Auto dla dziada
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
Re: Auto dla dziada
Fux, jak ktoś chce sprzedać po roku to pewnie, że najwięcej straci, ale zobacz które marki trzymają cenę między 5-10 lat

- stach22
- 6 gwiazdek
FUX, to ja ci to wytłumaczę
Właśnie dlatego, że BMW,Mercedes,Audi trzymają wysoką cenę, to te firmy jako jedyne mogą mi(tobie też) zaproponować leasing z 60% wykupem i zerową wpłatą, bo wiedzą, że odbierając ode mnie samochód po 3 latach a potem od następnego nabywcy po kolejnych 3-5 latach, bez problemu znajdą kolejnego nabywcę za dobre pieniądze. I tak to się właśnie kręci w markach premium

Właśnie dlatego, że BMW,Mercedes,Audi trzymają wysoką cenę, to te firmy jako jedyne mogą mi(tobie też) zaproponować leasing z 60% wykupem i zerową wpłatą, bo wiedzą, że odbierając ode mnie samochód po 3 latach a potem od następnego nabywcy po kolejnych 3-5 latach, bez problemu znajdą kolejnego nabywcę za dobre pieniądze. I tak to się właśnie kręci w markach premium

Po co?stach22 pisze: zaproponować leasing z 60% wykupem i zerową wpłatą
Z limitem km?
Nie dla mnie.
Po 17 miesiącach mam 80kkm na liczniku.
A prawie nie jeżdżę.

Pooglądaj sobie wynajem długoterminowy sixta w DE.
Chcę jeżdżę, nie chcę, nie jeżdżę.
Przy następnym aucie grubo się zastanowię.
100% VATu odliczę, akcyzy nie zapłacę, 100% wliczę w koszty.

- stach22
- 6 gwiazdek
Można dopłacić za wyższy przebieg, ale jak tyle robisz km. no to faktycznie nie bardzo się opłaca.
Jako usługi medyczne nie jestem płatnikiem VATu
Jako usługi medyczne nie jestem płatnikiem VATu

- stach22
- 6 gwiazdek
20% mniej za samochód, to nie byłby problemFUX pisze:A to problem?stach22 pisze: Jako usługi medyczne nie jestem płatnikiem VATu
![]()

- stach22
- 6 gwiazdek
Mam takowych, pozaforumowych. Staram się nie mieszać biznesu z zabawą, którą mam tutaj, ale jak będzie potrzeba to się nie zawaham 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
Dziś jeździłem.

Jestem pod wrażeniem. Pół roku temu chodziła mi po głowie zmiana STI na coś innego. Jedyne co mnie ruszyło, to S5, ale jednak nie ten budżet. Więc zostałem przy STI. Gdyby Stinger wtedy był, pewnie zmieniłbym.
Jeździłem wersją 2.0. Bardzo przyjemnie przyspiesza. Super trzyma się drogi. Skręca i hamuje. A przy tym sporo ciszej i bardziej komfortowo niż STI ;) Automat naprawdę ok. Do tego super wykończone wnętrze. Wszędzie skóra lub alcantara. I przestronne. Mam myślenicę ;)
Czekam na testówkę 3.3 ...

Jestem pod wrażeniem. Pół roku temu chodziła mi po głowie zmiana STI na coś innego. Jedyne co mnie ruszyło, to S5, ale jednak nie ten budżet. Więc zostałem przy STI. Gdyby Stinger wtedy był, pewnie zmieniłbym.
Jeździłem wersją 2.0. Bardzo przyjemnie przyspiesza. Super trzyma się drogi. Skręca i hamuje. A przy tym sporo ciszej i bardziej komfortowo niż STI ;) Automat naprawdę ok. Do tego super wykończone wnętrze. Wszędzie skóra lub alcantara. I przestronne. Mam myślenicę ;)
Czekam na testówkę 3.3 ...
Pojeździsz 3.3 to już nie będziesz chciał 2.0
więc się zastanów
A ja patrzę na to co się dzieje ciekawego w nieco niższym budżecie i zdaje mi się, że warto będzie się przejechać Hyundaiem i30N !

więc się zastanów

A ja patrzę na to co się dzieje ciekawego w nieco niższym budżecie i zdaje mi się, że warto będzie się przejechać Hyundaiem i30N !

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Patrzyłem na parametry, to 3.3. az tak wiele w stosunku do 2.0 nie zyskuje. Jedyny bardzo wyraźny zysk to ciężaru. Ponad 200 kg więcej .... A 2.0 ma też być AWD. Tak czy inaczej na 3.3 poczekam. Ma być u mnie testowa za miesiąc.
I 30 N tez fajne auto. Ale w moim rejonie jakiekolwiek, ale AWD, musi być ;) Co w sumie też szkoda, bo ta Stinger 2.0 to RWD była. Bardzo fajnie to zestrojone. Jak się depnie mocno w zakręcie, to pięknie zacieśnia, ale żadnych nerwowych ruchów tyłem ;)
I 30 N tez fajne auto. Ale w moim rejonie jakiekolwiek, ale AWD, musi być ;) Co w sumie też szkoda, bo ta Stinger 2.0 to RWD była. Bardzo fajnie to zestrojone. Jak się depnie mocno w zakręcie, to pięknie zacieśnia, ale żadnych nerwowych ruchów tyłem ;)
Konto usunięte, ale za AWD to chyba ze 2 stówki trzeba dać 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
To podobnie jak za Sti, czyli "w normie".Piter 35 pisze:Konto usunięte, ale za AWD to chyba ze 2 stówki trzeba dać
Ale może w Kia będzie mniej mniej troski o panewki i UPG

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
2.0 AWD jeszcze nie ma. Ma być. Ile będzie kosztował, nie wiadomo. Spekulacje są, że ok 8-10 tyś więcej niż obecny RWD, czyli ok. 185 tys. Teraz dostępny jest AWD 3.3. Za 234900 ;) Czyli ciut więcej, niż STI, który mocno w wersji MY18 podrożał ...
- stach22
- 6 gwiazdek
Gość jest trochę irytujący, ale przetestował stingera 3.3V6
Można pooglądać z przymrużeniem oka.
BTW, oczywiście, że skrzynia w stingerze jest super, bo to ZF

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Tego nie napisałemstach22 pisze:Gość jest trochę irytujący, ale przetestował stingera 3.3V6

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Jest irytujący. Również dobrze mógł przetestować 2.2 CRDistach22 pisze:Gość jest trochę irytujący, ale przetestował stingera 3.3V6

Ok.stach22 pisze:No i jak skrzynia?
- stach22
- 6 gwiazdek
Irytujący to mało powiedziane. Ale przynajmniej można sobie popatrzeć na auto
Tez sobie pooglądam tego stingera. Trochę chyba jednak za duży dla mnie.
Konto usunięte, zobacz w nocnym teście tego gościa, przednie ledy dają jakieś dziwaczne refleksy.

Tez sobie pooglądam tego stingera. Trochę chyba jednak za duży dla mnie.
Konto usunięte, zobacz w nocnym teście tego gościa, przednie ledy dają jakieś dziwaczne refleksy.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ten facet w każdym teście opowiada o swoim mustangustach22 pisze:Gość jest trochę irytujący, ale przetestował stingera 3.3V6

- stach22
- 6 gwiazdek
Jak miał c klasę to mówił o niej, jak miał cupre to samo. On chyba sam siebie przekonuje o wyborze i ciągle powtarza, że jest motoryzacyjnym freakiem :)B-53 pisze:Ten facet w każdym teście opowiada o swoim mustangustach22 pisze:Gość jest trochę irytujący, ale przetestował stingera 3.3V6
wpadam w hipnozę oglądając jego „testy”. Ale mniemanie o sobie ma gigantyczne :p