Spoko. Lada dzień na stałe pojawią przejściowe problemy techniczneesilon pisze: niedawno w robocie podpięli mi światłowodzik
chyba nieźle ?

Spoko. Lada dzień na stałe pojawią przejściowe problemy techniczneesilon pisze: niedawno w robocie podpięli mi światłowodzik
chyba nieźle ?
So What! pisze: Spoko. Lada dzień na stałe pojawią przejściowe problemy techniczne
ta. podpiął wskazanie prędkościomierza swojego nowego dupowozu z ostatniej przejażdżki po bułki i cwaniakuje.esilon pisze:chyba nieźle ?
To jest Nerwostrata w opcji do 40 czy do 80 Mbps? ;)barbie pisze:A weźcie się wszyscy wypchajcie z tym internetem.![]()
Alan, Alan, Alan! pisze: Kurde, Marta, cza było wołać. Empetrojek bym nałapał trochę.
Znam ten bol. Mieszkalem kilka lat pod Berlinem, jednomegowe lacze udalo mi sie zainstalowac via satelita astra z uploadem i downloadem przez satelite.barbie pisze:A weźcie się wszyscy wypchajcie z tym internetem.![]()
Gorzej. Najszybsza oferowana u nas Neostrada to 512kbps. Przy czym właściwie to jej też już nie oferują, bo nie ma dziurek.Chloru pisze: To jest Nerwostrata w opcji do 40 czy do 80 Mbps? ;)
Uprzejmie informuję iż zarobiony jestemstefanekmac pisze: Drogi Modzie załóż jakieś osobne miejsce dla malkontentów.
gregski pisze: Znam ten bol. Mieszkalem kilka lat pod Berlinem, jednomegowe lacze udalo mi sie zainstalowac via satelita astra z uploadem i downloadem przez satelite.
gregski pisze: A dzis? wyniki przy niepelnym zasiegu LTE na telefonie:
barbie pisze: Przez wieś oczywiście idzie światłowód, gdyby ktoś miał wątpliwości. Przed naszą bramą go wkopali. Tylko, że nie wyprowadzili go na powierzchnię ziemi
Oferuje, ale nie wiem czy w wersji dla osób fizycznych. My mamy http://www.orange.pl/kid,4003445797,id, ... ticle.html ten za 50,99. W promieniu jakimśtam od podanego adresu ta karta sim nie ma limitu. A do tego dostałam drugą na której jest 60GB. Maksymalnie w którymś miesiącu doszliśmy do blisko 400GB transferu i lejka nam nie założyło, ale stabilność tego netu to istny koszmar.Chloru pisze: Tylko co z tego jak to się w każdej chwili może zmienić a dodatkowo masz dość uciążliwe limity danych. Ja nie mam żadnej kablówki ani satelity, wszystkie filmy i seriale ogladam w sieci (Netflix itp.) Przez 2 miesiące mierzyłem ilość zużytych danych w domu, wychodziło coś między 200 a 300 GB na miesiąc. Żaden operator komórkowy nie oferuje takiego limitu w rozsądnej cenie. P.S. NA telefonie też dobijałem do ~70 Mbps, wynika to chyba z kategorii modemu LTE który jest zaintalowany w telefonie.
No właśnie nie mam. Jest w poprzedniej wsi i w następnej. Nas pominęli.Chloru pisze: Istotne jest to, czy we wsi masz jakiś splitter optyczny lub też wolne włókno które Ci wciągną do domu. BTW - gadałem z tymi chłopakami co u mnie kładli. Faktycznie podczas mrozów starają się nie kłaść bo a) światłowody potrafią pękać b) żeby je spawać trzeba mieć dużo droższy sprzęt. Oni w gorszych warunkach rozstawiają namiot albo wsiadają z kablem do samochodu żeby pospawać.
barbie pisze: Oferuje, ale nie wiem czy w wersji dla osób fizycznych.
To celowa polityka firmy jak można się domyślić z postów w tym wątkubarbie pisze: No właśnie nie mam. Jest w poprzedniej wsi i w następnej. Nas pominęli.
barbie pisze: A z zimą jestem skłonna uwierzyć, szczególnie że u nas zimniej niż w Warszawie. Dzisiaj -13. Pozostaje czekać i czytać książki
barbie pisze: Przez wieś oczywiście idzie światłowód, gdyby ktoś miał wątpliwości. Przed naszą bramą go wkopali. Tylko, że nie wyprowadzili go na powierzchnię ziemi
Aktualnie szanse na cokolwiek są być może wiosną.![]()
Z grubsza tak to przedstawia lokalny dostawcaleon pisze:barbie pisze: Przez wieś oczywiście idzie światłowód, gdyby ktoś miał wątpliwości. Przed naszą bramą go wkopali. Tylko, że nie wyprowadzili go na powierzchnię ziemi
Aktualnie szanse na cokolwiek są być może wiosną.![]()
Wybije się jak przebiśnieg ?
Już ustaliliśmy, że warunki miejskie różnią się nieco od wiejskich. Więc nie musisz nas denerwować swoim biednym backupowym LTEChloru pisze:
To wyniki na modemie LTE u mnie w domu.
barbie pisze: Nie wiem jak zima/pogoda wpływa na propagację fal GSM, pewnie jakoś wpływa. Od kiedy przyszła prawdziwa zima po świętach, czyli 3 tygodnie, jest totalny dramat z netem.
barbie pisze: Net z komórki (czyli bez ant. zewnętrznej) ciągnie podobnie do Orange,
Nic mi nie mówChloru pisze:barbie pisze: Nie wiem jak zima/pogoda wpływa na propagację fal GSM, pewnie jakoś wpływa. Od kiedy przyszła prawdziwa zima po świętach, czyli 3 tygodnie, jest totalny dramat z netem.
Poczekaj aż wiejskie dzieciaki będą miały ferie. Dopiero będzie dramat![]()
Cała wieś ma Cyfrowy Polsat, niedaleko jest przekaźnik i wszyscy w niego strzelają. Wzięliśmy Polsat na próbę i po godz 18 w zasadzie przestawał działać.Chloru pisze:barbie pisze: Net z komórki (czyli bez ant. zewnętrznej) ciągnie podobnie do Orange,
Może się okazać, że Wasz nadajnik jest przeciążony (jest ograniczona pojeność radia oraz on sam jest podłąćzony do internetu jakaś rurą) i pogoda nie ma żadnego znaczenia. Komórki na świeta pokupowali albo co
Chloru pisze: Nigdy nie wracałem z Mazur przez Węgrów ale co ja tam wiem![]()