Grają nasi!...i nie tylko;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Grają nasi!...i nie tylko;)
Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
Trochę demonizowanieAlan, Alan, Alan! pisze:Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.

Nasi wygrywali, to też nie widzę motywacji do gryzienia murawy

Dziś dzień bez meczów, jak żyć???

najlepsze bramki fazy grupowej
http://sport.tvp.pl/mundial2018/3786661 ... y-grupowej
dla mnie na razie najlepsza bramka Quaresmy
http://sport.tvp.pl/mundial2018/3786661 ... y-grupowej
dla mnie na razie najlepsza bramka Quaresmy
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
stach22, że Japończycy nie gryźli trawy to rozumiem, mieli awans i szlus, ale Polacy ! Po beznadziejnych meczach, w tym właśnie do 90 min powinni dać z siebie wszystko. A oni zadowoleni, że przeciwnik podaje sobie piłkę na swojej połowie. To jest szacunek dla kibiców ?
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
To nie ich wina, że takie są przepisy. Nikomu krzywdy nie robili. Jedyne co, to mogli wybić piłkę na aut, aby nasi przeprowadzili zmianę, a nie durnie symulowali kontuzję na polecenie trenera (to jest bardziej niehonorowe niż... podawanie piłkiAlan, Alan, Alan! pisze: ↑29 cze 2018, o 10:00Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.

Może słusznie woleli, aby Japończycy awansowali? O tym nie pomyślałeśbojar pisze: ↑29 cze 2018, o 11:31stach22, że Japończycy nie gryźli trawy to rozumiem, mieli awans i szlus, ale Polacy ! Po beznadziejnych meczach, w tym właśnie do 90 min powinni dać z siebie wszystko. A oni zadowoleni, że przeciwnik podaje sobie piłkę na swojej połowie. To jest szacunek dla kibiców ?

W tym meczu powinni dawać z siebie wszystko do samego końca, końcówka meczu była żałosna. Kopali piłkę jak ojciec z kilkuletnim synkiem na wakacjach.
"honor" uratowany? Może bardziej d... Nawałki i kontrakty reklamowe bo będzie gadanie "że tak źle nie było" tylko nie trafili w formę/pogodę/w Soczi za gorąco/przetrenowali się......... we wszystkich meczach może łącznie było parenaście minut faktycznej woli walki i parcia do przodu.
"honor" uratowany? Może bardziej d... Nawałki i kontrakty reklamowe bo będzie gadanie "że tak źle nie było" tylko nie trafili w formę/pogodę/w Soczi za gorąco/przetrenowali się......... we wszystkich meczach może łącznie było parenaście minut faktycznej woli walki i parcia do przodu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- stach22
- 6 gwiazdek
Trochę naiwnie brzmi to co piszecie; mało pragmatyczne i oderwane od rzeczywistości, ale bardzo piękne 

- Witek
- 6 gwiazdek
Co nam dała Japonia? Subaru, personalne odtwarzacze muzyki, roboty, konsole do gier, sushi, żywność "instant" i wiele, wiele innych rzeczy, które udowodnili, że mogą działać (np. kolej, tanie i wytrzymałe auta).
A co dała Afryka? Malarię, muchy tse-tse, współczesnych piratów, dzieci żołnierzy, islam, agresywnych imigrantów, masowo stosowane oszustwa odnośnie wieku wśród piłkarzy (podają się masowo za młodszych, aby odnosić sukcesy w piłce młodzieżowej i szybciej trafiać do europejskich klubów)...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Bojar ale oni serio sił nie mieli i to było widoczne. Bez pomysłu, nogi nie niosły - tragedia.bojar pisze: ↑29 cze 2018, o 11:31stach22, że Japończycy nie gryźli trawy to rozumiem, mieli awans i szlus, ale Polacy ! Po beznadziejnych meczach, w tym właśnie do 90 min powinni dać z siebie wszystko. A oni zadowoleni, że przeciwnik podaje sobie piłkę na swojej połowie. To jest szacunek dla kibiców ?
Najlepszy ten belg co strzelił bramkę

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
tu nie kontuzje były problemem - jak by Japonia dostała żółtą kartkę awansował by Senegal
-
bojar
- 6 gwiazdek
No cóż, argumenty powalające. Szczególnie te muchy i malaria.Witek pisze: ↑29 cze 2018, o 14:38
Co nam dała Japonia? Subaru, personalne odtwarzacze muzyki, roboty, konsole do gier, sushi, żywność "instant" i wiele, wiele innych rzeczy, które udowodnili, że mogą działać (np. kolej, tanie i wytrzymałe auta).
A co dała Afryka? Malarię, muchy tse-tse, współczesnych piratów, dzieci żołnierzy, islam, agresywnych imigrantów, masowo stosowane oszustwa odnośnie wieku wśród piłkarzy (podają się masowo za młodszych, aby odnosić sukcesy w piłce młodzieżowej i szybciej trafiać do europejskich klubów)...
To ja już zakończę. Dzięki za pouczającą dyskusję.
Konto usunięte , ale można mieć zaangażowanie, ambicję i mimo braku sił zostawić dobre wrażenie. Jak Ci się podobały ostatnie minuty ? Ja już zawsze będę pamiętał ten fragment.
P.S A od Japończyków mamy żółtaczkę

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rózne mecze widziałem, ustawiane wyniki Dania-Szwecja pamiętne 2:2 ale takiej końcówki jeszcze w życiu nie widziałem

- stach22
- 6 gwiazdek
O ranyKonto usunięte pisze:tu nie kontuzje były problemem - jak by Japonia dostała żółtą kartkę awansował by Senegal

Witek, Afryka nam dała ciebie i mnie

Czy to jutro sovieci żegnają się z mundialem, bo nie pamiętam?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
sobota:
Francja - Argentyna
Urugwaj - Portugalia
niedziela:
Hiszpania - Rosja
Chorwacja - Dania
Francja - Argentyna
Urugwaj - Portugalia
niedziela:
Hiszpania - Rosja
Chorwacja - Dania
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- stach22 (29 cze 2018, o 17:50)
- Witek
- 6 gwiazdek
Te teorie o początkach człowieka co jakiś czas się zmieniają i nie jestem na bieżąco, czy ta nadal obowiązuje. O tej, że wszyscy ludzie pochodzą z Arryki słyszałem naście lat temu, a we współczesnej archeologii to szmat czasu

Natomiast jeśli ta teoria jest prawdziwa, to zobacz jak szybko zarobić jak daleko ludzie spieprzyli z tej Afryki. Musieli mieć dobre powody

Właśnie przez takie podejście forum umiera. Kiedyś można było tutaj dyskutować o podobieństwach i przewagach lotniskowca nad kajakiem i na odwrót

-
bojar
- 6 gwiazdek
Kiedyś to nawet słońce lepiej świeciło.

A czy forum umiera ? Jeśli tak, to nie przez " takie podejście", tylko przez takie argumenty jak Ty przytoczyłeś. Bo jak sobie wyobrażasz dyskusję ?
Mogę odbić. Emigranci, a może oni przyjeżdżają do nas w ramach rewizyty ?
Młodzi żołnierze, kamikadze to też były dzieciaki.
A ile ludów wybiły choroby zawleczone przez Europejczyków ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
AC Milan nie zagra w przyszłym sezonie w europejskich pucharach. Włoska ekipa, która do Ligi Europy zakwalifikowała się przez rozgrywki krajowe, nie została dopuszczona do piłkarskiej Europy.
Brzemienna w skutkach okazała się być ostatnia ofensywa transferowa klubu z Mediolanu. Środki wydane na zawodników nie bilansowały się, co spowodowało naruszenie zasad finansowego Fair Play.
Sprawie Milanu od dłuzszego czasu przyglądała się UEFA, ale spodziewano się, że włoski klub zapłaci tylko karę finansową i temat rozejdzie się po kościach.
UEFA zdecydowała się jednak wykluczyć AC Milan z rozgrywek Ligi Europy w nadchodzącym sezonie. Dodatkowo włoski klub będzie musiał zapłacić 30 milionów euro kary.

- stach22
- 6 gwiazdek
No to Milan nieźle. Jedna mafia skarciła drugą.
PS. Witek, najstarsza mutacja genetyczna chromosomu Y pogodzi z Afryki. Ludzie o haplogrupie A do dziś żyją w Afryce, to lud koczowniczo-łowiecki.
Krótko mówiąc genetyka mówi, że człowiek wyszedł z Afryki. Choć posiadamy również jakieś 0-1% Neandertalczyka, niektórzy więcej
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PS. Witek, najstarsza mutacja genetyczna chromosomu Y pogodzi z Afryki. Ludzie o haplogrupie A do dziś żyją w Afryce, to lud koczowniczo-łowiecki.
Krótko mówiąc genetyka mówi, że człowiek wyszedł z Afryki. Choć posiadamy również jakieś 0-1% Neandertalczyka, niektórzy więcej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- Witek
- 6 gwiazdek
Widzisz, jedni szybko stamtąd uciekli, niektórzy aż do Australii, a inni zostali. Jak ich wywożono do Ameryki to nie chcieli, a teraz nie chcę wracać, jacyś niezdecydowani. Drudzy siedzieli sobie, ale po tysiącleciach wpadli na to co inni wymyślili od razu, że nie chcą tam siedzieć i uciekają gdzie mogą... Takie typowe marudy co to narzekają na postęp, a jednocześnie same z niego korzystają jak tylko mogą, o ile to są cudze osiągnięcia, bo sami nic nie zrobią.stach22 pisze: ↑29 cze 2018, o 17:52
Przecież to jest udowodnione, z każdą chwilą Słońce się wypala.
O kamikadze widzę że nic nie wiesz. To były dobrowolne jednostki. Nikt nikogo nie zmuszał, no ale jak ktoś żyje w świecie złożonym ze stereotypów i brakuje mu dystansu...
A co do forum, ja pamiętam jak to wyglądało w 2005, kiedy jeszcze było jedno forum, albo niedługo po rozłamie. Czytało się teksty i dyskusje z wypiekami na twarzy i uśmiechem na ustach. Dyskusje np. o jeździe rowerem po kostce brukowej przy -15 stopniach i sensie tego czynu lub jego braku. Na 3 strony, z postami długości teksu pasująca do kartki A4

Ostatnio zmieniony 30 cze 2018, o 14:29 przez Witek, łącznie zmieniany 1 raz.
- stach22
- 6 gwiazdek
Witek, z tymi kamikadze to tez nie do końca masz rację, wielu było zmuszanych. Jest nawet o tym stosowny film.
Wracając do tematu szykują się emocje. Stawiam na Arg.
Wracając do tematu szykują się emocje. Stawiam na Arg.

- Witek
- 6 gwiazdek
Francja nie ma dobrego trenera, Argentyna nie ma i trenera i drużyny, więc są bez szans. Niestety.
Był też film o kosmitach. Nie jeden

Jeśli ktoś chce coś na poważnie wypomknąć Japończykom to nie Kamikadze, a masakrę w Nankinie, czy to co robili na Okinawie z rdzenną ludnością wyspy.
Na tych co się ledwo prześliznęli ?
A w życiu !
Mam nadzieję że ich zeżrą jak żaby