Melankolic pisze:
Bo? Nie ma 2,5 litrowej 300 konnej jednaostki pod maską? A jechał Ty kiedyś 2.0 w wersji "Sport" Imprezą, czy ot tak to Twoje widzi misie?
Ale 2,5 litrowe uturbione subarowskie silniki są beznadziejne.

Mają wadę fabryczną, jeśli nie wiesz. Zresztą nawet 218 konna Impreza jest niesamowitym autem, ale widocznie nigdy taką nie jechałeś i nie wiesz jaka jest przepaść między Imprezą wolnossącą i uturbioną, co oczywiście nie przeszkadzało Ci wciskać mi "widzenie misi".
Nie jeździłem wolnossącą Imprezą, ale dość dużo poprzednikiem Lacetti, może być?
Różnicę między wersją wolnossącą i uturbioną z autopsji znam z Foresterów, a w Imprezie jakoś z goła odmienne nie będą.
Przyznam, że nigdy wolnossąca Impreza mnie nie interesowała, moim zdaniem auto trochę bez sensu skoro można mieć Forestera (nie mylić z tym czymś co jest teraz sprzedawane pod tą nazwą).
Teraz bez docinek, fakty.
Forester 06 był pierwszy w swojej klasie pod względem niezawodności nowych aut.
Ma wiele innych zalet w porównaniu z Lacetti:
-zawieszenie, które nie boi się nierówności,
-zawieszenie, które nie psuje się od nierówności (nawet mechanik w aso mi tłumaczył, że w lacetti strasznie będzie się to zawieszenie psuć, a skoro nawet w rajdówkach gną się wahacze "same z siebie" to co dopiero w takim 2.0),
-posiada bagażnik, a nie tylny schowek,
-nie sprawia w środku wrażenia plastikowej trumny,
-można nim coś zawieść po nierównościach,
-w ogóle genialnie jeździ po nierównościach,
-nie zawiśnie/zakopie się tak szybko na śniegu,
-ma WiSkozę,
-świetna widoczność,
-wiedzie pod każdy krawężnik i z każdego zjedzie,
-nikt go nie pomyli z dełu
-ma większą oficjalną prędkość maksymalną, a przyśpieszenie do 100km/h gorsze o całe... 0,1 sek,
-ma mechaniczne, a nie elektroniczne właściwości jezdne,
-ma szyby w drzwiach bez ramek,
-ma schowaną antenę, żaden debil, czy myjnia jej nie urwie,
-na chwilę obecną jest tańszy, bo tylko używany,
-ma płytę podłogową Imprezy - to Twoje lacetti nie ma więc jak może być Imprezą?
P.S. Wiedzieliście, że impreza lacetti 1.5 ma gorsze przyśpieszenie do 100 od lanosa czy nubiry 1.6 o całe 3 sekundy