lutek34 pisze: ↑5 cze 2019, o 06:47
i co opony się rozpuszczą, masz jakieś złe doświadczenia z oponami Dębica, że takie opinie wyrażasz?! To nie są już opony typu D-124. Ja akuratnie na dwóch samochodach zakładam zimówki Dębica i złego słowa nie mogę powiedzieć, ale znajomek dojeżdża już trzeci sezon letnie Dębice w Golfie GTI i jest bardzo zadowolony.
Lutek , to nie jest kwestia tego ,że ja twierdze ,że to jest zła opona

Ja twierdzę ,że opona marki dębica nie nadaje się do samochodu 4 napędowego o mocy 300+ , gwarantuje Ci ,że ma słabe ścianki , gwarantuje Ci ,że jak się rozgrzeje to nie będzie bezpieczną opona do szybkiej dynamicznej jazdy . Nie sztuką się jest rozpędzić sztuką jest się zahamować a ta opona na pewno nie daje takiej pewności .
Opona ta nadaje się do codziennej jazdy, bez szaleństw . jeśli Kolega od STi-aja jeździ tylko po mieście np. warszawie to ok jest spoko
ewemarkam pisze: ↑5 cze 2019, o 07:10
Zastanawia mnie to czy faktycznie osoby które piszą że te gumy to lipa, jeździły na nich. Kolega musi i kupić na już, może nie ma tyle cebulinów żeby wydać na jakąś markę premium. Więc te UHP nie wydają się złym zakupem.
Ja nie twierdzę ,że te opony są złe one tylko moim zdaniem nie nadają się do auta jakim jest STi . A w szczególności ,że są to opony letnie ( gdyby to były by jeszcze zimówki to pal diabli ) jednak dostają po kościach przy ostrzejszej jeździe .
Nie wiem ile kolega zapłacił za te opony ale bardzo dobre opony można kupić za około 400-500 za szt . Ja kupiłem Kumho 36 za 400 parę złotych i jeżdżę na nich już 4 sezon ( pewnie to ich ostatni ) ale ta opona świetnie prowadzi się na suchym i super na wodzie
Wszystko to kwestia jak auto będzie użytkowane , jak będzie śmigał po bułki normalnym tempem to ok