Jako, że pojawiła się perspektywa przejścia na STI GH lub (co gorsze) zdrady i zakupu w przyzwoitej cenie rozsdąnego evoX powoli przymierzam się do sprzedaży swojego WRX. Samochód z 2002roku, sprowadzony w 2008 na kołach. Kupiony nieco ponad rok temu od pierwszego użytkownika w PL. Samochód kupiłem z przeznaczeniem pierwszych szlifów w AWD na śniegu. Tej zimy udało się pojeździć zaledwie 3 razy po śniegu.
Auto użytkowane z głową, zawsze dogrzewane i chłodzone przed wyłączeniem (czasem aż do przesady

Ostatnie naprawy i wymiany:
02.2017 (221000km) – olej (MOTUL 8100 X-cess 5w30 + filtr), klocki+tarcze przód
04.2017 (222000km) - rozrząd, uppipe, montaż czujnika ciśnienia oleju i doładowania
11.2017 (225000km) – wymiana oleju (MOTUL 8100 X-cess) przy okazji podpięcia czujnika oleju.
02.2018 (225880km) - dzisiaj samochód odebrany po remoncie hamulców przednich (regeneracja zacisków, wymiana tarcz i klocków) i wymianie łącznika stabilizatora z tyłu - możliwość zmiany mnie trochę zaskoczyła :)
Nie licząc paru drobiazgów samochód seryjny, i tak:
- silnik remap 240 (lub 260KM ..hmmm?!) - robił to jeszcze poprzedni właścieciel, więc wykresu nie mam, a do RRT jestem umówiony na hamownie lub ewentualne korekty na najbliższy piątek. W każdym bądź razie turbo ładuje do 1,0bar, chwilowo w peak’u do 1,1bar.
- wnętrze od STI
- blow off HKS
- wydech HKS SR Jasma 051 g16
- spojler wysoki STI (laminat)
- lampy przednie Morette (05.2017) - posiadam oryginały
- kierownica RRS - nowa skórzana, z dedykowaną nabą MOMO (05.2017) – posiadam oryginał
- zegary DEPO (05.2017), temp. oleju, ciśnienie oleju, doładowanie – posiadam oryginalną konsolę z zegarem
- radio OEM subaru 2DIN
Koła letnie: 4x OEM Subaru wrx, złote + Uniroyal Ranisport3 215/45/17 (po 1 sezonie, niewiele jeżdżone). Felgi odnowione, malowane proszkowo w lipcu 2017.
Koła zimowe: 4x OEM Subaru wrx + Goodyear Ultragrip 215/45/17 (nowe). Felgi srebrne, oryginalny lakier, delikatne obcierki).
Dodatkowo zamiast dojazdówki jest OEM’owa 17tka z oponą Uniroyal Ranisport3 215/45/17
Pomijając prawy tylni błotnik który był powtórnie przelakierowany na całym aucie jest oryginalny lakier. Nie był przygotowany do sprzedaży ani polerowany, więc jakieś małe wgniotki czy rysy z racji wieku się pojawiają.
Na chwilę obecną do ogarnięcia tylko nadkola tylne - standard. Jedną z nich już mam, drugą w razie czego mogę dokupić. Nie chce tego robić żeby później się tłumaczyć z ewentualnych poprawek lakierniczych i historii auta. Jeżeli z przyszłym kupującym sie dogadamy, mogę to zrobić na własną rękę lub obniżymy cenę na te właśnie prace.
Cena 33tys PLN, do uzg.
Więcej info pod nr 662255559 lub [email protected]. Fotki prześlę na życzenie.
Pozdrawiam
pż