Konstrukcja filmów Smarzowskiego przewidywalna, a mimo to i tak czekam z niecierpliwością. Policjanci przyjęli drogówkę na klatę, pożyjemy, zobaczymy efekty tej produkcji. Nie liczę na refleksje pasterzy, ale na owieczki to liczę

+1
Po akcji fb, który banował strony za to, że ktoś podpisał zdjęcie z żołnierzami wermachtu "odpoczywający niemieccy żołnierze", nic mnie nie zdziwi. Albo po akcji zepsutego jabłka, które wywaliło ze swojego sklepu wszystkie gry o wojnie secesyjnej, w których była flaga konfederatów...Alan, Alan, Alan! pisze: ↑9 sie 2018, o 00:10+1
Już widzę, jak Youtube... Google, kasuje takie zwiastuny, bo się komuś w Polsce nie podoba.
Dlatego napisałem "takie zwiastuny". Tajemnicą poliszynela jest to, że wielcy technologiczni są "zbiasowani". Choć YouTube akurat nie wypada jakoś szczególnie źle, sądząc po treściach jakie się tam znajdująWitek pisze: ↑9 sie 2018, o 09:36Po akcji fb, który banował strony za to, że ktoś podpisał zdjęcie z żołnierzami wermachtu "odpoczywający niemieccy żołnierze", nic mnie nie zdziwi. Albo po akcji zepsutego jabłka, które wywaliło ze swojego sklepu wszystkie gry o wojnie secesyjnej, w których była flaga konfederatów...
Ile masz lat? Film powstał dlatego, że się sprzeda i tyle. Kościół funkcjonuje jak funcjonuje od wieków, więc ciężko mówić, że coś się przebrało;)
Sam wydawca filmu napisał, że nie yt usunął, tylko oni. Pewnie taka akcja reklamowa. Dzieki temu robi się głośno o filmie.Alan, Alan, Alan! pisze: ↑9 sie 2018, o 10:48_Jeżeli_ to YT usunął to najpewniej ze względu na naruszenie praw autorskich lub podobny powód.
Powinienem zgłosić twój wpis, bo ty znowu o polityce i znowu nie czytasz tego co jest napisane. Zdjęcie odpoczywających żołnierz niemieckich nie jest prawicowe, lewicowe itp. To była codzienność dla tycg ludzi w pierwszej połowie lat 40. Jak ktoś (fb) chce, aby takie zdjęcie podpisywać jako "żołnierzy wermachtu", zamiastc"niemieckich" to chce jawnie zakłamywać historię, a jeśli ktoś wprowadza taką cenzurę pod tak absurdalnymi powodami to znaczy, że może wszystko poddać cenzurze co chce, pod dowolnie absurdalnie powodem.
Youtube potrafi zdemonetyzować albo usunąć film za cycka i dupę.Alan, Alan, Alan! pisze: ↑9 sie 2018, o 10:48_Jeżeli_ to YT usunął to najpewniej ze względu na naruszenie praw autorskich lub podobny powód.
Dokładnie.
Pełna zgoda, reżyser jest sprawny, ma przyzwoite scenariusze, dobiera tematy które będą "nośne". A każdy skandal i zadyma podkręca medialność tematu, przeciwnicy powinni zupełnie zignorować ten film ale obie strony mają z tego uznanie u swoich więc marne szanse.
Tradycyjnie problemy z oceną.
Pieniądze na ofiary to powinien przekazać sprawca, w tym przypadku KK.inquiz pisze:Jak np przekaże całość dochodów z filmu na pomoc ofiarom pedofilii to przyznam Ci rację.
Fuxie nie jestes taki dla mnie ważny. Nie o tobie pisalem. Chodzilo mi o tych swiatlych racjonalnych nonkomformistach, ktorzy taki potencjalnie matketingowy zabieg potraktowali jak cenzure chyba...
Stachu, film jest w konwencji komedii, wiec raczej o naukę w nim nie chodzi.