Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: JG
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Post
30 gru 2020, o 19:45
Gal pisze: ↑29 gru 2020, o 22:58
Więc Chris Rea nie dojechał.

Naliczyłem w tym teledysku 3 białe pickupy

Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
danikl
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: niby mazowsze, ale mentalnie podlasie
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
-
Polubił:
102 razy
-
Polubione posty:
168 razy
Post
30 gru 2020, o 22:26
Gal pisze: ↑7 gru 2020, o 18:08
Kruszyn pisze: ↑6 gru 2020, o 13:37
Tak szczerze to nawet nie pamiętam czy jadłem półgęsek... Ale faktycznie cena odstrasza.
Bardzo dobra wędlina i bardzo łatwa do zrobienia w domu.
Narobiliście mi ochoty, więc spróbowałem. Wprawdzie nie wędzona, a parzona, ale i tak mi smakowało.
-
Załączniki
-

- Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 2):
- Kruszyn (31 gru 2020, o 06:41) • Gal (31 gru 2020, o 22:26)
danikl
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
31 gru 2020, o 00:25
bojar pisze:Boże, ale ty masz silną wolę. Ew. miałeś w hurtowych ilościach i jakieś końcówki zostały.

To przed wyjazdem robiłem próby smakowe
Produkuję w 5 i 10 litrowych baniakach. Część rozdaję i wymieniam na inne smaki
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
31 gru 2020, o 22:28
danikl pisze: ↑30 gru 2020, o 22:26
Gal pisze: ↑7 gru 2020, o 18:08
Kruszyn pisze: ↑6 gru 2020, o 13:37
Tak szczerze to nawet nie pamiętam czy jadłem półgęsek... Ale faktycznie cena odstrasza.
Bardzo dobra wędlina i bardzo łatwa do zrobienia w domu.
Narobiliście mi ochoty, więc spróbowałem. Wprawdzie nie wędzona, a parzona, ale i tak mi smakowało.
Ja z kolei nie jadłem parzonej, ale powinna być dobra, bo to dobre mięso.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
17 sty 2021, o 14:54
Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść ....
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro

-
Załączniki
-

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Post
18 sty 2021, o 10:11
Kruszyn pisze:Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść ....
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro

Ładniutkie, ale nie wystygło?


KONIEC PISLANDU

stach22
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
22 sty 2021, o 17:14
Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki

Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek

-
Załączniki
-

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
235 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Post
22 sty 2021, o 18:01
Zrobiłem krupnik. Jedliśmy 3 dni. Im dalej tym bardziej przegryziony. Wyszedł zajebiście.
Dolce far niente

FUX
-
Doxa
- 5 gwiazdek
- Lokalizacja: z krzesła
-
Polubił:
151 razy
-
Polubione posty:
121 razy
Post
22 sty 2021, o 18:03
Kruszyn pisze: ↑22 sty 2021, o 17:14
Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super
Dzwon do
Chlora, moze jest opcja dowozu

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- FUX (22 sty 2021, o 18:03)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Doxa
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
22 sty 2021, o 22:41
Kruszyn pisze: ↑22 sty 2021, o 17:14
Czas na boczek
Taki?
Szlag człowieka trafia, jak nawet surowe mięso jest już napompowane.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (23 sty 2021, o 21:16)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
22 sty 2021, o 23:38
Gal, a u mnie boczek cieniutki , wręcz skwarka ;)
-
Załączniki
-

-

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
23 sty 2021, o 00:13
Zazdraszczam.
Gdzie kupujesz?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
Post
23 sty 2021, o 00:36
Gal pisze: ↑22 sty 2021, o 22:41
Szlag człowieka trafia, jak nawet surowe mięso jest już napompowane.
Niestety już od dawna. Bezpiecznie jeszcze to można kupować półtusze, ale trzeba mieć gdzie magazynować i komu jeść taką ilość.
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Lokalizacja: DC
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
244 razy
-
Polubione posty:
523 razy
Post
23 sty 2021, o 09:19
Kruszyn pisze:Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki

Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek

Taki?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Gliwice
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
442 razy
Post
23 sty 2021, o 10:11
inquiz pisze: ↑23 sty 2021, o 00:36
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Trzeba po okolicy poszukać, czasami zdarzają się fajne sklepy. Ja tu mam taki w miejscowości Rudy (ok 20 km od Gliwic), raz na 2-3 miesiące jadę, przywożę kilka kg różnej dziczyzny i do zamrażalnika.
jarmaj
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
23 sty 2021, o 11:23
jarmaj pisze: ↑23 sty 2021, o 10:11
inquiz pisze: ↑23 sty 2021, o 00:36
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Trzeba po okolicy poszukać, czasami zdarzają się fajne sklepy. Ja tu mam taki w miejscowości Rudy (ok 20 km od Gliwic), raz na 2-3 miesiące jadę, przywożę kilka kg różnej dziczyzny i do zamrażalnika.
Rudy.jpg
Sklep z dziczyzną mam na miejscu, jedynie cen tamtejszych nie lubię
Rozwiązanie
inquiza jest pod tym względem dużo lepsze - wystarczy spojrzeć na ceny skupu:
https://zmlenarcik.pl/cennik-i-klasyfikacja-dziczyzny/
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
23 sty 2021, o 12:04
Gal pisze: ↑23 sty 2021, o 00:13
Zazdraszczam.
Gdzie kupujesz?
Ten akurat kupiłem w Lidlu w promocji i jestem totalnie zaskoczony jakością. Co prawda cienki wyszedł ale w jedzeniu ma " proporcje ,chudego do tłustego.." Na pewno nie kupię już karkówki w marketach, trzy ostanie zakupy i każda miała mało przyjemny zapach po obróbce. Więc ogólnie robi się problem z dobrym mięsem,bo albo badziewie albo cena wysoka. Pomysł z myśliwymi fajny tylko trzeba mieć znajomych....
Chloru, no przyznam ,że wychodzą Ci fajne bochenki. Co prawda nie wiem jak smakują ale wyglądają świetnie więc pewnie też są smaczne.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Lokalizacja: DC
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
244 razy
-
Polubione posty:
523 razy
Post
23 sty 2021, o 12:14
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
23 sty 2021, o 12:17
Chloru pisze: ↑23 sty 2021, o 12:14
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
chleb niesłony to już może być problem

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
Post
23 sty 2021, o 14:20
Kruszyn pisze: ↑23 sty 2021, o 12:17
Chloru pisze: ↑23 sty 2021, o 12:14
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
chleb niesłony to już może być problem
Trzeba solonym masłem smarować.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Lokalizacja: DC
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
244 razy
-
Polubione posty:
523 razy
Post
23 sty 2021, o 15:07
Bogacz pieprzony, solone masło, herbata z cukrem i może jeszcze Coca cola? ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
23 sty 2021, o 18:14
Kiedyś na wagę sprzedawali masło solone...

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
Post
23 sty 2021, o 19:31
Ceny zależą od koła i popytu. Teraz jest mniejszy bo knajpy dziczyzny nie biorą. Za sarninę płaciłem ostatnio jakieś 10-12 zł.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
235 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Post
23 sty 2021, o 19:39
Sarnina to badziew.
Dolce far niente

FUX
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
23 sty 2021, o 19:43
inquiz pisze: ↑23 sty 2021, o 19:31
Ceny zależą od koła i popytu. Teraz jest mniejszy bo knajpy dziczyzny nie biorą. Za sarninę płaciłem ostatnio jakieś 10-12 zł.
A w moim lokalnym sklepie comber sarni PLN 160,- , udziec PLN 100,-; łopatka 60,- a gulaszowe 50,-
Można kupić taniej wysyłkowo mrożone mięso (mnie to nie sprawia różnicy), ale nadal to lata świetlne od PLN 12,- średnio za kg.
FUX pisze: ↑23 sty 2021, o 19:39
Sarnina to badziew.
Pozwolę sobie być innego zdania - comber z sarny to najdelikatniejsze mięso jakie znam.
Chyba, że ktoś je wysmaży na szaro.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal