Forester 2019
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
Re: Forester 2019
Dwucyfrowe średnie prędkości... to jakiś konkurs na ciotę drogową roku?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 168 razy
esilona pytaj, to On rzucił wyzwanieChloru pisze:Dwucyfrowe średnie prędkości... to jakiś konkurs na ciotę drogową roku?![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
danikl, tak wprost to się teraz boję... paluch mu się omsknie i bana dostanę 
danikl, za mało danych na tym Twoim monitorku ( jak z zegarka Montana lata80/90
) żeby zrobić miarodajne porównanie 
- danikl
- 6 gwiazdek
Faktycznie zapomniałem, że On teraz zielony. Lepiej może skasuję ten swój post, bo się jeszcze zdenerwuje i będzie banChloru pisze:danikl, tak wprost to się teraz boję... paluch mu się omsknie i bana dostanę
- danikl
- 6 gwiazdek
Jakich danych jeszcze potrzebujesz- predkość wiatru, nachylenie, wilgotność powietrza, temp. otoczeniaesilon pisze:danikl, za mało danych na tym Twoim monitorku ( jak z zegarka Montana lata80/90) żeby zrobić miarodajne porównanie
Przenieście swoje dyskusje o spalaniu do tematu o aucie dla dziada,tam lepiej pasują 

- Chloru
- 6 gwiazdek
danikl, esilon po prostu nie może uwierzyć, że miałeś komunię 10 lat temu... (na komunię dostawało się zegarki Montana, czasem też takie z kalkulatorem) 
Przez trzy Subaru sześciocylindrowe, każde następne paliło mniej. Niektórzy stwierdzą, że to po prostu ja się starzałem, ale śmiem twierdzić, że nie.
Upraszczając, OBK 2004 -3.0 256KM - średnia 15-17, "jazda o kropelce" na niemieckich autostradach ok. 11-12. OBK 2010 - 3.6 256KM - średnia 13, "jazda o kropelce" na niemieckich atostradach - 9.6. Mówię o przeciętnej prędkości w granicach 120-140.
Nie były to szczególnie oszczędne samochody, ale chyba ich nie kupowałem z tego powodu.
Kolega, czterdzieści lat temu o spalaniu jego Porsche:
- Ile pali? No, tyle ile jedzie.
- ?
- No, jak jadę 120, to 12, a jak jadę 200, to 20.
a to było o marnym Volks-Porsche 924.
Ale bardzo ładnym.
Upraszczając, OBK 2004 -3.0 256KM - średnia 15-17, "jazda o kropelce" na niemieckich autostradach ok. 11-12. OBK 2010 - 3.6 256KM - średnia 13, "jazda o kropelce" na niemieckich atostradach - 9.6. Mówię o przeciętnej prędkości w granicach 120-140.
Nie były to szczególnie oszczędne samochody, ale chyba ich nie kupowałem z tego powodu.
Kolega, czterdzieści lat temu o spalaniu jego Porsche:
- ?
Ale bardzo ładnym.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Nigdy mi się nie udało, bo zawsze paliły na sześć. Ale miałem również Lagunę, w której cewki padały masowo, więc nader często zdarzało mi się jechać na pięciu cylindrach.
Ważne; da się, w przeciwieństwie do jazdy na 3 z 4.
Ale spadku zużycia paliwa nie zauważyłem.
Ważne; da się, w przeciwieństwie do jazdy na 3 z 4.
Ale spadku zużycia paliwa nie zauważyłem.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Gal pisze: Kolega, czterdzieści lat temu o spalaniu jego Porsche:
- ?
Azrael kiedyś miał jakiś służbowy wyjazd w GT2 (z tego co pamiętam). Mówił, że to auto jest obłędnie oszczędne i potrafi spalić ~13 litrów przy płynnej jeździe w okolicach ~200 km/h.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Kurde, aż przy okazji sprawdzę ile sti seria przy +/- stałym 80 weźmie.
Tylko najpierw turbo załatam :(
Odkryłem jakiś czas temu za to, że nie ma większej różnicy czy jadę 120 czy 170. Spaliło albo 12 albo 13.5.
Odkryłem jakiś czas temu za to, że nie ma większej różnicy czy jadę 120 czy 170. Spaliło albo 12 albo 13.5.
No i tym jednym przebija WRXa. Ten przy 170 żre z 19Alan, Alan, Alan! pisze:Kurde, aż przy okazji sprawdzę ile sti seria przy +/- stałym 80 weźmie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
E tam. Po złożeniu kanapy ma całkiem wielki bagażnik, nowocześniejsze wnętrze i całkiem dobre audio. Poza tym to to samo co wrx. No może skrzynia na delikatny minus, bo wiecznie trzeba majstrować lewarkiem.
A! Myślałem, że pytasz o OBKi, a te, jak napisałem, zawsze paliły na 6.esilon pisze:![]()
Coś mi się ubzduralo ze teraz masz 5
Obecne wozidło rzeczywiście ma 5 garów, pali tyle samo co ostatni OBK i ma dziwny dźwięk silnika.
5 cylindrów to jakiś błąd w matriksie...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Akurat 5 cylindrów w Volvo brzmi całkiem przyjemnie nawet w dieslu.Gal pisze: Obecne wozidło rzeczywiście ma 5 garów, pali tyle samo co ostatni OBK i ma dziwny dźwięk silnika.
5 cylindrów to jakiś błąd w matriksie...![]()
w związku z czym zmieniłes Volvo na MietkaKonto usunięte pisze: Akurat 5 cylindrów w Volvo brzmi całkiem przyjemnie nawet w dieslu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
esilon, niezupełnie. XC70 mi się jeździło bardzo przyjemnie, teraz go ujeżdża tata rrosiak'a. Mercedes to była fanaberia za nieswoje pieniądze.
jeżeli na odcinku 200 km zejdziesz ze średnia ponizej 10l/100km to stawiam flaszkęAlan, Alan, Alan! pisze: Kurde, aż przy okazji sprawdzę ile sti seria przy +/- stałym 80 weźmie.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
Każdy pije co lubi 
Edit: Okazuje się, że kwotowo wychodzi podobnie - https://smaczajama.pl/pl/p/Wodka-Mlody- ... %2C5l/8063
Edit: Okazuje się, że kwotowo wychodzi podobnie - https://smaczajama.pl/pl/p/Wodka-Mlody- ... %2C5l/8063
Chloru pisze: Okazuje się, że kwotowo wychodzi podobnie
ale tankowanie trochę dłużej trwaKonto usunięte pisze: 0.5l vs 20l?
może byc 0,7