Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Gliwice
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
442 razy
Post
23 sty 2021, o 20:01
FUX pisze: ↑23 sty 2021, o 19:39
Sarnina to badziew.
Ależ bezedura......

jarmaj
-
BiP
- 5 gwiazdek
- Auto: outback, starex, crosstrek
-
Polubił:
187 razy
-
Polubione posty:
204 razy
Post
23 sty 2021, o 20:06
W sarninę to trzeba umieć.
Dzisiaj to mi się chce kaszanki... Z kiszonym ogórem i białym chlebem.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (23 sty 2021, o 21:25)
BiP
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
235 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Post
23 sty 2021, o 20:14
Dla mnie to mięso jest dyktowate.
Dolce far niente

FUX
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
23 sty 2021, o 20:15
Sarnina jest specyficzna. Bardzo łatwo wysycha i robi się twarda.
Łatwiejsze w przyrządzeniu mięso z cielaka jelenia.
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
BiP
- 5 gwiazdek
- Auto: outback, starex, crosstrek
-
Polubił:
187 razy
-
Polubione posty:
204 razy
Post
23 sty 2021, o 20:18
To zrób tatara.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 2):
- Gal (23 sty 2021, o 20:27) • inquiz (23 sty 2021, o 22:08)
BiP
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
23 sty 2021, o 20:27
dzixd pisze: ↑23 sty 2021, o 20:15
Sarnina jest specyficzna. Bardzo łatwo wysycha i robi się twarda.
Łatwiejsze w przyrządzeniu mięso z cielaka jelenia.
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Albo bardzo krótko z dwóch stron na bardzo gorącym tłuszczu i chwila dochodzenia na patelni bez gazu - jak ktoś "ma rękę nabitą" (mięso w temp. pokojowej - nie z lodówki), albo sous vide 53C przez 1.5-2h i jeszcze krótsze obsmażenie - wyjdzie każdemu. I wtedy rozpływa się w ustach.
BiP pisze: ↑23 sty 2021, o 20:18
To zrób tatara.
Albo tak.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
23 sty 2021, o 20:55
Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
BiP
- 5 gwiazdek
- Auto: outback, starex, crosstrek
-
Polubił:
187 razy
-
Polubione posty:
204 razy
Post
23 sty 2021, o 23:01
Do producenta. Moi znajomi baranami karmią psy.
Jagnięcinę kupuje się jesienią.
BiP
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
24 sty 2021, o 00:20
BiP pisze:Do producenta. Moi znajomi baranami karmią psy.
Jagnięcinę kupuje się jesienią.
Właśnie to chciałem powiedzieć. Barana idzie kupić za 300 zł
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: JG
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Post
24 sty 2021, o 12:14
Kruszyn pisze: ↑23 sty 2021, o 20:55
Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Zawsze możesz wpuścić pod domem 2 maciorki i tryka. Będziesz miał co rok jagnięcinę po kosztach

Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
24 sty 2021, o 12:18
ptk22 pisze:Kruszyn pisze: ↑23 sty 2021, o 20:55
Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Zawsze możesz wpuścić pod domem 2 maciorki i tryka. Będziesz miał co rok jagnięcinę po kosztach

I trawnik skoszony na zero, krzaki też. :Mrgreen: No i nawozić nie trzeba
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (24 sty 2021, o 12:57)
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: JG
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Post
24 sty 2021, o 13:01
Trawnik po owcach jest super. W parku przy pałacu Wojanów jest parę sztuk. Przestawiają im ogrodzenie i budkę w której śpią. Fajnie to wygląda.
Ale krzaków chyba nie jedzą? Czy tak jak kozy?

Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
Doxa
- 5 gwiazdek
- Lokalizacja: z krzesła
-
Polubił:
151 razy
-
Polubione posty:
121 razy
Post
24 sty 2021, o 13:19
Nie moglabym byc hodowca. Nie wyobrazam sobie tak chodzic kolo tego zwierzynca, karmic, sprzatac, czyscic obejscie a pewnego dnia przyjsc z siekierka, zaciupac i zezrec

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (24 sty 2021, o 14:10)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Doxa
-
busik
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: SM
- Auto: DS5
-
Polubił:
48 razy
-
Polubione posty:
117 razy
Post
24 sty 2021, o 13:54
Ale obce zezrec?
Wiem wiem, czego oczy nie widzą

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik
-
Doxa
- 5 gwiazdek
- Lokalizacja: z krzesła
-
Polubił:
151 razy
-
Polubione posty:
121 razy
Post
24 sty 2021, o 14:03
busik pisze: ↑24 sty 2021, o 13:54
Ale obce zezrec?
Wiem wiem, czego oczy nie widzą
Nie jem padliny
Wiem, ze to taka hipokryzja

. Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam czerwone mieso. Kure jeszcze zjem od czasu do czasu. Ale ograniczam sie jak moge.

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (24 sty 2021, o 14:10)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Doxa
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: ze sofy.
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
235 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Post
24 sty 2021, o 14:43
F-K mawia, że zwłok nie jada.

Dolce far niente

FUX
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
Post
24 sty 2021, o 14:45
FUX pisze: ↑24 sty 2021, o 14:43
F-K mawia, że zwłok nie jada.
A te wszystkie martwe pomidory i ogórki?

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- FUX (24 sty 2021, o 15:42)
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
-
Polubił:
203 razy
-
Polubione posty:
485 razy
Post
24 sty 2021, o 14:47
leon pisze:FUX pisze: ↑24 sty 2021, o 14:43
F-K mawia, że zwłok nie jada.
A te wszystkie martwe pomidory i ogórki?



KONIEC PISLANDU

stach22
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
25 sty 2021, o 23:53
Żeberka z warchlaka.
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- leon (26 sty 2021, o 00:02)
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
Jaca68
- 5 gwiazdek
- Auto: IS 200t, MS 1260
-
Polubił:
361 razy
-
Polubione posty:
447 razy
Post
26 sty 2021, o 00:37
Doxa pisze: ↑24 sty 2021, o 14:03
Nie jem padliny
Ale jak to tak żywe pożerać? Jak te małpie mózgi w Azji?

Wszyscy umrzemy z gorąca.

Jaca68
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
26 sty 2021, o 00:54
dzixd, gęsiarka porządna

żebra wyglądają super
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
26 sty 2021, o 01:00
Kruszyn pisze:dzixd, gęsiarka porządna

żebra wyglądają super
Niedługo będą żebra z dorodnej lochy. Z kilkucentymetrową słoninką
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Czeczenia
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
Post
26 sty 2021, o 02:09
dzixd pisze: ↑26 sty 2021, o 01:00
Kruszyn pisze:dzixd, gęsiarka porządna żebra wyglądają super
Niedługo będą żebra z dorodnej lochy. Z kilkucentymetrową słoninką
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
I co się chwalisz...

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: wieś mazowiecka
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Post
26 sty 2021, o 11:50
dzixd pisze: ↑25 sty 2021, o 23:53
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
Dlaczego tak?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Post
26 sty 2021, o 12:23
Gal pisze:dzixd pisze: ↑25 sty 2021, o 23:53
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
Dlaczego tak?
Bardziej zwarte mięso jest. Tak to bym określił
Jak wyciągnąłem po czasie w jakim świńskie były upieczone, to to były surowe w środku.
Podobnie jest z kotletami z dziczyzny, też dłużej się robi.
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd