Konto usunięte, Jak na razie spoko
Serwis, tz. przeglądy okresowe (te z wymianą olei, filtrów, itd.) jest płatny tak
samo jak dla kupujących w SIP. Każde ASO jest z "każdego rodzaju" klienta zadowolone, bo
ten płaci Im za usługę, generując dla Nich zysk, a jesli przy okazji zrobi coś wiecej - np. kupi
nowy tłumik, jakieś elementy wyposażenia, założy alarm itp. - to przecież o tyle jest to jeszcze
"milszy" klient

Napraw gwarancyjnych nie miałem, więc nie wiem jak to jest "w praktyce" ...
Chciałem regulować H-H i usunąć zaparowanie w tylnym kloszu lampy i panowie stwierdzili,
że "nie ma sprawy", w ramach gwarancji mogą to już zrobić jeśli chcę, ale polecają jeszcze
trochę pojeździć i poczekać (faktycznie H-H się "ułożył" a para się osuszyła i teraz jest OK nawet po ulewach).
I to tyle... Poza tym ... Nowy Renault przez 3 lata gwarancji się nie wymagał napraw gwrancyjnych (a jest gdzieś
w okolicach setnego miejsca na liście bezawaryjnych aut wg DEKRA, TUV, ADAC) , to Subaru ma się popsuć
(zajrzyjcie w te wspomniane obok raporty)

No przecież Subaru się nie psują, a w niedzielę to mają wręcz zabronione

Nie chcę się rozwodzić na temat eurogwarancji, mimo, że jestem o to naprawdę spokojny, ponieważ jak
napisałem wyżej "w praktyce" jeszcze nie potrzebowałem sie o tym przekonać.
Istotne jest aby auto było z UE od dealera autoryzowanego (takiego, który jest wymieniony w książce serwisowej)
Myślę, że każdy powinien sam sobie sprawdzić tę kwestię. U dealera, w centrali SIP, popytać, porozmawiać, spokojnie, bez nerwów. Nie jest tak źle, jak to z postów "na kropce" wynika
Acha, muszę jeszcze dodać, że my z żoną kupowaliśmy autą tą drogą, ponieważ w SIP już starych modeli Forestera nie było
To była jedyna możliwość spełnienia naszej zachcianki

( w sumie to nie az tak bardzo bylismy wybredni: 2,5XT, manual, bez navi i skóry, byle nie srebrny ani jasny... ale niestety już takiego nie było w SIP). Z kontaktów z centralą i kilkoma salonami byliśmy i jesteśmy zadowoleni. Właściwie to było nam na początku bardzo przykro, że nie możemy auta kupić w salonie,
tylko musimy "kombinować".
Szkoda, że SIP tak trochę nerwowo reaguje na działalność brokerów

... To jest tylko konkurencja - jedni
skorzystają z Ich usług inni nie, zależy od powodów, jakie ludźmi kierują (vide nasz przypadek) ....
Dla mnie i SIP i wspomniany broker to firmy rzetelne i godne zaufania