Jeszcze raz poluzuj warkoczyk użyłem takich słów jak "uważam", "zdecydowanie wolę". Nikogo nie nazwałem "ciołkiem" ani też "ograniczonym". Jeżeli to jest zmienianie świata to

Jeszcze raz poluzuj warkoczyk użyłem takich słów jak "uważam", "zdecydowanie wolę". Nikogo nie nazwałem "ciołkiem" ani też "ograniczonym". Jeżeli to jest zmienianie świata to
Wielokrotnie z uporem wracasz do tematu udowadniając niechęć do zrozumienia upodobań innych ludzi. Nie potrafisz zrozumieć, że inni mają inne upodobania, choćby tobie wydawały się niedorzeczne.
SzaleniecChloru pisze:No gdyby nie Ty to zupełnie bym zapomniał, że w tym roku pojechałem autem do Włoch a rok wcześniej do Chorwacji.
Też mam takie podejście. Jestem uzależniony od auta, a póki moje dzieciaki są małe, to wybieram miejscówki do max 8h autem.
Jak robiłem podobną trasę tylko w drugą stronę, to na początku Serbii przy granicy z Macedonią zabrałem na stopa policjanta, okazało się, że dojeżdża na stopa do pracy i wysiadł w połowie kraju. Mówi, że regularnie jeździ tak na stopa i nie ma problemu z dojazdem do pracy
Bardzo fajny zestaw. To jest KR 130?
Tak, z 2006 roku.ptk22 pisze:Też mam takie podejście. Jestem uzależniony od auta, a póki moje dzieciaki są małe, to wybieram miejscówki do max 8h autem.
Jak robiłem podobną trasę tylko w drugą stronę, to na początku Serbii przy granicy z Macedonią zabrałem na stopa policjanta, okazało się, że dojeżdża na stopa do pracy i wysiadł w połowie kraju. Mówi, że regularnie jeździ tak na stopa i nie ma problemu z dojazdem do pracy
Bardzo fajny zestaw. To jest KR 130?
>24 godziny, 3 kierowców, jedno auto.
Tak, mam muzeum przy warsztacie
Wszystkiego najlepszego.
Ja właśnie zwinąłem 60 belek na kiszonkę i jadę kosić kolejne 10ha. W końcu dotarłem w rejony gdzie wychodzi po 10 pączków z hektara a nie tak jak na początku po 3...
A co to takiego ten NUR ?bojar pisze:Proszę bardzo.A dopytam, to ty skończyłeś czy ten NUR?
"-W I połowie lat 60. dzięki porozumieniu rządów Polski i Czechosłowacji powstał w Brnie Polsko-Czechosłowacki Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Ciągników (PCOBRC). Zostało oddelegowanych tam kilkunastu inżynierów polskich pod kierunkiem inż. Czesława Sławskiego i ich zadaniem było wspólne opracowanie ciężkiego ciągnika rolniczego klasy 1.4 t, który otrzymał roboczą nazwę NUR 1.4[1]. Stał się on protoplastą całej rodziny ciągników ciężkich. Produkcja seryjna Ursusa C-385, który w Czechosłowacji był produkowany jako Zetor 8011, ruszyła w lipcu 1969 roku."
Fajna ciekawostka.bojar pisze:"-W I połowie lat 60. dzięki porozumieniu rządów Polski i Czechosłowacji powstał w Brnie Polsko-Czechosłowacki Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Ciągników (PCOBRC). Zostało oddelegowanych tam kilkunastu inżynierów polskich pod kierunkiem inż. Czesława Sławskiego i ich zadaniem było wspólne opracowanie ciężkiego ciągnika rolniczego klasy 1.4 t, który otrzymał roboczą nazwę NUR 1.4[1]. Stał się on protoplastą całej rodziny ciągników ciężkich. Produkcja seryjna Ursusa C-385, który w Czechosłowacji był produkowany jako Zetor 8011, ruszyła w lipcu 1969 roku."
U nas inaczej się nie mówi, ja mam Zetora i zawsze jak kupuję części to proszę o części do Nura.
Umcyk Umcyk.skwaro pisze:Mój brat się bawi w produkcję mleka, ze 3 lata temu kupił przyczepę zbierającą Pottingera i przestał robić baloty bo to mało opłacalne. Tylko on trawę zbiera chyba z 40 czy 50ha...
Przyjeżdża do niego jeden dzieciak i kręci filmiki podczas roboty, tu jest jeden: