Dawaj dalej bo mnie temat zaintrygował.
Bry

Dawaj dalej bo mnie temat zaintrygował.
Weźstefanekmac pisze:Z tych 300 sztuk już 5 rozbitych w ciągu paru miechów. BMW- będziesz miał wypadek..
z jaką prędkością jechałeś i jakie było ograniczenie?
Ajajajaj.....szamot pisze:96/50
Napisałem wcześniej, a teraz dam kilka linków.
Można, ale pamiętaj że jak dotąd jest tylko jeden nieprawomocny wyrok na korzyść kierowcy i milionpińset wyroków niekorzystnych.
zawsze można, nawet jak nie ma wątpliwości. wyglądać to będzie tak: odmawiasz, sprawa idzie do sądu, policja przedstawia dowody, twoja strona musi się wykazać, aby je podważyć, oczywiście sąd Cię spyta ile wg. Ciebie jechałeś, zostanie powołany biegły (ty też musisz mieć jakiegoś specjalistę pod ręką w tej sprawie), który oceni a) poprawność przeprowadzenia pomiaru, b) ogólnie rozumiane błędy pomiaru w tej sprawie, c) oceni Twoje zeznanie i zestawi je z tym co widzi, błędami pomiaru, innymi warunkami drogowymi pomocnymi do oceny prędkości. to wszystko zebrane do kupy oceni sąd. w przypadku takich "niedźwiedzich przysług", które zasugerował Jaca "trzeba było nie przyjmowac" w sytuacji 96/50, twoja strona będzie musiała mieć naprawdę mocne argumenty albo policja musiałaby spierdzielić ten pomiar ewidentnie, albo oba jednocześnie. a później odwołanie stron i nawalanka od nowa, na już trochę trudniejszym levelu.
ile miałeś takich sytuacji, gdzie "oczywistość poszła spać"? mam na myśli, że jedziesz, wiesz, że przekraczasz, dostajesz mandat ale jednak "oczywistość poszła spać"? albo jedziesz, wiesz, że nie przekraczasz, dostajesz mandat bo jednak "oczywistość poszła spać"?
daje do myślenia.Zważywszy na powyższe stosowanie urządzenia Polcam jest dopuszczalne w świetle przepisów prawa. Niemniej jednak w XXI wieku, przy aktualnym poziomie rozwoju technologicznego, musi zastanawiać wykorzystywanie przez organy państwa do pomiarów prędkości w ruchu drogowym urządzenia, które nie jest w stanie ustalić prędkości pojazdu poddawanego kontroli, a dla ustalenia prędkości tego pojazdu wykorzystuje zawodny i podatny na zakwestionowanie system pomiaru prędkości radiowozu.
i z tym się zgodzę.
Po pierwsze:geos pisze: ↑8 cze 2018, o 11:53na tym forum zadziwiająco wiele jest osób piętnujących przekręty, oszustwa, kłamstwa a z drugiej strony w sytuacji 96/50 nie przeszkadza im to dać życzliwych rad typu "trzeba było nie przyjmowac". a statystyki wypadków na drogach od lat te same: niedostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze i brawura.
Jak najbardziej. Obwodnica działa super.szamot pisze:stach22, powiedz no mi chłopie, jadąc od Kraśnika 19-tką na Białystok ominę Lublin drogami S19 i S12 ?