Leszek Kuzaj miał dzwona....
Leszek Kuzaj miał dzwona....
Przed chwila w tvn24 usłyszałem, że Leszek Kuzaj miał wypadek. Z prędkością okol 160 wjechał na zakręcie w grupę kibicow...
Jeden Polak nie żyje, kilku Czechów jest rannych, w tym dzieciak. Teraz go przesłuchuje czeska policja.
Jeden Polak nie żyje, kilku Czechów jest rannych, w tym dzieciak. Teraz go przesłuchuje czeska policja.
Dolce far niente 

Re: Leszek Kuzaj miał dzwona....
Kiepsko... A co obsługa rajdu na to, dlaczego Ci ludzie tam stali?
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Nie mam tiwi, sorry.
http://wwojnar.com/
Właśnie obsluga rajdu zawiodla...
Stali na zewnętrznej zakrętu LK wpadła w poślizg i ich zmiotł....
Reszta to papka dziennikarska. Nawet mówili, że jechal zbyt szybko
.
Stali na zewnętrznej zakrętu LK wpadła w poślizg i ich zmiotł....

Reszta to papka dziennikarska. Nawet mówili, że jechal zbyt szybko

Dolce far niente 

I znowu będzie chrzanienie że "nie było safeciarzy", "precz z rajdami" itp.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX pisze: Właśnie obsluga rajdu zawiodla...
Stali na zewnętrznej zakrętu
Ludzie stają jak kretyni a potem jest tragedia! Sam pamiętam jak z Piterem35 wyganialiśmy na Karkonoskim małolatów stojących przed barierkami

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Konto usunięte, zgadza się. Ale też nie wiemy jak było w tym przypadku. Może stali w "dozwolonym" miejscu?
Piszę dozwolonym, bo na przecież nie można napisać "bezpiecznym". Każdy kto idzie oglądać rajd powinen mieć świadomość jak niebezpieczne jest to widowisko.
Nie można teraz obwiniać organizatorów za taki wypadek.
Szkoda ludzi ['].

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Arti, nie obwiniam organizatorów - bo może jest i tak jak piszesz - ale zanim ktoś stanie żeby poobserwować rajd, powinien się rozejrzeć czy jest bezpiecznie. A po tym co widziałem na Karkonoskim, no to wiesz
policja goni ludzi z zewnętrznej zakrętu, a oni pyskują
Sami się proszą, no naprawdę wiadomośc smutna, ale widzowie nie pomagają 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Konto usunięte, tak, tak, sorry, z tymi organizatorami to napisałem tak ogólnie.
Ja pamiętam jak wstrząsneły mną zdjęcia z wypadku na rajdzie Strzelińskim - zginęła wted para około dwudziestolatów, chłopak i dziewczyna.
Byli na odcinku trasy zaraz po wybijającym w powietrze, szybkim zakręcie, na zewnętrznej... siedzieli na murku (żadnych szans na ucieczke)...
Gdzie tu wyobraźnia.
Ja pamiętam jak wstrząsneły mną zdjęcia z wypadku na rajdzie Strzelińskim - zginęła wted para około dwudziestolatów, chłopak i dziewczyna.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Arti, http://sport.interia.pl/inne-sporty/new ... ic,1223822
"Jak udało się ustalić TVN 24 kibice stali w niedozwolonym miejscu."

"Jak udało się ustalić TVN 24 kibice stali w niedozwolonym miejscu."

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
O kur......
Współczuję poszkodowanym... ale takie są rajdy, że samochody czasem wypadają... więc albo trzeba stać w miejscu 100% bezpiecznym (a mało kiedy się tak stoi, bo trzeba by być pewnie kilkadziesiąt lub więcj metrów od drogi, czyli nic nie widzieć), albo mięć świadomość, że to może się zdarzyć....
Pozostaje mieć nadzieję, że to zdarzenie nie zakończy kariery Kuzaja... że się pozbiera i będzie dalej jeździł....

Współczuję poszkodowanym... ale takie są rajdy, że samochody czasem wypadają... więc albo trzeba stać w miejscu 100% bezpiecznym (a mało kiedy się tak stoi, bo trzeba by być pewnie kilkadziesiąt lub więcj metrów od drogi, czyli nic nie widzieć), albo mięć świadomość, że to może się zdarzyć....
Pozostaje mieć nadzieję, że to zdarzenie nie zakończy kariery Kuzaja... że się pozbiera i będzie dalej jeździł....
Rajdy niestety takie są. Kibic musi się liczyć z tym że nie istnieje coś takiego jak bezpieczne miejsce a kierowca z tym że w każdym momencie może kogoś zabić. To jest tak jak na zwykłej drodze tyle, że ryzyko zwiększone jest 100 razy.
Ja dlatego odpuściłem sobie jazdy na "00".
Ja dlatego odpuściłem sobie jazdy na "00".
Wszedlem na te czeska strone a tam jakis nasz wymysla czechom od faszystow. Jestesmy genialnym narodem.
A ten wypadek to mozna porownac do wypadniecia z tarsy narciarza w biegu zjazdowym, ktory by przez siatke wypakowal w kibica i mu odcial narta glowe. I czy wtedy kts by mowil, ze narciarz jezdzic nie umie, co sie pchal?
A ten wypadek to mozna porownac do wypadniecia z tarsy narciarza w biegu zjazdowym, ktory by przez siatke wypakowal w kibica i mu odcial narta glowe. I czy wtedy kts by mowil, ze narciarz jezdzic nie umie, co sie pchal?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Wszedlem na te czeska strone a tam jakis nasz wymysla czechom od faszystow. Jestesmy genialnym narodem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Kto to mówił, że jesteśmy przypadkowym społeczeństwemArno pisze: Jestesmy genialnym narodem.

Dolce far niente