Grają nasi!...i nie tylko;)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Grają nasi!...i nie tylko;)

Post 29 cze 2018, o 10:00

Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 485 razy

Post 29 cze 2018, o 10:09

Alan, Alan, Alan! pisze:Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.
Trochę demonizowanie Obrazek mieli się Japonce w ostatnich minutach narażać na kontuzje przed 1/8?Obrazek
Nasi wygrywali, to też nie widzę motywacji do gryzienia murawyObrazek

Dziś dzień bez meczów, jak żyć???Obrazek
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 29 cze 2018, o 10:55

najlepsze bramki fazy grupowej
http://sport.tvp.pl/mundial2018/3786661 ... y-grupowej

dla mnie na razie najlepsza bramka Quaresmy
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 29 cze 2018, o 11:31

stach22, że Japończycy nie gryźli trawy to rozumiem, mieli awans i szlus, ale Polacy ! Po beznadziejnych meczach, w tym właśnie do 90 min powinni dać z siebie wszystko. A oni zadowoleni, że przeciwnik podaje sobie piłkę na swojej połowie. To jest szacunek dla kibiców ?

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 29 cze 2018, o 11:32

Alan, Alan, Alan! pisze:
29 cze 2018, o 10:00
Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.
To nie ich wina, że takie są przepisy. Nikomu krzywdy nie robili. Jedyne co, to mogli wybić piłkę na aut, aby nasi przeprowadzili zmianę, a nie durnie symulowali kontuzję na polecenie trenera (to jest bardziej niehonorowe niż... podawanie piłki ;-) ).

bojar pisze:
29 cze 2018, o 11:31
stach22, że Japończycy nie gryźli trawy to rozumiem, mieli awans i szlus, ale Polacy ! Po beznadziejnych meczach, w tym właśnie do 90 min powinni dać z siebie wszystko. A oni zadowoleni, że przeciwnik podaje sobie piłkę na swojej połowie. To jest szacunek dla kibiców ?
Może słusznie woleli, aby Japończycy awansowali? O tym nie pomyślałeś :razz:

bojar
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 11:41

Nie nie pomyślałem.Dlaczego słusznie jest, że Japończycy awansowali ?

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 29 cze 2018, o 11:55

W tym meczu powinni dawać z siebie wszystko do samego końca, końcówka meczu była żałosna. Kopali piłkę jak ojciec z kilkuletnim synkiem na wakacjach.

"honor" uratowany? Może bardziej d... Nawałki i kontrakty reklamowe bo będzie gadanie "że tak źle nie było" tylko nie trafili w formę/pogodę/w Soczi za gorąco/przetrenowali się......... we wszystkich meczach może łącznie było parenaście minut faktycznej woli walki i parcia do przodu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 12:12

Trochę naiwnie brzmi to co piszecie; mało pragmatyczne i oderwane od rzeczywistości, ale bardzo piękne

geos
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.0X 2003
Polubił: 18 razy
Polubione posty: 43 razy

Post 29 cze 2018, o 12:42

takiego dryblingu ze zmyłkowymi padami na lewo i prawo jeszcze nie widziałem :)

Użytkownicy, którzy polubili ten post :
Witek (29 cze 2018, o 14:25)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 14:38

bojar pisze:
29 cze 2018, o 11:41
Nie nie pomyślałem.Dlaczego słusznie jest, że Japończycy awansowali ?
Co nam dała Japonia? Subaru, personalne odtwarzacze muzyki, roboty, konsole do gier, sushi, żywność "instant" i wiele, wiele innych rzeczy, które udowodnili, że mogą działać (np. kolej, tanie i wytrzymałe auta).
A co dała Afryka? Malarię, muchy tse-tse, współczesnych piratów, dzieci żołnierzy, islam, agresywnych imigrantów, masowo stosowane oszustwa odnośnie wieku wśród piłkarzy (podają się masowo za młodszych, aby odnosić sukcesy w piłce młodzieżowej i szybciej trafiać do europejskich klubów)...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 29 cze 2018, o 14:54

bojar pisze:
29 cze 2018, o 11:31
Bojar ale oni serio sił nie mieli i to było widoczne. Bez pomysłu, nogi nie niosły - tragedia.

Najlepszy ten belg co strzelił bramkę :lol: :wall: chyba go koledzy w szatni musieli ostro potraktować po meczu. Chciał kopnąć w trybuny, wyszedł mu strzał życia :lol: no to teraz czekać będzie na nich Brazylia, choć może Mexyk sprawi niespodziankę.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 14:57

stach22 pisze:
29 cze 2018, o 10:09
Alan, Alan, Alan! pisze:Końcówka meczu to w zasadzie całkowite zaprzeczenie sportu, ale właśnie wtedy bardzo spodobała mi się postawa naszych. O honor.
Trochę demonizowanie mieli się Japonce w ostatnich minutach narażać na kontuzje przed 1/8?
tu nie kontuzje były problemem - jak by Japonia dostała żółtą kartkę awansował by Senegal

bojar
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 15:16

Witek pisze:
29 cze 2018, o 14:38

Co nam dała Japonia? Subaru, personalne odtwarzacze muzyki, roboty, konsole do gier, sushi, żywność "instant" i wiele, wiele innych rzeczy, które udowodnili, że mogą działać (np. kolej, tanie i wytrzymałe auta).
A co dała Afryka? Malarię, muchy tse-tse, współczesnych piratów, dzieci żołnierzy, islam, agresywnych imigrantów, masowo stosowane oszustwa odnośnie wieku wśród piłkarzy (podają się masowo za młodszych, aby odnosić sukcesy w piłce młodzieżowej i szybciej trafiać do europejskich klubów)...
No cóż, argumenty powalające. Szczególnie te muchy i malaria.
To ja już zakończę. Dzięki za pouczającą dyskusję.

Konto usunięte , ale można mieć zaangażowanie, ambicję i mimo braku sił zostawić dobre wrażenie. Jak Ci się podobały ostatnie minuty ? Ja już zawsze będę pamiętał ten fragment.

P.S A od Japończyków mamy żółtaczkę :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 15:18

bojar pisze:
29 cze 2018, o 15:16
Konto usunięte , ale można mieć zaangażowanie, ambicję i mimo braku sił zostawić dobre wrażenie. Jak Ci się podobały ostatnie minuty ? Ja już zawsze będę pamiętał ten fragment.
rózne mecze widziałem, ustawiane wyniki Dania-Szwecja pamiętne 2:2 ale takiej końcówki jeszcze w życiu nie widziałem :lol:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 15:27

Konto usunięte pisze:
stach22 pisze:
29 cze 2018, o 10:09
Trochę demonizowanie mieli się Japonce w ostatnich minutach narażać na kontuzje przed 1/8?
tu nie kontuzje były problemem - jak by Japonia dostała żółtą kartkę awansował by Senegal
O rany ObrazekObrazekObrazekNo to nieźle. Jakby dostali kicha by była Obrazek

Witek, Afryka nam dała ciebie i mnie ObrazekObrazek
Czy to jutro sovieci żegnają się z mundialem, bo nie pamiętam?Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 16:01

sobota:
Francja - Argentyna
Urugwaj - Portugalia
niedziela:
Hiszpania - Rosja
Chorwacja - Dania
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
stach22 (29 cze 2018, o 17:50)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 16:12

stach22 pisze:
29 cze 2018, o 15:27
Witek, Afryka nam dała ciebie i mnie ObrazekObrazek
Te teorie o początkach człowieka co jakiś czas się zmieniają i nie jestem na bieżąco, czy ta nadal obowiązuje. O tej, że wszyscy ludzie pochodzą z Arryki słyszałem naście lat temu, a we współczesnej archeologii to szmat czasu ;-)
Natomiast jeśli ta teoria jest prawdziwa, to zobacz jak szybko zarobić jak daleko ludzie spieprzyli z tej Afryki. Musieli mieć dobre powody :-)

bojar pisze:
29 cze 2018, o 15:16
No cóż, argumenty powalające. Szczególnie te muchy i malaria.
To ja już zakończę. Dzięki za pouczającą dyskusję.
Właśnie przez takie podejście forum umiera. Kiedyś można było tutaj dyskutować o podobieństwach i przewagach lotniskowca nad kajakiem i na odwrót :-(

bojar
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 16:31

Witek pisze:
29 cze 2018, o 16:12
]

T

Właśnie przez takie podejście forum umiera. Kiedyś można było tutaj dyskutować o podobieństwach i przewagach lotniskowca nad kajakiem i na odwrót :-(
Kiedyś to nawet słońce lepiej świeciło. :mrgreen:
A czy forum umiera ? Jeśli tak, to nie przez " takie podejście", tylko przez takie argumenty jak Ty przytoczyłeś. Bo jak sobie wyobrażasz dyskusję ?
Mogę odbić. Emigranci, a może oni przyjeżdżają do nas w ramach rewizyty ?
Młodzi żołnierze, kamikadze to też były dzieciaki.
A ile ludów wybiły choroby zawleczone przez Europejczyków ?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 16:37

AC Milan nie zagra w przyszłym sezonie w europejskich pucharach. Włoska ekipa, która do Ligi Europy zakwalifikowała się przez rozgrywki krajowe, nie została dopuszczona do piłkarskiej Europy.

Brzemienna w skutkach okazała się być ostatnia ofensywa transferowa klubu z Mediolanu. Środki wydane na zawodników nie bilansowały się, co spowodowało naruszenie zasad finansowego Fair Play.

Sprawie Milanu od dłuzszego czasu przyglądała się UEFA, ale spodziewano się, że włoski klub zapłaci tylko karę finansową i temat rozejdzie się po kościach.

UEFA zdecydowała się jednak wykluczyć AC Milan z rozgrywek Ligi Europy w nadchodzącym sezonie. Dodatkowo włoski klub będzie musiał zapłacić 30 milionów euro kary.
:o

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 cze 2018, o 17:52

No to Milan nieźle. Jedna mafia skarciła drugą.

PS. Witek, najstarsza mutacja genetyczna chromosomu Y pogodzi z Afryki. Ludzie o haplogrupie A do dziś żyją w Afryce, to lud koczowniczo-łowiecki.
Krótko mówiąc genetyka mówi, że człowiek wyszedł z Afryki. Choć posiadamy również jakieś 0-1% Neandertalczyka, niektórzy więcej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 29 cze 2018, o 23:40

:giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2018, o 14:19

stach22 pisze:
29 cze 2018, o 17:52

PS. Witek, najstarsza mutacja genetyczna chromosomu Y pogodzi z Afryki. Ludzie o haplogrupie A do dziś żyją w Afryce, to lud koczowniczo-łowiecki.
Krótko mówiąc genetyka mówi, że człowiek wyszedł z Afryki. Choć posiadamy również jakieś 0-1% Neandertalczyka, niektórzy więcej
Widzisz, jedni szybko stamtąd uciekli, niektórzy aż do Australii, a inni zostali. Jak ich wywożono do Ameryki to nie chcieli, a teraz nie chcę wracać, jacyś niezdecydowani. Drudzy siedzieli sobie, ale po tysiącleciach wpadli na to co inni wymyślili od razu, że nie chcą tam siedzieć i uciekają gdzie mogą... Takie typowe marudy co to narzekają na postęp, a jednocześnie same z niego korzystają jak tylko mogą, o ile to są cudze osiągnięcia, bo sami nic nie zrobią.
bojar pisze:
29 cze 2018, o 16:31
Kiedyś to nawet słońce lepiej świeciło. :mrgreen:
Przecież to jest udowodnione, z każdą chwilą Słońce się wypala.

O kamikadze widzę że nic nie wiesz. To były dobrowolne jednostki. Nikt nikogo nie zmuszał, no ale jak ktoś żyje w świecie złożonym ze stereotypów i brakuje mu dystansu...

A co do forum, ja pamiętam jak to wyglądało w 2005, kiedy jeszcze było jedno forum, albo niedługo po rozłamie. Czytało się teksty i dyskusje z wypiekami na twarzy i uśmiechem na ustach. Dyskusje np. o jeździe rowerem po kostce brukowej przy -15 stopniach i sensie tego czynu lub jego braku. Na 3 strony, z postami długości teksu pasująca do kartki A4 :mrgreen: Albo wspomnianej wyższości kajaka nad lotniskowcem. Takie forum umarło, a Ty nawet nie wiesz, że było.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2018, o 14:29 przez Witek, łącznie zmieniany 1 raz.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2018, o 14:26

Witek, z tymi kamikadze to tez nie do końca masz rację, wielu było zmuszanych. Jest nawet o tym stosowny film.

Wracając do tematu szykują się emocje. Stawiam na Arg.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2018, o 14:37

stach22 pisze:
30 cze 2018, o 14:26
Wracając do tematu szykują się emocje. Stawiam na Arg.
Francja nie ma dobrego trenera, Argentyna nie ma i trenera i drużyny, więc są bez szans. Niestety.

stach22 pisze:
Witek, z tymi kamikadze to tez nie do końca masz rację, wielu było zmuszanych. Jest nawet o tym stosowny film.
Był też film o kosmitach. Nie jeden ;-) Ja czytałem wspomnienia japońskiego pilota, który jako jedyny z niesamowitych (czyli mających po 50 zestrzeleń) przeżył wojnę. Tłumaczył ideę powstania kamikadze i jak wo wyglądało. Ba! Sam się nawet zgłosił na misję, nawet siedział w samolocie, ale koniec końców lot został odwołany. W tym temacie często zapomina się o jednym, Japończycy, zwłaszcza ówcześni, mają zupełnie inny system wartości inną kulturę inny sposób myślenia i funkcjonowania, więc nie można o tym mówić wedle naszych norm, z naszego punktu widzenia.
Jeśli ktoś chce coś na poważnie wypomknąć Japończykom to nie Kamikadze, a masakrę w Nankinie, czy to co robili na Okinawie z rdzenną ludnością wyspy.

szamot
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne
Polubione posty: 41 razy

Post 30 cze 2018, o 14:42

stach22 pisze:
Stawiam na Arg.
Na tych co się ledwo prześliznęli ?