Aviva, w mordę...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Aviva, w mordę...
FUX pisze: To z innej beczki. Młody skręcił kostkę w szkole. Dzisiaj koło 12:30 zgłoszenie szkody w PZU.
18:02 odszkodowanie na koncie...
no to fajnie... ja pamiętam jak w podstawówce skręciłem nogę (lat temu hmm 20) to dostałem po dużych przebojach coś na poziomie 100 złotych (albo mniej), a i tak wszystko dzięki mamie, która stwierdziła, że nie odpuści po 1'wszym werdykcie, że się nic nie należy
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Dostałem dziś ofertę na przedłużenie OC. No niestety, tak jak się spodziewałem dokładnie 2 x tyle.
2x tyle co rok temu, czy 2x tyle co się spodziewałeś?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
2 x tyle co rok temu. I w dodatku jest to najlepsza oferta, wszystkie oferty z kalkulatorów są o 30-50% wyższe od tej, którą otrzymałem od aktualnego ubezpieczycielabusik pisze:2x tyle co rok temu, czy 2x tyle co się spodziewałeś?
Konto usunięte, pw
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- barbie
- 6 gwiazdek
- Auto: Subarbie Impreza WRX
- Polubił: 34 razy
- Polubione posty: 87 razy
Konto usunięte, ja też dostałam powiększoną, ale jak zadzwoniłam na infolinię to mi dali rabat za infolinię, za kartę kredytową i jeszcze za inne ubezpieczenia. Negocjuj, da się
- barbie
- 6 gwiazdek
- Auto: Subarbie Impreza WRX
- Polubił: 34 razy
- Polubione posty: 87 razy
Wracając do początku tego wątku, czyli nieuprawnionego przetwarzania danych osobowych.
Własnie do mnie zadzwonił jakiś "Instytut Medyczny Alter" zapraszając na jakieś posrane badania (http://www.expressilustrowany.pl/artyku ... ,id,t.html)
Pytam skąd mają mój telefon.
"Od przełożonych".
Cokolwiek to znaczy. Informuję, że zgłaszam ich do GIODO.
No i wchodzę na stronę GIODO, korzystając z tego dziwoląga jakim jest ePUAP.
I co? I okazuje się, że żeby złożyć skargę muszę wnieść opłatę skarbową.
No to ja się nie dziwię, że skuteczność ochrony danych osobowych jest jaka jest, a telemarketerzy mają to kompletnie w pompie
Własnie do mnie zadzwonił jakiś "Instytut Medyczny Alter" zapraszając na jakieś posrane badania (http://www.expressilustrowany.pl/artyku ... ,id,t.html)
Pytam skąd mają mój telefon.
"Od przełożonych".
Cokolwiek to znaczy. Informuję, że zgłaszam ich do GIODO.
No i wchodzę na stronę GIODO, korzystając z tego dziwoląga jakim jest ePUAP.
I co? I okazuje się, że żeby złożyć skargę muszę wnieść opłatę skarbową.
No to ja się nie dziwię, że skuteczność ochrony danych osobowych jest jaka jest, a telemarketerzy mają to kompletnie w pompie
Ochrona danych osobowych to fikcja, a jak miałaś na siebie działalność i mail czy numer telefonu był podany w rejestracji to już chyba na zawsze spam pozostanie, nawet jak zamkniesz firmę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Ja dostałem ofertę przedłużenia z AXY na pakiet zakupiony przez mBank (najtaniej w zeszłym roku wychodziło) 140 zł miesięcznie, teraz 204 zł.Konto usunięte pisze:2 x tyle co rok temu. I w dodatku jest to najlepsza oferta, wszystkie oferty z kalkulatorów są o 30-50% wyższe od tej, którą otrzymałem od aktualnego ubezpieczycielabusik pisze:2x tyle co rok temu, czy 2x tyle co się spodziewałeś?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja za pełnoletniego GTka płacę teraz 146/m-c. Rok temu było 113... OC+AC
O ubezpieczeniu OBKa wolę nie wspominać
O ubezpieczeniu OBKa wolę nie wspominać
Godlik, ciesz się, że nie jesteś młodym stażem kierowcą. Ja pod koniec roku miałem pomysł na kupno samochodu zrobienie wreszcie prawka i jak sobie policzyłem, to na taki kaprys mnie stać ale to droga impreza jest. Planowałem nabyć coś typu: saxo/106 1.1 w pakiecie sport i ceną na poziomie 3.5k, gdy przeglądałem oferty ubezpieczeń (brak zniżek, kierowca bez doświadczenia, auto na siebie) to oferty w jakimś internetowym ubezpieczeniowym konfiguratorze miałem na poziomie 2.7-2.8k, a były nawet takie za 3.5k
Po podliczeniu wszystkiego co mnie interesowało (auto, prawko, ubezpieczenie, serwis by było dobrze a nie gumie do żucia) to kupno pojazdu o wartości średniej jakości roweru, kosztowałoby mnie na dzień dobry 10k, a jeszcze nawet nie przekręciłem kluczyka w stacyjce
Wniosek: prawko może zrobię bo w końcu fajnie byłoby je mieć. Auto może kiedyś, jak będzie taka potrzeba... Aktualnie wolę rower czy zbiorkom
Po podliczeniu wszystkiego co mnie interesowało (auto, prawko, ubezpieczenie, serwis by było dobrze a nie gumie do żucia) to kupno pojazdu o wartości średniej jakości roweru, kosztowałoby mnie na dzień dobry 10k, a jeszcze nawet nie przekręciłem kluczyka w stacyjce
Wniosek: prawko może zrobię bo w końcu fajnie byłoby je mieć. Auto może kiedyś, jak będzie taka potrzeba... Aktualnie wolę rower czy zbiorkom
barton, co Ty gadasz?
Ubezpieczenie pełnoletniego auta 1,1l o wartości 3,5 tyś. to w PZU 800 zeta.
Kierownik 24 lata.
AC/OC/NW.
Ubezpieczenie pełnoletniego auta 1,1l o wartości 3,5 tyś. to w PZU 800 zeta.
Kierownik 24 lata.
AC/OC/NW.
FUX, nie wiem czy link przejdzie (tak w ramach ciekawostki). Założenia to kierowca bez zniżek i zerowym stażem, auto bez współwłaściciela, duże miasto, bez wydeptanych ścieżek u brokerów/agentów firm ubezpieczeniowych. Na inne pytania odpowiadałem w zgodzie ze stanem faktycznym w tym momencie, nie licząc posiadania prawa jazdy od marca 2017(nie było opcji: brak, w trakcie zdobywania uprawnień)
https://rankomat.pl/kalkulator/oc-ac/?s ... PY#/offers
Nie wgryzałem się w zakres polis (bo pewnie czymś się różnią), chciałem tylko poznać przedziały cenowe
https://rankomat.pl/kalkulator/oc-ac/?s ... PY#/offers
Nie wgryzałem się w zakres polis (bo pewnie czymś się różnią), chciałem tylko poznać przedziały cenowe
barton, było sobie kupić komarka, miałbyś już zniżki.
może spróbuj w pzu 50% na weterana szos.
może spróbuj w pzu 50% na weterana szos.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon, gdybym to ja wtedy widział... to może bym tak zrobił...
A tak to sobie odpuszczam temat kupna auta, które w tym momencie byłoby tylko dość drogim kaprysem (bo chcę mieć, bez żadnego ekonomicznego sensu). A są fajniejsze sprawy na które można wydać pieniądze niż samochód...
A tak to sobie odpuszczam temat kupna auta, które w tym momencie byłoby tylko dość drogim kaprysem (bo chcę mieć, bez żadnego ekonomicznego sensu). A są fajniejsze sprawy na które można wydać pieniądze niż samochód...
barton, nawet jak odpuszczasz i tak warto zadbać o zniżki. podłączyć się do jakiegoś auta w rodzinie na współwłasność, można też na siebie przerejestrować przyczepkę jak ktoś ma.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, niby racja, tylko ma współwłasność nie ma szans bo moja mama nie ma nawet prawka Chyba jedyna szansa na auto to zapoznać dziewczynę już posiadającą automobil no ale wcześniej to pracę muszę zmienić, no chyba, że przyjdzie do firmy zakupić jakiś sprzęt do minitoringu czy antenę satelitarną, a ja akurat będę na wydawce, a nie gdzieś buszował w magazynie albo wqrwiał się na cdn'a.
barton, to skuter z kolegą też możesz. jeden kolega też dobierał laski z prawkiem ale w końcu zrobił papier. jeszcze jedna opcja, trzeba kupić tuż po opłaceniu przez poprzedniego właściciela na rok i nie przerejestrowywać. ja tak kiedyś kupiłem i nie miałem zrobionej rekalkulacji do końca okresu opłaconego.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
W Anglii dla młodych kierowców oferują black box insurance - montują czarną skrzynkę, szpiega w aucie i sprawdzają jak klient jeździ.
Koszmar. Ciekawe kiedy do nas taki wynalazek dotrze.
MOJE CIAŁO MÓJ WYBÓR
Nie wiem, czy przyczepka rozwiązuje sprawę. Trzeba mieć pojazd i uprawnienia do prowadzenia jego. Mi wychodzi komarek.inquiz pisze:barton, nawet jak odpuszczasz i tak warto zadbać o zniżki. podłączyć się do jakiegoś auta w rodzinie na współwłasność, można też na siebie przerejestrować przyczepkę jak ktoś ma.
Nie tylko dla młodych, dość popularne tam we wszystkich klasach wiekowych. Wypożyczalnie też używają.Jaca68 pisze:W Anglii dla młodych kierowców oferują black box insurance - montują czarną skrzynkę, szpiega w aucie i sprawdzają jak klient jeździ.
Czekam, aż ktoś wejdzie z tym do Pl, za godziwą zniżkę dam sobie założyć w suzuki. 100 przekraczam sporadycznie, większość czasu spędzam poza drogami publicznymi.
Kiedyś było można. Poza tym możesz byś współwłaścicielem albo właścicielem nie posiadając uprawnień.BiP pisze: Nie wiem, czy przyczepka rozwiązuje sprawę. Trzeba mieć pojazd i uprawnienia do prowadzenia jego. Mi wychodzi komarek.
yanosik już ponoć ma taką opcję, za chwilę będzie można "dobrowolnie" założyć sobie szpiega albo płacić "normalną" paskarską stawkę bez zniżek.Jaca68 pisze: Koszmar. Ciekawe kiedy do nas taki wynalazek dotrze.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
facet mówi, że ten samochód jest w "najmie długoterminowym", a potem, że " do tej pory wpłacił za niego 32 tysiące wpłaty własnej plus raty jakieś 46 tysięcy złotych"FUX pisze:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=IpxwwQpaU8Y
Musicie to zobaczyć.
Współczuję człowiekowi.
Coś miesza w zeznaniach.
Faktycznie przykro, że wybrał sobie badziewne auto...
tylko, że to co teraz rzeźbi, to strata czasu.
No ale widać ma gość czas i nic lepszego co roboty.