W skali całego kraju to setki tysięcy kartek , co za bez sens

Nie pamiętam kiedy od nich widziałem papierową fakturę - może wystarczy machnąć zgodę na f-rę elektroniczną i po sprawie ?
nie pamiętam, żebym kiedykolwiek, komukolwiek wystawił fakturę na 0 PLN. przecież to absurd jest. albo spam. niezależnie od tego, czy elektroniczny czy papierowy.
- oraz zostały zmarnowane pieniądze, co także jest nieekologiczne, czego przeciętny ekolog wrzeszczący po portalach internetowych nie rozumie.
Sam sobie dorobiłeś to wyjaśnienie. Skoro miałem nadpłatę to chciałbym jako klient wiedzieć ile i jak została rozliczona. Nie chciałbym natomiast dostawać papierowej korespondencji, dlatego od kilku lat mam elektroniczne FV za wszystko co można. Chyba jedyną stałą korespondencją papierową są informacje z banku nt. wysokości rat hipoteki.
oczywiście, że tak. dlatego - dopóki jest nadpłata - nie powinni wysyłać żadnych faktur tylko dać ci login do Twojego miejsca w internecie, gdzie sprawdzasz stan rozliczeń -> wtedy, kiedy chcesz. wybrałeś elektroniczne faktury -> masz dostęp do Internetu -> możesz używać eBOKa.
dokładnie
Nie chcesz chyba powiedzieć, że takie dodatkowo dupoetaty na telefonie to coś co jest ekonomiczne albo ekologiczne...? Przypomnę Ci kiedyś jak będziesz mówił brzydko o instytucji do której się nie mogłeś dodzwonić
Od długiego czasu nie pamiętam kiedy dostałem coś takiego z banku... Może wystarczy po prostu wyłączyć?
Ciekawe - masz jakieś wyliczenia w tym temacie?
I dlatego, zamiast rozmieniać się na drobne, ekologię należy zacząć od zamknięcia napływu śmietnika z Chin. I transportowania "ekologicznych" avokado z ameryki płd.
Klor, piszemy o bardzo konkretnej sprawie: bezsensownym wysyłaniu faktury na 0.00 PLN.
Brakuje edukacji. W Austrii społeczeństwo kupuje w pierwszej kolejności produkty lokalne. Nie mają zakazów i nakazów. Oni są tego nauczeni.Alan, Alan, Alan! pisze: ↑7 lip 2020, o 23:47I dlatego, zamiast rozmieniać się na drobne, ekologię należy zacząć od zamknięcia napływu śmietnika z Chin. I transportowania "ekologicznych" avokado z ameryki płd.
I pakowania ekologicznej obranej pomarańczki w folię.
Ludzkości zdrowo odbiło.
A ja twierdzę, że wysyłanie jakiegokolwiek papieru jest bez sensu. FV na 0 PLN jestem sobie w stanie wyobrazić ale każda FV niech będzie cyfrowa.
Ale w ten sposób można skutecznie wyciągać coraz więcej pieniędzy z tego stada baran... eee, no niech będzie owiec
Tylko to wynika z ich patriotyzmu gospodarczego, przez niektórych zwanym pragmatyzmem gospodarczym.
I wczoraj po robocie godzinka w lesie i miska grzybów uzbierana
Mnie miski brakło
Zastosowanie jadalny I nieszczególny w smaku
Powołam się na to jak mi jeszcze raz powiesz, że w sałatce z ośmiornicy było za dużo octu
Nie, to żółciak siarkowy.
Z odpowiednią ilością octu smakuje zapewne tak samo jak sałatka z ośmiornicyw niektórych krajach jest ceniony i uważany za ekskluzywny, a więc kosztowny przysmak
Żeby było bardziej ekskluzywnie to doleję tego octu do kawy i wystawię odpowiedni rachunek
Kawę to jednak bez octu poproszę