esilon pisze:Właściwie to jakie poglądy ma statystyczny wyborca PiSu.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
esilon pisze:Właściwie to jakie poglądy ma statystyczny wyborca PiSu.
esilon pisze: Właściwie to jakie poglądy ma statystyczny wyborca PiSu.
Polityka jest wszędzie. I wszędzie są układy, jakkolwiek je rozumiemy. W ciągu ostatnich 27 lat Polska zrobiła wielki skok cywilizacyjny i gospodarczy. Nie wiem czy porównywalny z jakimkolwiek innym okresem w naszej historii. I naprawdę nieważne kto w międzyczasie rządził. Dlatego lekki mnie wqrw bierze kiedy słyszę, że wszystko zostało zniszczone. Otwórzcie oczy i przypomnijcie sobie jak było.euyot pisze: Konto usunięte, tyle superlatyw na temat tego kraju, jakby nie był kraj z "politycznego".
euyot pisze: Tak z ciekawości, w koncu to juz dwa lata dyktatury, jak bardzo musiałes obnizyc standart zycia za rządu tyrana?
Nie jestem ekonomistą, ale wydaje mi się że na to może mieć wpływ bardzo dużo czynników... Odsyłam do GUS i jakiejś literatury... marzyło by mi się, aby rząd nie miał wpływu zbyt wielkiego na ceny.Konto usunięte pisze: - znaczną podwyżkę cen artykułów spożywczych
Nie można Ci zabrać czegoś czego nie miałeś, że tak nieco prowokacyjnie napiszę.Konto usunięte pisze: - zabrała mi dumę z symboli narodowych, które teraz każdy kark przykleja sobie na zderzaku
- zabrała mi poczucie jedności z moim krajem, podzieliła moje państwo na dwa plemiona, które się wzajemnie nienawidzą
- zabrała mi poczucie dumy z dokonań mojego kraju. Dziś za granicą raczej się wstydzę odpowiadając na dziwne pytania. I raczej nie zapraszam już nikogo do Polski, zwłaszcza ludzi z ciemniejszą karnacją (kto wie, co ich może spotkać w tramwaju)
- zabrała mi przyjemność z oglądania publicznej telewizji i radia. Nie da się tego obecnie oglądać ani słuchać.
Miałem to co uważałem, że miałem. Również dumę z symboli zanim to było modne. Znaczenie symboli zostało spłaszczone i dla mnie te symbole teraz bardziej się kojarzą z brudną bluzą drecha, niż z czymś, z czego byłem dumny.euyot pisze: Nie można Ci zabrać czegoś czego nie miałeś, że tak nieco prowokacyjnie napiszę.
euyot pisze: W tramwaju ich spotka dokładnie to samo co wcześniej.
euyot pisze: Zdecydowanie nie jest to wypowiedź ekonomiczna. Może jednak przenieść do politycznego tego typu dialogi?
FUX pisze:Taaa. Skaszaniały reno espas z kotwicą Polski Walczącej na klapie wymiata patriotyzmem.
![]()
Próbuję Ci wyjaśnić (trochę przesadziłem, ale w dobrej wierze), że duma z symboli nie jest zależna od tego co napisałeś. Wcześniej neonaziści też używali tych symboli. Władzę PRL też używali... itp.Konto usunięte pisze: Miałem to co uważałem, że miałem. Również dumę z symboli zanim to było modne. Znaczenie symboli zostało spłaszczone i dla mnie te symbole teraz bardziej się kojarzą z brudną bluzą drecha, niż z czymś, z czego byłem dumny.
oczywiścieKonto usunięte pisze: W moim biurze w Krk pracuje 1000osób. 60% z nich to obcokrajowcy. Skoro coraz częściej mi mówią, że się obawiają i spotykają ich ostatnio mniej lub bardziej nieprzyjemne zdarzenia, to na bank się mylą i Ty masz rację.
nic nie zrobię. Utwierdziłem się tylko w przekonaniu które sobie wypracowałem w trakcie mojej bytności na forum w wątkach około politycznych.Konto usunięte pisze: Szczerze mówiąc jest mi to obojętne co zrobisz z tą wiedzą
Taa, ksiądz, alfons i kombatant.euyot pisze: skwaro, o co chodzi? trzy osoby jeżdżą pasatem.
A to nie jest jedna osoba ?skwaro pisze: Taa, ksiądz, alfons i kombatant.
Przed neonazistami byli naziści, a przed nimi Celtowie. Rozumiem, że złe skojarzenia z symboliką nazistowską są niesłuszne bo Celtowie byli OK?euyot pisze: Wcześniej neonaziści też używali tych symboli.
Pewnie że mogą, pytanie kto jest kim w tej rodzince :)euyot pisze:skwaro, A co nie mogą?
Bo duma z symboli nie jest zależna od tego. Duma ta podpowiada, że należy coś zrobić aby nie były one "bezczeszczone", a nie obrażać się na nie.Konto usunięte pisze: zabrała mi dumę z symboli narodowych, które teraz każdy kark przykleja sobie na zderzaku
Poczytaj sobie o teorii komunikacji. Forum internetowe w znacznej mierze ogranicza się do przekazu treści. Jeżeli nie potrafisz poprawnie formułować myśli to nie powinieneś zarzucać rozmówcy braku zrozumienia.euyot pisze: Chloru, o rety. Nic nie rozumiesz.![]()
euyot pisze: Wyciągasz wnioski które są nieuzasadnione, co gorsze dajesz upust im w internecie...
A ja mówię o tym, że znaczenie symbolu i jego odbiór może zmieniać się w czasie. Obecnie mamy do czynienia z promowaniem lub też pobłażaniem zachowań pewnych grup społecznych. Co powoduje reakcje takie jak u Konto usunięte.euyot pisze: Symboliki narodowej (białoczerwonej orłowej itp.) używały również grupy neonazistowskie w Polsce.
skwaro pisze: Bo duma z symboli nie jest zależna od tego. Duma ta podpowiada, że należy coś zrobić aby nie były one "bezczeszczone", a nie obrażać się na nie.
Chloru pisze: Udowodnij.
Chloru pisze: Przed neonazistami byli naziści, a przed nimi Celtowie. Rozumiem, że złe skojarzenia z symboliką nazistowską są niesłuszne bo Celtowie byli OK?
tylko po co? tak o! sobie to luz. jeśli miało to być związane z tym o czym z fidem rozmawiałem to...Chloru pisze: A ja mówię o tym, że znaczenie symbolu i jego odbiór może zmieniać się w czasie
chloru pisze: Wyciągasz wnioski które są nieuzasadnione, co gorsze dajesz upust im w internecie...
co też uważam, za błędne, bo jak próbuje uzmysłowić, obrażanie się na symbolikę narodową, "bo ktoś jej niewłaściwie używa" jest nieporozumieniem.Chloru pisze: Co powoduje reakcje takie jak u Konto usunięte.
euyot pisze: tylko po co? tak o! sobie to luz. jeśli miało to być związane z tym o czym z fidem rozmawiałem to...