Wyczuwa i zwalnia. Ale tak samo do kotów, jak i do mebli podjeżdża aż dotknie. Taka jakaś przytulastadamaz pisze:a to broomba czujnikami swymi rozlicznymi nie wyczuwa kota? no skandal, normalnie.barbie pisze:Zaatakowane przez Roombę od tyłu lekko podskakują
Odkurzacz piorący - proszę o opinie
Re: Odkurzacz piorący - proszę o opinie
coś w ten deseńbarbie pisze:Wyczuwa i zwalnia. Ale tak samo do kotów, jak i do mebli podjeżdża aż dotknie. Taka jakaś przytulasta
Link: http://wideo.interia.pl/wizytowka-bokka ... Id,2217477
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
znam przypadki kotów, kiedy mogłaby je przejechać, przemielić, przewalcowac, przecokolwiek

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Profilaktycznie owiń koty taśmąAlan, Alan, Alan! pisze:znam przypadki kotów, kiedy mogłaby je przejechać, przemielić, przewalcowac, przecokolwiek![]()
![]()
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
spoko, jak będziesz jechać do mnie to zadzwoń i przypomnijChloru pisze: Profilaktycznie owiń koty taśmą
a se rzucę pytanie - może ktos się odezwie
Moje staruszki już wiekowe, wpadłem na pomysł, żeby se robota do odkurzania wzięli - i o dziwo - pomysł został zaakceptowany
Mieszkanie 60m2, większość panele PCV, jeden dywanik w kuchni - zatem najlepiej odkurzacz z mopem.
Szukamy czegoś w zakresie max 2,5k PLN
na ten moment znalazłem coś takiego
https://www.euro.com.pl/odkurzacze-auto ... x10-.bhtml
czy szanowna loża szyderców - i jak pamiętam - użytkowników robotów poleci coś innego/sprawdzonego w podobnych pieniądzach?
Moje staruszki już wiekowe, wpadłem na pomysł, żeby se robota do odkurzania wzięli - i o dziwo - pomysł został zaakceptowany
Mieszkanie 60m2, większość panele PCV, jeden dywanik w kuchni - zatem najlepiej odkurzacz z mopem.
Szukamy czegoś w zakresie max 2,5k PLN
na ten moment znalazłem coś takiego
https://www.euro.com.pl/odkurzacze-auto ... x10-.bhtml
czy szanowna loża szyderców - i jak pamiętam - użytkowników robotów poleci coś innego/sprawdzonego w podobnych pieniądzach?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Od jakiegoś czasu mamy Dreame. Bardzo dobrze się sprawdza. Aplikacja ma parę błędów z tłumaczeniem ale poza tym ok. Za te 2.5 to będzie pewnie L10 albo L20. Poszukaj w recenzjach itp.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
busik, brałbym.
Mamy w domu od kilku starszy model Xiaomi (z funkcją mopa) i i jesteśmy bardzo zadowoleni. Sprawdza się wyśmienicie i nie stwarza problemów. Obsługa przez aplikację bardzo intuicyjna, z dużą ilością przydatnych funkcji. Mamy porównanie z kupionym później w rodzinie iRobotem Roomba i iRobot wypada przy Xiaomi fatalnie wręcz. W każdym aspekcie.
Mamy w domu od kilku starszy model Xiaomi (z funkcją mopa) i i jesteśmy bardzo zadowoleni. Sprawdza się wyśmienicie i nie stwarza problemów. Obsługa przez aplikację bardzo intuicyjna, z dużą ilością przydatnych funkcji. Mamy porównanie z kupionym później w rodzinie iRobotem Roomba i iRobot wypada przy Xiaomi fatalnie wręcz. W każdym aspekcie.
-
komtur II
- 0 gwiazdek
- Auto: wkrótce legaś teraz madzia
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 5 razy
Mam Xiaomi X20+ ,kupiomy w Mi Store w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku ,jestem mega zadowolony,ogarnia ok 60m2 ,spokojnie daje radę.
Można wyczaić w promocji Mi Store za ok 1800 PLN-
Można wyczaić w promocji Mi Store za ok 1800 PLN-
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
O matko... Ja naprawdę stworzyłem taki wątek...?
Mieliśmy przez chwilę takie samojeżdżące Mi gówno. Jeździł, niby coś tam sprzątał, ale w końcu sprzedaliśmy. Przy psie się nie sprawdzał. Teraz mam jakiś taki ręczny, bezprzewodowy Xiaomi. Żona twierdzi, że odkurzanie ją odstresowuje, więc śmiga codziennie sama :)
PS. Kolega ma dom i chyba ze 3 takie okrągłe samojeżdżące. Ale ma też różne zwierzęta. Pies z problemami żołądkowymi w nocy plus odkurzacz rano równa się problem :))))
Mieliśmy przez chwilę takie samojeżdżące Mi gówno. Jeździł, niby coś tam sprzątał, ale w końcu sprzedaliśmy. Przy psie się nie sprawdzał. Teraz mam jakiś taki ręczny, bezprzewodowy Xiaomi. Żona twierdzi, że odkurzanie ją odstresowuje, więc śmiga codziennie sama :)
PS. Kolega ma dom i chyba ze 3 takie okrągłe samojeżdżące. Ale ma też różne zwierzęta. Pies z problemami żołądkowymi w nocy plus odkurzacz rano równa się problem :))))
U moich rodziców nie ma zwierząt, bardziej fakt że tata już mało się rusza, mama ma trochę przy nim pracy więc każde ułatwienie życia jest na wagę złota.
O funkcji mopa w Xiaomi się nasluchalem (w starszych modelach) gdzie z mopem leciały po wszystkim, z dywanami włącznie, plus śmierdziały po jakimś czasie. Ten ma suszenie mopa i ponoć dywanów już nie myje
Obczaję jeszcze opinie tego co Klorian podał i coś wybierzemy
O funkcji mopa w Xiaomi się nasluchalem (w starszych modelach) gdzie z mopem leciały po wszystkim, z dywanami włącznie, plus śmierdziały po jakimś czasie. Ten ma suszenie mopa i ponoć dywanów już nie myje

Obczaję jeszcze opinie tego co Klorian podał i coś wybierzemy
- Chloru
- 6 gwiazdek
Godlik, technologia poszła do przodu. Nasz rozpoznaje niespodzianki i omija podobno. Na szczęście pies zdrowy i nie trzeba było sprawdzać
busik, z rzeczy które nam się podobają - zdejmowane podkładki mopa, nie moczy dywanów (podnoszone to nie to samo, jak dywan gruby to i tak pewnie zmoczy), mapowanie pomieszczeń, ileś tam trybów pracy, rozpoznawanie przeszkód (j.w. ma kamerę), całkiem nieźle mopuje (obrotowe szczotki zamiast ciągnięcia szmaty za sobą), podgrzewa wodę przed myciem, suszy sam nakładki mopa, opróżna zbiornik odkurzacza i ten na brudną wodę. W porównaniu do poprzedniego to jednak przepaść.
- So What!
- 6 gwiazdek
Chloru, Dreame L20 wygląda faktycznie super. Czy dobrze widzę, że oni są jakoś powiązani z Xiaomi?
- Chloru
- 6 gwiazdek
So What!, nie mam pojęcia, nie śledziłem. Mamy X40. Z tego co pamiętam ma chyba ciut lepszą baterię i właśnie podgrzewanie wody do 70 stopni. Ze względów, że tak powiem higienicznych stwierdziliśmy, że raz na 10 lat można się szarpnąć. Poprzednie Neato wlasnie mniej więcej tyle używaliśmy, teraz jeździ w rodzinie. 
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- So What! (26 wrz 2024, o 11:02)
- So What!
- 6 gwiazdek
https://loveair.pl/poradnik/porownanie- ... ych-dreameDreame to firma założona w 2015 roku, specjalizująca się w tworzeniu wysokiej klasy urządzeń sprzątających, która w roku 2017 stała się częścią ekosystemu Xiaomi.
- Chloru
- 6 gwiazdek
OK - nie wiem co to autor miał na myśli mówiąc o wspólnym ekosystemie bo aplikacje do Dreame (odkurzacz) i Xiaomi (oczyszczacz, nawilżacz) mam oddzielne.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- So What! (26 wrz 2024, o 16:11)