Grają nasi!...i nie tylko;)
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
Stawiam, to nie znaczy ze im kibicuję. Messi przejął role trenera i to zaczyna wyglądać, chłopaki się turniejowi rozkręcają. No ale Francuzi nie w ciemię bici. Się zobaczy.
Witek, film jest na faktach o autentycznych postaciach. Wielu zmuszano, prawda wychodzi po latach na jaw.
Witek, film jest na faktach o autentycznych postaciach. Wielu zmuszano, prawda wychodzi po latach na jaw.

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Messi ma za dużo obowiązków i to go zbytnio obciąża psychicznie... Musi odpowiadać za rozgrywanie, strzelanie, bycie kapitanem i trenerem, a cały naród oczekuje odcniego cudów - jeśli ich nie ma to obwiniają głównie jego. Taki Ronaldo np. odpowiada tylko za strzelanie golo, co jest nieocenionym komfortem i to widać.
A kto wyprodukował film? Jaki ma tytuł? Bo ja widziałem baaaardzo ciekawe filmy sci-fi "oparte na faktach" na takim np. Discovery to każdy film historyczny jest tak naprawdę propagandowy;-)
- stach22
- 6 gwiazdek
Witek, podam ci nazwę filmu jak będę miał okazję.
Opowiada o obozie dla przyszłych „kamikadze” o tym jak ich przymuszano i o ich buncie i rozterkach. Nie wszystko jest takie jak nam się wydawało, ludzie są różni, często prawda wychodzi po latach.
Opowiada o obozie dla przyszłych „kamikadze” o tym jak ich przymuszano i o ich buncie i rozterkach. Nie wszystko jest takie jak nam się wydawało, ludzie są różni, często prawda wychodzi po latach.

- Witek
- 6 gwiazdek
stach22, jestem przyzwyczajony, że historię piszą zwycięzcy i później różnie bywa. Chętnie zapoznam się z tym. Trochę czytałem o powstawaniu i idei kamikadze. Podobne pomysły mieli też Niemcy.
- Witek
- 6 gwiazdek
stach22, mówiłem, że Argentyna bez szans. Wieczorem, jeśli Ronaldo nie zrobi czegoś koskicznego, to Urugwaj wygra 

Dobrze , że ta Argentyną przegrała bo słaba jak pierun i jeszcze hamskie zachowania .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
chyba inny mecz oglądaliśmy plus czerwień dla argentyny której nie było - szkoda, zachowanie z podwórka lub ligi okręgowej
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- stach22
- 6 gwiazdek
Nieee, oglądaliśmy ten sam mecz, w momencie 2:1 dla Arg. zwycięstwo Francji nr było takie pewne, no przynajmniej dla mnie

Brameczka Cabaniego paluszki lizać, dobrze się zaczyna

No to Portugalia w doborowym towarzystwie do domu. Polska, Niemcy...

Dolce far niente 

FUX, ale oni chyba z 1/8, nie z poczekalni.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- stach22
- 6 gwiazdek
Dokładnie.leon pisze:FUX, ale oni chyba z 1/8, nie z poczekalni.
Poza tym jaki to był mecz, jaka walka, przyjemnie popatrzeć jak każdy z siebie daje ile można. Szacun dla obu stron.

- Witek
- 6 gwiazdek
Właśnie. Francja równie dobrze mogła wygrać 6:2. Co do zachowań... tam jest chora presja narodu na graczach i ostre problemy z narodowym związkiem piłki nożnej. Nic dziwnego, że niektórzy nie wytrzymują. Nie mówię, żeby tego nie karać, ale można to zrozumieć.Konto usunięte pisze: ↑30 cze 2018, o 19:33chyba inny mecz oglądaliśmy plus czerwień dla argentyny której nie było - szkoda, zachowanie z podwórka lub ligi okręgowej
Czyli jak mówiłem, Francja i Urugwaj, a jutro pewnie Hiszpania i Chorwacja, choć inne rozstrzygnięcia jutro mniej mnie zdziwią niż, gdyby dzisiaj Francja nie wygrała.
- stach22
- 6 gwiazdek
Fakt, Francuzi pokazali klasę. Ale też i braki w obronie. Jeśli kontuzja Cavaniego nie jest groźna to szanse oceniam na 50/50.
Belgów widzę w finale.
Belgów widzę w finale.