swiergot w wydechu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
swiergot w wydechu
tia.wszystko git ale pojawil sie dziwny dzwiek w wydechu - swiergot metaliczny.niby milo ale nie wiem dlaczego i skad sie to bierze.bede wdzieczny za podpowiedzi 

to ja. wasz Rysiek Ochucki
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: swiergot w wydechu
Sierioża na zlecenie konkurencji podczepił Ci bombę, ale niechlujnie - i kabelek między bombą a radiem smyra o puszkę... 

to moze byc
a moze woda w wydechu jest czy jak.kiedys do duzych fiatow i polonezoe zakladalo sie na koniec rury taka plastikowa kocowke i byl taki wspanialy swist ze swiergotaniem.mam podobnie

a moze woda w wydechu jest czy jak.kiedys do duzych fiatow i polonezoe zakladalo sie na koniec rury taka plastikowa kocowke i byl taki wspanialy swist ze swiergotaniem.mam podobnie

a katalizator Ty masz ? Może się obluzował ? Albo wydech źle skręcony po remoncie 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
pomiędzy 2500-3000 rpm?Vert pisze: pojawil sie dziwny dzwiek w wydechu - swiergot metaliczny
silnik 2.5 turbo?
Podkladkę ci ktoś do wydechu podlożyl...Vert pisze: swiergot metaliczny

Dolce far niente 

anakinsky pisze:pomiędzy 2500-3000 rpm?Vert pisze: pojawil sie dziwny dzwiek w wydechu - swiergot metaliczny
silnik 2.5 turbo?
tak.
katalizatorow brak,pre kata tez brak
mam tę samą przypadłość - po wymianie wydechu.Vert pisze:anakinsky pisze:pomiędzy 2500-3000 rpm?Vert pisze: pojawil sie dziwny dzwiek w wydechu - swiergot metaliczny
silnik 2.5 turbo?
tak.
katalizatorow brak,pre kata tez brak
w 4turbo powiedzieli, że ten typ tak ma i nie ma co z tym walczyć
na seryjnym wydechu po prostu nie słychać, po wymianie - już tak
Azrael swiergot sie pojawil jakies 3 000 po zmianie downpipy.wczesniej bylo normalnie.tzn bez swiergotu.generalnie nie jest o dzwiek nieszczelnosci na laczeniach tylko ewidentny swiergot jak w dawnych garbusach 

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
moze zawory sie pourywały i latają w wydechu
, ale nie przejmuj sie kiedyś wylecą

carfit pisze:moze zawory sie pourywały i latają w wydechu, ale nie przejmuj sie kiedyś wylecą
![]()

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak już tak przy dźwiękach w WRXach jesteśmy to ja bym się chciał o inny dziwny zapytać. Przy małej prędkości (bardzo małej, bardziej by pasała nazwa powolność niż prędkość) czasami coś robi łuuuuuuuuuuu (wycie). Czasami głośniej, czasami ciszej. Niezależnie od tego czy koła są prosto czy skręcone. Dźwięk jest związany z toczeniem się auta, kiedy stoi to znika. Jakieś pomysły gdzie i czego szukać?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak już przy dźwiękach z wydechu jesteśmy to dziś widziałem Daewoo Nexię, która w końcówce wydechu miała blaszany wiatraczek. I jak stała w korku to wiatraczek chyba był wybrakowany, bo się nie obracał. Za to hałasował straszliwie. Może vert i Ty masz taki wiatraczek 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Konto usunięte, może EterycznyForumowicz się skusi, o ile coś takiego oferują też do NubiryKonto usunięte pisze: Jak już przy dźwiękach z wydechu jesteśmy to dziś widziałem Daewoo Nexię, która w końcówce wydechu miała blaszany wiatraczek. I jak stała w korku to wiatraczek chyba był wybrakowany, bo się nie obracał. Za to hałasował straszliwie.

Az, czy to oznacza, że chcecie z tym u mnie powalczyć?Azrael pisze:anakinsky, inaczej - to cecha niektórych downpipe.

Zasadniczo, już się przyzwyczaiłem, ale... wkrótce będę zakładał u Was zegar Defi i w ogóle...

B.t.w. (OT) -fotele od STi już jeżdżą. Było trochę z tym walki, ale teraz nie chce mi się wysiadać z samochodu

Chętnie sprzedamy Ci i wymienimy na inny downpipeanakinsky pisze: Az, czy to oznacza, że chcecie z tym u mnie powalczyć?

Gratki foteli, cieszę sie że służą.