Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
leon pisze: ↑22 lut 2020, o 20:21
Na W10Pro? Już lecę instalować.
Powodzenia

.
Ty tak na serio, czy dla sportu? Oczywiście, że nie postawisz WSUSa na W10 (no chyba, że odpalisz na nim jakąś wirtualkę z MS Server

), ale wydawało mi się, że jesteś powiązany z branżą IT i wyczujesz ironię.
A co powiesz na menadżera łatek?
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
rrosiak pisze: ↑22 lut 2020, o 22:00
wydawało mi się, że ... wyczujesz ironię.
Tja.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
No przecież jest. Ma komputer. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
leon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
Wystarczy, że się wspomni o chęci kupna Maca i już hejt. Słabe to, słabe.

leon
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
Wyobraź sobie co będzie jak już zamówisz... ;)
Chloru
-
stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Leon, niektórzy jakoś musza racjonalizować swoje alternatywne wybory, żeby się z nimi dobrze czuć. Chińszczyzna, koreańszczyzna,....Volvo...

KONIEC PISLANDU

stach22
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
Stasiu ale oczywiście masz macbooka?
Chloru
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Chloru pisze:Stasiu ale oczywiście masz macbooka?
Jeszcze mnie nie stać, ale wiem że to lepsze i będę dążył do posiadania zamiast racjonalizować

KONIEC PISLANDU

stach22
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 12:34
Jeszcze mnie nie stać, ale wiem że to lepsze i będę dążył do posiadania zamiast racjonalizować
Programy medyczne chodzą tylko pod windą.
Dolce far niente

FUX
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
Czyli znowu mamy do czynienia z przypadkiem kiedy Cię nie stać ale najlepiej wiesz co jest najlepsze dla innych.
Żeby było w temacie to dowiedz się kto to jest Louis Rossmann i na czym zarabia pieniądze.
Chloru
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Chlor, zamieniłem jeden szajs na produkt ogryzkowy, więc porównanie mam i jak tylko będzie mnie stać to nabędę kolejny, zamiast pocieszać się erzacem
W zasadzie to już byłem zdecydowany wziąć do firmy, tyle że program do CBCT nie współpracuje z Aplem. Więc zapewne(może niebawem

) będzie w użytku prywatnym

KONIEC PISLANDU

stach22
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
FUX pisze:stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 12:34
Programy medyczne chodzą tylko pod windą.
O właśnie, nie zauważyłem. Dokładnie tak.

KONIEC PISLANDU

stach22
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 13:26
Chlor, zamieniłem jeden szajs na produkt ogryzkowy, więc porównanie mam i jak tylko będzie mnie stać to nabędę kolejny, zamiast pocieszać się erzacem
Chcesz powiedzieć, że tylko Apple nie robi szajsu? Jak widać i ta religia utrudnia logiczne myślenie. Poczytaj o tym jak gówniane klawiatury były do tej pory w MB Pro, poczytaj o tym jak to najwyższe modele miały kiepską wydajność przez niewydajne chłodzenie, pooglądaj filmy z LR to może zaczniesz zauważać niedociągnięcia tego niezbyt taniego sprzętu. No i może przestaniesz uprawiać nieuzasadnioną ekstrapolację swoich opinii na produkty z którymi nie miałeś do czynienia.
Chloru
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Chloru pisze:stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 13:26
Chcesz powiedzieć, że tylko Apple nie robi szajsu? Jak widać i ta religia utrudnia logiczne myślenie. Poczytaj o tym jak gówniane klawiatury były do tej pory w MB Pro, poczytaj o tym jak to najwyższe modele miały kiepską wydajność przez niewydajne chłodzenie, pooglądaj filmy z LR to może zaczniesz zauważać niedociągnięcia tego niezbyt taniego sprzętu. No i może przestaniesz uprawiać nieuzasadnioną ekstrapolację swoich opinii na produkty z którymi nie miałeś do czynienia.
Łyknąłeś haczyk, bezcenne

KONIEC PISLANDU

stach22
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
Możesz swoje pieprzenie bez sensu nazywać haczykiem. Mam niestety taki problem, że alergicznie reaguję na brednie.
Chloru
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Chlor, łyknij zimnej wody

KONIEC PISLANDU

stach22
-
leon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
Chloru pisze: ↑23 lut 2020, o 12:45
kto to jest Louis Rossmann i na czym zarabia pieniądze
Każdy na czymś zarabia, serwisy RR, BMW, Subaru, MB świadczą, że to ujowe samochody?
Hackintosh, mat. :-P
leon
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
leon pisze: ↑23 lut 2020, o 13:58
Hackintosh, mat. :-P
Miało być bez problemów. Szach mat.
leon pisze: ↑23 lut 2020, o 13:58
Każdy na czymś zarabia, serwisy RR, BMW, Subaru, MB świadczą, że to ujowe samochody?
Słyszałeś o tym, żeby BMW albo Subaru wyraźnie utrudniało naprawę produktu poza autoryzowaną siecią? Na przykład nakazując swoim dostawcom aby pod żadnym pozorem nie produkowali i sprzedawali części zamiennych innym firmom?
Chloru
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Chloru pisze: ↑23 lut 2020, o 13:43
jak gówniane klawiatury były do tej pory w MB Pro
To niestety prawda, kilkukrotnie tańsze notebooki mają dużo lepsze klawiatury od tego szajsu.
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
stach22 pisze:Chlor, zamieniłem jeden szajs na produkt ogryzkowy, więc porównanie mam i jak tylko będzie mnie stać to nabędę kolejny, zamiast pocieszać się erzacem
W zasadzie to już byłem zdecydowany wziąć do firmy, tyle że program do CBCT nie współpracuje z Aplem. Więc zapewne(może niebawem

) będzie w użytku prywatnym

Strasznie droga przeglądarka www

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- rrosiak (23 lut 2020, o 14:20)
Alan, Alan, Alan!
-
paku
- 5 gwiazdek
- Auto: OBK H6
-
Polubił:
44 razy
-
Polubione posty:
98 razy
stach22,
Ja nazywam produkty Apple ładnymi ale a-produktywnymi w biznesie.
Oczywiście jak siedzisz w fotelu i przeglądasz zdjęcia albo film na Netflixie to są fajne, ale jak miałbyś dziesiątki, setki albo tysiące pracowników do obsługi - to ci co mają Maki są wrzodem na dupie (raczej ich sprzęt). Uwierz mi.
A najbardziej chorym układem jest to, że często kadra kierownicza uważa używanie MAców za rodzaj nobilitacji, rozkładając IT całej organizacji.
Ostatnio mam taki przykład że przez dwie takie osoby firma od 2 lat nie ma wspólnego kalendarza bo dwóm panienkom nie podoba się używanie produktu MS na Macu.
I to jest jakiś stały syndrom. Jakby użycie MS na Macu groziło co najmniej zarażeniem coronawirusem :)
"Każdy dobry uczynek będzie słusznie ukarany"
"Kto miał się wystraszyć, to się wystraszył. Kto miał się ześwinić, to się ześwinił"
paku
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
Większość macuserow nie zdaje sobie sprawy że im w zupełności wystarczyłby tablet albo jakiś odpowiednik chromebooka. Większości ludzi by wystarczył. A reszta wie po co konkretnie kupuje dany sprzęt. Zwykle to nie są ci którzy na forach próbują uzasadnić wysoka cenę.
U mnie przejście by kosztowało przynajmniej 15k PLN. Nie widzę ani jednego powodu, żeby tyle wydawac na coś co już mam.
Alan, Alan, Alan!
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
stach22 pisze:Chloru pisze:stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 13:26
Łyknąłeś haczyk, bezcenne

Wygląda na to, że nie on jeden

Alan, Alan, Alan!
-
stach22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Tyle że, jeśli jest już w użytkowaniu jakiś produkt Apple, np. trzy/4 telefony w rodzinie to posiadanie kompatybilnego komputera jest w pełni uzasadnione. Takie info mam od innych użytkowników.

KONIEC PISLANDU

stach22
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
stach22 pisze: ↑23 lut 2020, o 14:42
posiadanie kompatybilnego komputera jest w pełni uzasadnione.
To wytłumacz nam teraz co daje ta kompatybilność i dlaczego nie można jej mieć za mniejsze pieniądze.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (23 lut 2020, o 18:16)
Chloru