musze przewiesc cos z tylu, a chce jechac z moim 5letnim synkiem.
jak wylaczyc poduszke pasazera? trzeba?
legacy outback...
poduszka powietrzna pasazera
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: poduszka powietrzna pasazera
Jeżeli będzie jechał normalnie w foteliku, a nie tyłem do kierunku jazdy to IMHO nie trzeba.
Nie wiem co prawda, co ma teutońska policja na ten temat do powiedzenia.
Konto usunięte pisze:Jeżeli będzie jechał normalnie w foteliku, a nie tyłem do kierunku jazdy to IMHO nie trzeba.
W mazdzie mx-5 tak jest wlasnie napisane w instrukcji. Trzeba wycofac na max fotel i mozna przodem do kierunku jazdy w foteliku grupy III dziecko wozic.
Natomiast o ile dobrze pamietam w outbacku tego nie dopuszczali.. tzn instrukcja... moze chodzi o kurtyne?
Do przejechania mam ok 1000 km w ten sposob wiec nie chce ryzykowac zdrowia dziecka, dlatego pytam.. wydaje sie, ze powinno sie dac..
The front passenger seat also has a sensor in the seatbelt buckle to detect belt usage as well as a weight sensor that detects if a small or child occupant is sitting there and will deactivate the front air bag accordingly.
to jest fragment z tąd:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 705AAguSlL
podobno w nowym Outback'u przy włączaniu silnika widać, czy poduszka się aktywowała, czy nie (jeśli nie zapala się gdzieś na desce "off".
jednym słowem: sprawdź w instrukcji.

to jest fragment z tąd:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 705AAguSlL
podobno w nowym Outback'u przy włączaniu silnika widać, czy poduszka się aktywowała, czy nie (jeśli nie zapala się gdzieś na desce "off".
jednym słowem: sprawdź w instrukcji.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
gregski, ale kurtyny się chyba nie da zdezaktywować, przynajmniej w żadnym aucie tego nie widziałem.
Jeżeli z przodu i z tyłu są kurtyny, to znaczy, że z boku (tył) także nie można przewozić dzieci, idąc tym tokiem rozumowania...
Dolce far niente 

FUX, racja, kurtyna nie powinna byc problemem.
damaz, instrukcja mowi: Subaru nie zaleca.
ale zgodnie z logika jesli fotel pasazera bedzie wystarczajaco odsuniety od deski z poducha to nie powinno to stanowic problemu. jako wyjatkowo niebezpieczne uznano oczywiscie mocowanie kolyski tylem do kierunku jazdy na fotelu pasazera.
czujnik w fotelu pasazera w moim modelu MY05 zdaje sie tylko sprawdza czy ktos siedzi.
jednym slowem mlody pojedzie z przodu.
dzieki za wspolna dedukcje
damaz, instrukcja mowi: Subaru nie zaleca.
ale zgodnie z logika jesli fotel pasazera bedzie wystarczajaco odsuniety od deski z poducha to nie powinno to stanowic problemu. jako wyjatkowo niebezpieczne uznano oczywiscie mocowanie kolyski tylem do kierunku jazdy na fotelu pasazera.
czujnik w fotelu pasazera w moim modelu MY05 zdaje sie tylko sprawdza czy ktos siedzi.
jednym slowem mlody pojedzie z przodu.
dzieki za wspolna dedukcje