Czy ktokolwiek ma doświadczenie a głównie firmę, która poprawnie zregeneruje sprzęgło hydrokinetyczne? Jest tych firm trochę na rynku, problem jest z poprawnym jej wyborem

PS. A może jakieś porady, czego się pytać wybierając takową?
Pozdrawiam
limesiak pisze: Czy ktokolwiek ma doświadczenie a głównie firmę, która poprawnie zregeneruje sprzęgło hydrokinetyczne?
Fajnie, dzięki za info. Możesz napisać co było powodem i jaki był efekt po?lutek34 pisze:
Ja regenerowałem 3 konwertery do Chryslera i jeden do Subaryny w Krakowie http://www.auto-mat.com.pl/index.php/konwertery/
nie miałem żadnych problemów.
Dzięki za info, ale widziałem już wiele marketingowych filmówlutek34 pisze:W Chryslerach regenerowałem profilaktycznie przy remontach skrzyń, w Subarynie miałem problem z drżeniem podczas zapinania lock upu, problemem były wypalone tarczki lock upu w konwerterze. Od momentu regeneracji przejechane przeszło 20kkm i jest OK.
Cały proces regeneracji odbywa się w zakładzie regenerującym, niczego nie wyważa się na samochodzie. Oglądnij sobie ten filmik, to będziesz miał pojęcie jak przebiega ten proces.
A ja nieRommel pisze:wlasnie mi odpisali ze regeneracja 615 zlotych - chyba sie skusze :)
limesiak pisze: wolę tę kasę przeznaczyć na paliwo i podjechać do kumatych ludzi, którzy mi zdiagnozują temat
Rommel pisze: jeszcze moze byc bicie na FlexiPlate która dociska konwerter
Wolę nie inwestować w pogrubione słowalutek34 pisze: Kolega Rommel ma rzekomo zdiagnozowane że u niego przyczyną niedomagań jest konwerter
Tak i za to Tobie dziękowałem. Zadzwoniłem do kilku firm, również podanej przez Ciebie i zauważyłem wiele różnych podejść do tematu, na podstawie czego wyciągnąłem wniosek, że warto podjechać do dobrej firmy zajmującej się przekładniami automatycznymi i na podstawie ich diagnozy poddać się terapi uszczuplania portfelalutek34 pisze: Ty za to pytałeś o firmy które regenerują konwertery, więc ja podałem namiar na firmę z Krakowa z której kilka razy korzystałem z pozytywnym skutkiem. Na bliżniaczym forum kolega który miał identyczny problem z konwerterem jak ja, dwa miesiące temu regenerował swój konwerter w tej samej firmie a demontaż i montaż konwertera plus cały serwis skrzyni zlecił warsztatowi JarCar i od tej pory nie narzeka.
W moim przypadku występuje lekkie telepanie przy prędkościach około 30-50 km/h głównie podczas mocniejszego przyspieszania oraz wibracje pomiędzy 110-130km/h. Czasem dodatkowo przy skręconych kołach i jakby inne zachowanie jest na zimnym oleju oraz inne ciepłym.lutek34 pisze: a co takiego ci się dzieje, że zastanawiasz się nad regeneracją konwertera?
limesiak pisze: dobrej firmy zajmującej się przekładniami automatycznymi i na podstawie ich diagnozy poddać się terapi uszczuplania portfela