[K] Swap do Imprezy GT coś ponad 218KM

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Wretched
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Swap do Imprezy GT coś ponad 218KM

Post 5 paź 2017, o 16:46

Rozglądam się za jakimś kompletnym swapem do imprezy GT, mile widziane żeby za jego sprawą udało się uzyskać coś więcej niż seryjne 218KM z jak najmniejszą rzeźbą. Jak ktoś coś ma to pisać.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Re: [K] Swap do Imprezy GT coś ponad 218KM

Post 5 paź 2017, o 20:06

Coś ponad 218 to już newage, sporo gratów do przełożenia , sporo roboty , o piniondzach nie wspomnę bo je raczej masz :-)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 5 paź 2017, o 21:05

Nie wiem czy to tylko pytacze ,czy prawdziwi kamikadze :-)

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester 2.5XT
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 52 razy

Post 6 paź 2017, o 07:11

Konto usunięte pisze:Coś ponad 218 to już newage, sporo gratów do przełożenia , sporo roboty , o piniondzach nie wspomnę bo je raczej masz :-)
Ale czemu od razu newage i rzeźba? Wystarczy do seryjnego silnika w GT dołożyć odpowiednie ECU i samym remapem i wydechem zrobi więcej niż seria.

Wretched
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 6 paź 2017, o 13:18

Generalnie to chciałem zdobyć tu wiedzę czy da się wsadzić coś co pasuje właśnie bez rzeźby czy po prostu mając GT jest się niejako skazany na moc seryjną lub tyle co uda się ugrać remapem itd.

Co do swapa na silnik z GD i wyżej, trzeba wymienić totalnie wszystko wliczając wiązkę komputer itd czy jednak coś w GT jest wspólnego ?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Post 6 paź 2017, o 13:25

Fotele możesz zostawić i hamulce pod warunkiem ze masz 4-tłoczek ;-)

Wiązka , komp, turbo , no jest roboty...
A jak weźmiesz graty z GD STI to do tego dojdą napędy , zwrotnice, zawieszenie ...
Ostatnio zmieniony 6 paź 2017, o 13:37 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 2 razy.

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 paź 2017, o 13:25

Wretched pisze:Generalnie to chciałem zdobyć tu wiedzę czy da się wsadzić coś co pasuje właśnie bez rzeźby czy po prostu mając GT jest się niejako skazany na moc seryjną lub tyle co uda się ugrać remapem itd.

Co do swapa na silnik z GD i wyżej, trzeba wymienić totalnie wszystko wliczając wiązkę komputer itd czy jednak coś w GT jest wspólnego ?
Elektrycznie to zupełnie inna bajka, zmieniasz wszystko z wiązką i ECU. Znacznie prościej będziesz miał modyfikować seryjną jednostkę. I jak nie masz na pokładzie skrzyni 6MT lub nie planujesz jej włożyć to więcej niż Ci da remap i tak nie ugrasz, bo skrzynia się rozleci. Lepiej napisz w jaką moc celujesz i do czego Ci auto potrzebne to będzie łatwiej coś podpowiedzieć.

Wretched
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 6 paź 2017, o 13:34

Ok trochę temat wyjaśniliście, obecnie mam skrzynię z sti ale 5 biegową. Czyli zamiast kombinować nad swapem lepiej pomyśleć nad remontem obecnego silnika. Auto to w zasadzie samochód na co dzień więc moc na poziomie 240-250km była by w zupełności wystarczająca tak myślę.

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 paź 2017, o 13:40

Taką moc zrobisz spokojnie robiąc wydech + remap. Ja bym remontował silnik żeby wiedzieć co mam i tyle.

Wretched
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 6 paź 2017, o 15:45

Tak dla ścisłości to że jest to impreza my99 totalnie nic nie zmienia ani nie upraszcza ?

ODPOWIEDZ