Witam, mam nadzieje że pomożecie. W moim OBK 2004 dziś podczas jazdy do pracy zapaliła się kontrolka otwartych drzwi kierowcy.
Zastanawiałem się czy to z powodu mocnego deszczu ale chyba nie koniecznie bo jak przestało padać wsiadłem do niego i trochę pojeździłem wtedy kontrolna zaczęła migać na nierównościach.
Zakładam że jest jakiś problem z przewodem lub z kostką.
Tylko gdzie szukać wiązki oraz gdzie jest podłączona.
Co ciekawe światełko na dole drzwi również cały czas świeci, ale gdy wcisnę palcem wyłącznik krańcowy to przygasa lekko.
Może ktoś miał podobną sytuację i będzie mógł pomóc
Z góry dzięki.
Kontrolka otwartych drzwi OBK 2004 H6
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Kontrolka otwartych drzwi OBK 2004 H6
zamień sobie włącznik krańcowy lewy z prawym na próbę i zobacz co będzie się działo ;)
Chyba nie będzie tak łatwo jak myślałem, rozebrałem cały słupek i zauważyłem coś dziwnego, siedząc z tyłu przy otwartych drzwiach świeciły się kontrolki przodu i tyłu jak wcisnąłem krańcówkę tylnich drzwi to zgasły obie.
Chyba czeka mnie jednak wizyta o jakiegoś elektryka bo moje pomysły się już skończyły
Zakładam że gdzieś musi być zwarcie na kablach i kontrolki szaleją.
Na razie nie świeci obrysówka ani kontrolka na desce więc do poniedziałku przeżyje :)
Chyba czeka mnie jednak wizyta o jakiegoś elektryka bo moje pomysły się już skończyły
Zakładam że gdzieś musi być zwarcie na kablach i kontrolki szaleją.
Na razie nie świeci obrysówka ani kontrolka na desce więc do poniedziałku przeżyje :)
mój post nie pomoże ale kolega ostatnio miał avensisa, poprzedni właściciel kłapnoł drzwiami i klamra pasa bezpieczeństwa zoztała między słupkiem a drzwiami, zagieła miejsce w którym dotykała krańcówka i cały czas świeciła kontrolka drzwi.
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269