze: Nie bangla.....
Napisali tak:
"Model : PRO SE/124/SU
Manufacturer : Prodrive
Prodrive's Forester rear muffler is designed to be a direct
replacement for the stock muffler, fitting in the stock location
with the factory hangers. The muffler is polished stainless
steel with polished tip. The free flowing design improves your
vehicles performance and enhances the characteristic
flat-four exhaust note with minimal noise increase. Availability:
Forester XT Only.
Price : $349.95"
Strasznie przepłaciłeś.So What! pisze:Price : $349.95"

czarne jest piękne...
Forester XT only? To do S-turbo nie pasuje?
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
Jeszcze raz dzięki. Pobuszuję po aukcjach, chyba, że coś, komuś wpadnie w lapska...
Dolce far niente 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mnie dzisiaj podczas stania na światłach minął antyk, wolnossący i... tak zagadał, że niewątpliwie boksera było słychać i to głośno słychać. Jak spojrzałem w lusterko to zobaczyłem, że miał zwykłą, cienka rurkę, jak ja w nubirze
ale chyba za to nie miał końcowego tłumika.

No właśnie... Ostatnio coś z otwartą klapą wiozlem i gadanie także było zdecydowanie inne, niż wewnątrz normalnie słychać
.

Dolce far niente 

To chyba dobrze, że auto jest jakoś tam wyciszone.FUX pisze:No właśnie... Ostatnio coś z otwartą klapą wiozlem i gadanie także było zdecydowanie inne, niż wewnątrz normalnie słychać.
czarne jest piękne...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: To chyba dobrze, że auto jest jakoś tam wyciszone.
Tylko te dla cieniasów. Siedziałeś kiedyś w Imprezie z tyłu podczas jazdy po mokrym?

FUX pisze: No właśnie... Ostatnio coś z otwartą klapą wiozlem i gadanie także było zdecydowanie inne, niż wewnątrz normalnie słychać.
No ba. Zauważyłem, że jak WRXy jeźdzą na maksymalnych obrotach i jedzie taki na Ciebie to najpierw słychać brzęczenie jak silniczka elektrycznego (turbo), a dopiero później jakiś normalny dźwięk.

Ten Legaś którego widziałem był dość głośny i nie była to kwestia wewnątrz/zewnątrz.

piotruś pisze: FUX, spróbuj w parkingu podziemnym![]()
![]()
Tunele lepsze, bo można spokojnie je "napadać" z większymi obrotami.

A po co?EterycznyŻołądź pisze:Siedziałeś kiedyś w Imprezie z tyłu podczas jazdy po mokrym?![]()

Nie chciałbym nikogo urazić, ale odnoszę wrażenie, że Forester to właśnie auto dla cieniasów - według Twojej definicji. Przynajmniej w założeniu.EŻ pisze:Tylko te dla cieniasów.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No ale przecież to wszyscy wiedzą. Dla kapeluszy i teściowych jest forester.vibowit pisze:Nie chciałbym nikogo urazić, ale odnoszę wrażenie, że Forester to właśnie auto dla cieniasów - według Twojej definicji. Przynajmniej w założeniu.EŻ pisze:Tylko te dla cieniasów.
Konto usunięte,
Chodzi o to, że Forester to z założenia auto, w którym jakiś tam komfort jest wskazany. Oczywiście zdarzają się odszczepieńcy, ale chodzi mi o sytuację modelową.
btw. Wczoraj odwiodłem znajomego od kupna Forestera 2.5XT. Miał nadzieję, że to oszczędne auto będzie.

Chodzi o to, że Forester to z założenia auto, w którym jakiś tam komfort jest wskazany. Oczywiście zdarzają się odszczepieńcy, ale chodzi mi o sytuację modelową.

btw. Wczoraj odwiodłem znajomego od kupna Forestera 2.5XT. Miał nadzieję, że to oszczędne auto będzie.

czarne jest piękne...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: A po co?![]()
Nawet jarmaj jeździł z tyłu w swojej wiśni, więc się nie pytaj tylko rób jak najlepsi.

vibowit pisze: Nie chciałbym nikogo urazić, ale odnoszę wrażenie, że Forester to właśnie auto dla cieniasów - według Twojej definicji.
Nie znasz mojej definicji, znasz tylko mój żart. Forestera Esiego np. chwaliłem.
vibowit pisze: Chodzi o to, że Forester to z założenia auto, w którym jakiś tam komfort jest wskazany.
Cały ten komfort w Imprezie rozbija się tylko o tłumienie nierówności (no chyba, że mówimy o tylnej kanapie) i szumie przy dużych prędkościach (których i tak przecież nie wolno rozwijać). Szkoda, że WRX tak nie tłumi nierówności jak głupie bmw 335

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
vibowit pisze: btw. Wczoraj odwiodłem znajomego od kupna Forestera 2.5XT. Miał nadzieję, że to oszczędne auto będzie.![]()
No przeciez to jest oszczedne auto i to bardzo. Moj wspolczynik szczesliwosci - WS, (lub bardziej "profesjonalnie" po angielsku - happiness factor - HF

Tasior_Miedziak pisze: No przeciez to jest oszczedne auto i to bardzo. Moj wspolczynik szczesliwosci - WS, (lub bardziej "profesjonalnie" po angielsku - happiness factor - HF ) jest znacznie wiekszy niz przy wczesniejszej jezdzie Legacem. Gdybym chcial osiagnac taki sam WS/HF jak mam teraz, przy poprzednim samochodzie musialbym wydac znacznie wiecej pieniedzy na jakies inne rozrywki. A tak, zmienilem Legaca na lodówke i teraz kazdy wyjazd na droge to przygoda
Jak to nie wiele człowiekowi do szczęścia potrzeba , mam nadzieję ,że niedługo ja tego doświadczę

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: Jak to nie wiele człowiekowi do szczęścia potrzeba , mam nadzieję ,że niedługo ja tego doświadczę![]()
Zdradź tajemnicę? Przymierzasz się do Subaru? Mów szybko, może być we właściwym wątku - tylko jakim

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Tasior_Miedziak pisze: teraz kazdy wyjazd na droge to przygoda
Piter 35 pisze: mam nadzieję ,że niedługo ja tego doświadczę
liwit pisze: Zdradź tajemnicę? Przymierzasz się do Subaru?
Biorąc pod uwagę raporty awaryjności obstawiałbym raczej Chryslera Voyagera

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
liwit pisze: Zdradź tajemnicę? Przymierzasz się do Subaru? Mów szybko, może być we właściwym wątku - tylko jakim![]()
Piter, Subaru? I że niby kto mu je sprowadzi, hę?

Musze szybciutko Hondziawkę spylićEterycznyŻołądź pisze: Piter, Subaru? I że niby kto mu je sprowadzi, hę?

To prawda to jest problem

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Informuje wszem i wobec, iz Leśnik Szuwarek przestal byc niemym wsrod Subaru i zaczal fajnie burczec
Backbox Prodrive od STI z owalna koncowka pasuje prawie idealnie - trzeba bylo tylko trzy haki przespawac
p.s. silnik jeszcze slychac, ale klape juz znacznie mniej

Backbox Prodrive od STI z owalna koncowka pasuje prawie idealnie - trzeba bylo tylko trzy haki przespawac

p.s. silnik jeszcze slychac, ale klape juz znacznie mniej

Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Olleo,
informuję wszem i wobec, że dzielę Twoją radość.
I....jestem zadowolony, że wreszcie się na "coś" zdecydowałeś. A to "coś" ma piękne imię PRODRIVE !
GOOD WAY, MY SOHN.
Olej te dachy, tę więżbę wejdż w magiczny świat niemożliwych prędkości, brzmień i wgniotek w fotel. Nic tego nie zastąpi, nic tego nie przyćmi.
Pozdrawiam
G.
informuję wszem i wobec, że dzielę Twoją radość.
I....jestem zadowolony, że wreszcie się na "coś" zdecydowałeś. A to "coś" ma piękne imię PRODRIVE !
GOOD WAY, MY SOHN.

Olej te dachy, tę więżbę wejdż w magiczny świat niemożliwych prędkości, brzmień i wgniotek w fotel. Nic tego nie zastąpi, nic tego nie przyćmi.
Pozdrawiam
G.
Brak podpisu.