Dodatkowe zegary

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kAROL10
2 gwiazdki
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 0

Dodatkowe zegary

Post 27 sty 2018, o 22:50

Witajcie Szanowni !! Moje pytanko : ma\miał ktoś z Was doświadczenie z zegarami Depo SKPK 52? Potrzebuję mieć podgląd na temp. oleju ,turbo i ewentualnie EGT. Głównie chodzi mi o prawdziwość wskazań . Podobno wnętrzności mają lepsze od AutuGauge ,ale tyle tylko wiem .Jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę na powyższy temat to bardzo proszę.Dzięki.

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester 2.5XT
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 52 razy

Re: Dodatkowe zegary

Post 27 sty 2018, o 22:54

To samo co AutoGauge z serii StepperMotor, szału nie ma z dokładnością jak porównasz z Defi, ale coś tam pokaże, lepsze takie niż żadne.

kAROL10
2 gwiazdki

Post 27 sty 2018, o 23:03

Chcę zamontować w słupku i zależy mi na 52mm. Sa jeszcze STRI ale cena x2 vs Depo no i 60mm. W razie jakiś odchyleń co do wskazań nie da się ich jakoś skalibrować ?

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 sty 2018, o 23:11

kAROL10 pisze:Chcę zamontować w słupku i zależy mi na 52mm. Sa jeszcze STRI ale cena x2 vs Depo no i 60mm. W razie jakiś odchyleń co do wskazań nie da się ich jakoś skalibrować ?
Nie da się, jak chcesz mieć bardzo dokładne wskazania to musisz iść w markowe zegary tylu AEM, Greedy czy Defi

kAROL10
2 gwiazdki

Post 27 sty 2018, o 23:19

A czy sprawdzał ktoś te odchyłki od wskazań w własnym samochodzie?

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 sty 2018, o 23:24

Tak ale tylko z zegarem doładowania, różnice w doładowaniu są w granicach 0,1bar

kAROL10
2 gwiazdki

Post 28 sty 2018, o 09:12

Mam teraz lamko na kolumnie kierownicy i też coś zaniża . Pokazuje w peaku 1.0 a w\g kompa 1.1.

kAROL10
2 gwiazdki

Post 28 sty 2018, o 09:14

Mam teraz lamko na kolumnie kierownicy i też coś zaniża . Pokazuje w peaku 1.0 a w\g kompa 1.1.

ODPOWIEDZ