a po polsku?Bilex pisze: że Tidal w wersji HiFi jest FLAC-iem...
Jaka jest różnica w wielkości pliku?
Odtwarzam najczęściej w aucie z neta radia internetowe.
a po polsku?Bilex pisze: że Tidal w wersji HiFi jest FLAC-iem...
Na darmowym koncie chyba nie ma możliwości robienia swoojej playlisty (tego nie jestem pewien) Na początku to faktycznie były reklamy Spotify, ale teraz jest jak w telewizjiAlan, Alan, Alan! pisze:Wyloguj core ze Spotify. Za darmo zdaje się też można słuchać online. Co jakiś czas reklama. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś były to reklamy głównie Spotify raz na godzinę albo rzadziej.danikl pisze:barbie, wiem, ale jest gdzieś granica. Netflix, kablówka w pełnym wymiarze, Canal +. Muszę się trochę ograniczać
Nie da się offline bez konta.
Telewizora nie wywalę ( za dużo kosztowałgregski pisze:
danikl, wywal tv - wiekszosc odpadnie
Co to jest streamer? Bo od kiedy pamiętam, to było urządzenie do wykonywania backupow na taśmę. Ale czas gna...Bilex pisze:Powiem ci tak... pierwotnie kupiłem streamer, który miał wbudowanego Spotify a Tidala brał po WiFi z urządzenia typu telefon. Miałem więc możliwość przeprowadzenia testów jeden do jednego. Spotify i tak miał fory bo jechał bezpośrednio. Różnica mimo to była kolosalna. Kolosalna!
Dlatego przy zmianie sprzętu od razu wybrałem streamer z Tidalem na pokładzie.
Btw - mam do sprzedania używany dwa miesiące streamer z DACiem Cambridge Audio 851n Azur, właśnie ze Spotify. Godne polecenia urządzenie. Cena atrakcyjna
Sprzedam taniejGodlik pisze:Coś do streamowania muzyki?
Kurde Bilex, jakie to jest drogie...
Pytanie, ile dla siebie, a ile dla gawiedzi.Bilex pisze: Mój znajomy leci już tak 16 rok... i końca nie widać... a ma sprzęt wartości całkiem sporej kawalerki...
kiedyś, jak jeszcze robiłem więcej zdjęć, doszedłem do setapu, który mam właściwie do dzisiaj. ograniczyła mnie wcale nie gotówka (znaczy: budżet nie był nieograniczony, ale mogłem jeszcze to i owo dokupić) tylko... waga tego wszystkiego.Godlik pisze:Ja tak mam ze sprzętem foto
Jego kasa, jego sprzęt, jego sprawa dla kogo kupił :)FUX pisze:Pytanie, ile dla siebie, a ile dla gawiedzi.Bilex pisze: Mój znajomy leci już tak 16 rok... i końca nie widać... a ma sprzęt wartości całkiem sporej kawalerki...
No waży to wszystko trochę, to fakt... Ja pierwszy etap fascynacji fotografią przechodziłem tuż po urodzeniu pierwszej córki, potem drugiej. Później mi nieco przeszło, zacząłem się bawić GoPro i montażem. Do tego wkurzał mnie fakt, że moja żona potrafiła trzasnąć lepsze zdjęcie ajfonem niż ja tym całym 'złomem', który targałem w plecaku...damaz pisze: kiedyś, jak jeszcze robiłem więcej zdjęć, doszedłem do setapu, który mam właściwie do dzisiaj. ograniczyła mnie wcale nie gotówka (znaczy: budżet nie był nieograniczony, ale mogłem jeszcze to i owo dokupić) tylko... waga tego wszystkiego.
No, bez różnicy. Szczególnie jak przyjdzie do używania Tidala hifi w telefonie albo gdziekolwiek z limitem danych. Jeden utwór we FLAC zajmuje średnio 10 razy tyle, co zrobiona z niego MP3 320 kbps. A 99% osób, które z takich serwisów korzystają i tak nie słyszy różnicy między 128 a 320 kbps... Więc słuchać należy tego, co jest wygodne/ekonomiczne/ma ładny interfejs/działa na telefonie/powód wg uznania.Bilex pisze:Fuxiu:
Pliki w okolicach 320 kb/s są zawsze szmacianą mptrójką.
FLAC jest bezstratną kompresją.
Radia internetowe na ogół jadą na 128, co jest tylko trchę lepsze od szumu
Słuchać należy tych, które podają 320
Oczywiście cały czas mówimy o słuchaniu w domu albo na bardzo dobrym audio w samochodzie.
Inaczej - bez różnicy...
siewcu pisze: i tak nie słyszy różnicy między 128 a 320 kbps...
no to jest nas dwóch. dźwiganie dźwiganiem, ale tak naprawdę to moja pani wyleczyła mnie z robienia zdjęć.Godlik pisze:No kurde takie ma oko do zdjęć, że nie mam szans.
... skoro doktor Damaź nie reflektuje, to ja poproszę... cena na priv?gregski pisze:Fujifilm X-T1 z kitowym obiektywem sprzedam, kilkaset fotek i szuflada. Nie nosze go nigdy nigdzie wiec nie ma sensu, choc masterpiece... leica sie chowa.. cos dla Damazia, bo lekkie! ;)
Bilex, mecz sie :) kazdy to chyba musi przejsc, nie kazdy potrafi sie zatrzymac ;)