Zaczyna mi sie coraz mocniej pocic magiel w wrx gd (blob). Stoje przed wyborem: regeneracja albo zakup czegos lepszego. Z opcji oczywistych jest magiel z STI GD, jednak jak na swoja cene, to wydaje mi sie, ze przelozenie 15:1 jakiegos specjalnego szalu tez nie robi. Zastanawiam sie czy sa jakies inne opcje, o lepszym stosunku ceny do mozliwosci.
- Magiel z hawka wrx. Ma podobno tyle samo obrotow lock-to-lock co ta z sti a kosztuje polowe ceny. Jak jest z montazem tego magla w blobie? Wchodzi P&P?
- Magiel z sti po 2015 roku, ktory ma przelozenie 13:1. Jego montaz, to spora rzezba, ale jakby kosztowal podobnie co ten z sti gd, to moze by bylo warto. Ktos sie orientuje ile kosztuje nowy taki magiel w aso?
- Inne?
Czy magiel z hawka sti/wrx pasuje plug and play do bloba i buga (z wygladu roznia sie mocowaniami, ale czy da sie je wymiennie stosowac?)?
Upgrade maglownicy w wrx gd, jakie opcje
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Upgrade maglownicy w wrx gd, jakie opcje
uxon, a bardzo potrzebujesz krótkie przełożenie? Może to zbędny bajer, o ile nie upalasz.
Jeździłem WRX 01, WRX 06 i 08 STI i w normalnej jeździe specjalnej różnicy nie ma. W STI łatwiej zjechać z ronda, ale czy bym na to wydał sporą monetę to nie wiem.
Hmmm... na STI wydałem sporą i jeżdżę raz na dzień 5 km prostej i dwa małe ronda. No ale to inna historia
W rajdówce GC mamy 2.0 L2L, może jakieś takie rozwiązanie jak już szaleć? Nie pamiętam tylko od kogo i za ile, ale to łatwo się mogę dowiedzieć.
Jeździłem WRX 01, WRX 06 i 08 STI i w normalnej jeździe specjalnej różnicy nie ma. W STI łatwiej zjechać z ronda, ale czy bym na to wydał sporą monetę to nie wiem.
Hmmm... na STI wydałem sporą i jeżdżę raz na dzień 5 km prostej i dwa małe ronda. No ale to inna historia

W rajdówce GC mamy 2.0 L2L, może jakieś takie rozwiązanie jak już szaleć? Nie pamiętam tylko od kogo i za ile, ale to łatwo się mogę dowiedzieć.
-
uxon
- 0 gwiazdek
- Auto: Impreza WRX, Audi S3, Swift GTI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tak jak pisalem obecna maglownica bedzie wymagala najpewniej regeneracji. Stad jesli juz i tak mam wydac kilkaset zlotych, to zastanawiam sie, czy nie dolozyc do lepszego magla.
No taka 2.0 obrotow by byla najfajniejsza, ale przypuszczam, ze to drogi towar. Jakby byla w cenie takiej z sti, to bym sie nie zastanawial :) Jak mozesz to napisz skad i za ile taka mozna dostac.
Czy nikt nie orientuje sie, czy maglownica z hawkeye podejdzie bez modyfikacji do blobeye?
No taka 2.0 obrotow by byla najfajniejsza, ale przypuszczam, ze to drogi towar. Jakby byla w cenie takiej z sti, to bym sie nie zastanawial :) Jak mozesz to napisz skad i za ile taka mozna dostac.
Czy nikt nie orientuje sie, czy maglownica z hawkeye podejdzie bez modyfikacji do blobeye?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a ile kosztuje taka z STI sprawna?uxon pisze: akby byla w cenie takiej z sti, to bym sie nie zastanawial :) Jak mozesz to napisz skad i za ile taka mozna dostac.
Jutro się dowiem o 2.0
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Wydawało mi się, że więcej.
Ta 2.2 to Palonka, około 4k.
Ta 2.2 to Palonka, około 4k.