Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Nie będę pisał ile brutal pali po mieście 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Bilex pisze:Ty to jednak kupiłeś auto dla dziada...esilon pisze: średnie spalanie z 5800km 12,4![]()
![]()
U mnie 16 000km - średnie 18.4
Dziś 20km - 18.3
Także tego, ten...
Jego auto wazy 1,5 tony mniej ;)
Auto dla dziada
Przy 180kmh mial cos ponad 3tys rpm, moze looknac jak bede gdzies smigal... bo na razie lex idzie w odestawke, 1.03 tuz tuz :)
Latam nim tak 180kmh bo cicho, bez stresu i co ciekawe oszczednie. Pali wtedy cos kolo 11 litrow.
Pewnie w mesiu jeszcze mniej rpmow, bo wiecej (nad)biegow ma skrzynia.
Latam nim tak 180kmh bo cicho, bez stresu i co ciekawe oszczednie. Pali wtedy cos kolo 11 litrow.
Pewnie w mesiu jeszcze mniej rpmow, bo wiecej (nad)biegow ma skrzynia.
i 1,5 l mniejsza pojemnosćgregski pisze:Jego auto wazy 1,5 tony mniej ;)Bilex pisze:Ty to jednak kupiłeś auto dla dziada...esilon pisze: średnie spalanie z 5800km 12,4![]()
![]()
U mnie 16 000km - średnie 18.4
Dziś 20km - 18.3
Także tego, ten...

pali zauważalnie wiecej niz beemka ale jest całkiem nieźle, od danych technicznych daleko ale kto wierzy w dane ksiazkowe

Ale mocowo masz zdecydowanie więcejesilon pisze: pali zauważalnie wiecej niz beemka ale jest całkiem nieźle,

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, mocy więcej i pojemność tez większa ,współczynik cx też gorszy to i pali wiecej, na szczęście mniej musze jeździc i kosztowo wychodzi na to samo
przy 180km/h jest 3000rpm, przy 200 - 3300rpm

przy 180km/h jest 3000rpm, przy 200 - 3300rpm
jedno z ładniejszych wnętrz jakie ostatnio widziałem

zresztą w galerii w artykule jest jeszcze parę innych wersji wnętrza - bajeczne
najspokojniejszy z zewnątrz DS chyba

To mnie właśnie zastanawia, jak z awaryjnością i wytrzymałością takich czujników w autach. Taki akcelerometr w telefonach komórkowych potrafi paść po roku normalnego używania - a auta chyba projektowane są na dłuższy czas używania niż umowa 24 miesięczna

zresztą w galerii w artykule jest jeszcze parę innych wersji wnętrza - bajeczne

najspokojniejszy z zewnątrz DS chyba

i teraz pytanie - mała stłuczka parkingowa, dwa razy w krawężnik, 5 przejazdów kolejowych itd... czyli trochę wstrząsów auta typowych dla użytkowania. Uszkodzi się jeden taki czujniczek (jak to we francuzach bywa) - i wtedy całe zawieszenie, jak system, się zawiesi? albo np. lewe przednie koło będzie trochę ten tego bardziej?Ciekawostką w nowym DS 7 Crossback jest też aktywne zawieszenie z regulacją twardości, które samo dostosowuje się do drogi, którą jedziemy. Wykorzystuje do tego kamerę analizującą nawierzchnię przed nami, a także cztery czujniki przechyłów nadwozia i trzy akcelerometry. Na podstawie tych informacji, system indywidualnie dostosowuje twardość amortyzatorów poszczególnych kół, zwiększając w ten sposób komfort jazdy, oraz poprawiając prowadzenie.
Czytaj więcej na http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... gn=firefox
To mnie właśnie zastanawia, jak z awaryjnością i wytrzymałością takich czujników w autach. Taki akcelerometr w telefonach komórkowych potrafi paść po roku normalnego używania - a auta chyba projektowane są na dłuższy czas używania niż umowa 24 miesięczna
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
greg ale wnętrza ładne zawsze potrafili robić
a zawieszenie Cytryny miały wygodne... o awaryjności nie wspominam
a zawieszenie Cytryny miały wygodne... o awaryjności nie wspominam

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
z tych na Fy nowy 3008 ładnieszy, biały z czarnymi dodatkami wręcz świetny z wygladu na żywo
esi przeca to to samo auto 
jakość wykończenia DSa chyba lepsza
z zewnątrz "F"aktycznie kwestia gustu

jakość wykończenia DSa chyba lepsza
z zewnątrz "F"aktycznie kwestia gustu

gregski pisze:Auto na F
busik pisze: "F"aktycznie
tjaaa... zaraz się zacznie:
Fidziałem fajny famochód. Fajebiste fnętrze, filnik fidlasty...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
zmiana stylistyczna niesamowitaesilon pisze:z tych na Fy nowy 3008 ładnieszy, biały z czarnymi dodatkami wręcz świetny z wygladu na żywo
z kupy małymi ruchami powstał ładny samochód z ciekawa bryłą
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Gregu mnie natchnął i wyciągnąłem skutery.Ale mnie lekko ochlapano, a taki czyściutki wymuskany wyjechał.U mnie plus 9.
Pamietajmy o Wołyniu.
Myslalem przez chwile (dluzej niezdrowo), ze to lex rx..esilon pisze:z tych na Fy nowy 3008 ładnieszy, biały z czarnymi dodatkami wręcz świetny z wygladu na żywo
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
skuta tez wyciagne z garazu.
gregski
A że to dawno napisałeś to myślałem że już za kierą ...
gregski
A że to dawno napisałeś to myślałem że już za kierą ...
Pamietajmy o Wołyniu.
-
Panter
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK III H6 2007. ex. Outback 2,0 +ICOM, '02 manual
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Parę dni temu w Jarq takie "szybkie zdjęcie" (sorki za jakość) zrobiłem:

https://images81.fotosik.pl/401/4fa357e551566214med.jpg
Nie wiem czyje to, ale w historii wozów przeważa napęd wszystkich kół, a wnuki Dziada będą miały dużo miejsca na zabawki :)

https://images81.fotosik.pl/401/4fa357e551566214med.jpg
Nie wiem czyje to, ale w historii wozów przeważa napęd wszystkich kół, a wnuki Dziada będą miały dużo miejsca na zabawki :)
Szukałem dobrego silnika EJ251 lub tani do remontu, bo jeździłem na 2,0. Teraz podwoiłem moc - H6.