W oczekiwaniu na białe
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: W oczekiwaniu na białe
So What! pisze: w Zakopenem jest dziś pięknie
Co pięknie?!!! Tam gdzie biało to się jeździć nie da

- So What!
- 6 gwiazdek
Ale widok wspaniałyKonto usunięte pisze: Co pięknie?!!! Tam gdzie biało to się jeździć nie da![]()

No nie wiem...So What! pisze: Ale widok wspaniały![]()

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Zawsze gdy mowa o widokach, przypomina mi się taki dowcip:
- ładne widoki macie baco
- echh.. byłyby jesce pikniejse gdyby nie te góry

- ładne widoki macie baco
- echh.. byłyby jesce pikniejse gdyby nie te góry

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Ciekawe czemuPaweł_BB pisze: Zima coraz bliżej, kurde jak ja się nie mogę doczekać

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
Piter 35 pisze: Ciekawe czemu, przecież wszyscy wiemy ,że na zimę chowasz auto do garażu
![]()
Wreszcie będzie mógł jeździć, z czystym sumieniem, komunikacją miejską.

Dzisiaj w ciągu dnia było przynajmniej +16 stopni C, do śniegu jeszcze sporo...

- So What!
- 6 gwiazdek
Takie coś przez przypadek znalazłem: http://sport.onet.pl/0,1248741,77589,8, ... ortaz.html
CiiiiiPiter 35 pisze:Ciekawe czemuPaweł_BB pisze: Zima coraz bliżej, kurde jak ja się nie mogę doczekać, przecież wszyscy wiemy ,że na zimę chowasz auto do garażu

Jak byłem w liceum to śmiać mi się chciało, że większość kolegów w zimie na pytanie czemu nie jeżdżą autem sypało textami "a że ślisko, a że bez sensu, a to rodzice nie pozwalają" itp. a w lecie to po prostu sami Miszczowie Prostej, żenada

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że w Bielsku pierwszego dnia jak spadnie śnieg to miasto stoi sparaliżowane bo każdą górkę blokują matoły na letnich oponach, w zeszłym roku żeby przejechać z Bielska do Buczkowic (kierunek Szczyrk, odległość ok. 7-8 km) to trzeba było jechać 5-6 godzin !!! wiele osób pozostawiało auta np. pod hotelem Vienna i poszło na piechotę, przez CB ktoś tam pytał o sprzedaż paliwa itp. rzeźnia na maxa

A ja w tym roku jak tylko zobaczę prognozę z opadami śniegu to biorę wolne w robocie i jadę z rodziną w góry - ale będzie czad

Paweł_BB pisze: A ja w tym roku jak tylko zobaczę prognozę z opadami śniegu to biorę wolne w robocie i jadę z rodziną w góry - ale będzie czad
A tam też Panowie i Panie na letnich oponkach

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
zagadnienia z serii "ten koleś to czubek"
pierwsza rzecz to plandeka na Forka, czy ktoś ma doświadczenia z takim czymś? Trzymam Forka pod chmurką i szukam pomysłów na śnieg a zwłaszcza na skrobanie szronu - nienawidzę skrobać, jestem za nerwowy a już był ten pierwszy raz pare dni temu
Tak więc czy taka plandeka to wystarczająca bariera dla szronu? Czy gadam głupoty? Nie znam się więc pytam
Jeśli plandeka to ściema to druga sprawa: możecie polecić jakiś ludzki odmrażacz do szyb, taki który nie zetnie się na mrozie i nie zostawi grubych glutów na szybie (jak ten żółty badziew ze Statoila)?

pierwsza rzecz to plandeka na Forka, czy ktoś ma doświadczenia z takim czymś? Trzymam Forka pod chmurką i szukam pomysłów na śnieg a zwłaszcza na skrobanie szronu - nienawidzę skrobać, jestem za nerwowy a już był ten pierwszy raz pare dni temu

Tak więc czy taka plandeka to wystarczająca bariera dla szronu? Czy gadam głupoty? Nie znam się więc pytam
Jeśli plandeka to ściema to druga sprawa: możecie polecić jakiś ludzki odmrażacz do szyb, taki który nie zetnie się na mrozie i nie zostawi grubych glutów na szybie (jak ten żółty badziew ze Statoila)?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Plandeka jest doskonała.
Po pierwsze to fantastyczne tak rano zwijać na wietrze taką ogromną, ciężka od śniegu, nasiąkniętą wodą, płachtę materiału i upychać w bagażniku.
Zresztą równie przyjemne jest jej wieczorem wyciąganie i rozwijanie, szczególnie jak schowana została na mokro i teraz jest taka trochę podkiśnięta.
Kolejna zaleta, to dbanie o lakier i regularne usuwanie jego wierzchniej warstwy przy pomocy drobin piasku i kurzu, które znajdując się w materiale robią peeling karoserii.
Słowem w dechę sprawa!

Po pierwsze to fantastyczne tak rano zwijać na wietrze taką ogromną, ciężka od śniegu, nasiąkniętą wodą, płachtę materiału i upychać w bagażniku.
Zresztą równie przyjemne jest jej wieczorem wyciąganie i rozwijanie, szczególnie jak schowana została na mokro i teraz jest taka trochę podkiśnięta.
Kolejna zaleta, to dbanie o lakier i regularne usuwanie jego wierzchniej warstwy przy pomocy drobin piasku i kurzu, które znajdując się w materiale robią peeling karoserii.
Słowem w dechę sprawa!

jarmaj,
Kiedyś to na maluchu po okoo -15 st przerabiałem....
We dwoch był problem ściągnąć...

Kiedyś to na maluchu po okoo -15 st przerabiałem....
We dwoch był problem ściągnąć...
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Konto usunięte pisze: wartburgi
te kombi, to był zwiastun nadejścia Forestera, więc wszystko gra (no wardzel był pakowniejszy - 14 osób sie mieściło)

-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Plandeka na Forka no chyba nie ale są takie mini plandeki na przednią szybę cena ca 15pln. Rano zdjął, strzepnął i w drogę. Oczywiście po odskrobaniu bocznych i tylnej no ale to już bedka.Sprawdzone na swoim i innych rodzinnych. 

A tak poważnie, to na boczne szyby wystarczy gazeta. Otwierasz, gazeta spada i jedziesz. Nie zapomnij wrzucic jej do odpowiedniego pojemnika na surowce wtórne... 

Dolce far niente 

widziałem ostatnio w sklepie taki środek w sprayu - antyszron do szyb - ktoś tego używał? może to jest dobry sposób na uniknięcie szkrobania szyb