To że robią szybkie coupe nie znaczy że kiosk X1 z dychawicznym silnikiem ma coś wspólnego z tym autem, oprócz znaczka na masce.

Pokaż cojones i kup takiego, nawet niedrogo można znaleźć.
To że robią szybkie coupe nie znaczy że kiosk X1 z dychawicznym silnikiem ma coś wspólnego z tym autem, oprócz znaczka na masce.
No potrafi BMW wypuścić różne modele a każdy na swój sposób ma fajne geny.
Jaca, bierz najlepiej dwa od razu, przecież jest tanio
Nikt nie mówi o „szale”. To są jak dla moich potrzeb osiągi więcej niż potrzebne do każdej jazdy, zarówno do pracy jak i dalszej podróży. Nigdy nie ma żadnych problemów z wyprzedzaniem zakładając, że nie przekraczamy zbytnio przepisów drogowych.Chloru pisze:stach22, ~200 KM z doładowanej dwulitrówki w 2025 szału nie robi. Tym bardziej, że nie jest to podstawowy silnik w ofercie.
Stach sam tu pisał że to wykastrowana wersja która normalnie ma 300 KM.
W poniedziałek rozmawiałem z człowiekiem którego chrześniak pracuje u jednego z trójmiejskich dealerów, Ten dealer ma dwa salony z chińskimi autami, od początku roku w tych dwóch salonach sprzedał 1100 (tak tysiąc sto) chińskich aut.
Zacytuje klasyka ... Moc (spalinowy)
Ja tam uważam, że niemałe kombi robiące 0-100 na poziomie takiego M2 (może ciut wolniej) robi jednak trochę więcej szału niż toi-toi na kołkach ;)
Parametr 0-100 jako jedyny jest dobrym argumentem w przedszkolu!Chloru pisze:Zacytuje klasyka ... Moc (spalinowy)
204 KM (150 kW) @ 5 000–6 500 obr./min
Ja tam uważam, że niemałe kombi robiące 0-100 na poziomie takiego M2 (może ciut wolniej) robi jednak trochę więcej szału niż toi-toi na kołkach ;)
Tak może pisać tylko osoba jeżdżąca dychawicznym autem.
A Ty wykorzystujesz te możliwości biorąc zakręt z ulicy w bramę.stach22 pisze: ↑21 sie 2025, o 14:23Parametr 0-100 jako jedyny jest dobrym argumentem w przedszkolu!Chloru pisze:Zacytuje klasyka ... Moc (spalinowy)
Wyczuwasz różnicę na poziomie 0,3sek do 100?FUX pisze:A Ty wykorzystujesz te możliwości biorąc zakręt z ulicy w bramę.stach22 pisze: ↑21 sie 2025, o 14:23Parametr 0-100 jako jedyny jest dobrym argumentem w przedszkolu!Chloru pisze: Zacytuje klasyka ... Moc (spalinowy)
Szanuję.
6,8 mnie w volvo nie przeszkadza.
Taka ekscytacja i klaskanie uszami bardziej zasługuje na "fap fap".
300 tys PLN za chińczyka, proponuję Ci już się zapisywać bo może zabraknąć!!!Jaca68 pisze:Już lepszy taki chińczyk niż bmw:
Szczegóły BYD Denza Z9 GT – idealny materiał na post na Facebooka
1. Pozycjonowanie & geneza
• Denza to luksusowa submarka BYD, wcześniej stworzona w partnerstwie z Daimler-Mercedes, obecnie w pełni należąca do BYD  .
• Z9 GT to flagowy model serii „Z” – „Z” symbolizuje prestiż i technologię, „9” wskazuje najwyższą klasę, a „GT” to skrót od Grand Tourer  .
2. Wersje napędu: elektryczna (BEV) i plug-in hybrid (PHEV)
• BEV (w pełni elektryczna):
– Napęd z trzema silnikami: 230 kW z przodu i po 240 kW z tyłu (łącznie ok. 710 kW czyli ~965 KM)   .
– Przyspieszenie 0–100 km/h w ~3,4 s, maks. prędkość 240 km/h, zasięg do 630 km (CLTC)    .
• PHEV (hybryda plug-in):
– Silnik spalinowy 2.0 l Turbo (207 KM) wspomagany trzema silnikami elektrycznymi — łączna moc ~640 kW (~870 KM)
łącznie 1077KM   .
– Przyspieszenie 0–100 km/h w ~2,8 s. Zasięg elektryczny ~201 km, całkowity zasięg ~1 100 km (CLTC)   .
Nie żebym się jakoś szczególnie cieszył z aktualnego trendu ale patrzenie tylko i wyłącznie przez pryzmat ceny i pochodzenia produktu a nie tego co oferuje to dyskusja na poziomie przedszkola.
• „BMW potwierdziło, że iX3 jest pierwszym samochodem opartym na Neue Klasse, a do 2027 roku pojawi się ponad 40 nowych lub odświeżonych modeli, które skorzystają z tej technologii oraz nowego języka designu „Chloru pisze: Pożyjemy, zobaczymy... SUVy to zło.
Raczej kolejne fap fap.
Może się okazać, że w międzyczasie te marki które istnieją bardzo długo będą musiały zmienić właściciela albo podejście, żeby z tymi chińskimi nawiązać jakąkolwiek walkę. Zobacz co się dzieje w Chinach ze sprzedażą niemieckiego premium i wyciągnij wnioski.
Jakie mianowicie wnioski mam wyciągnąć z faktu, że Chińczycy coraz chętniej kupują chińską produkcję???Chloru pisze: Zobacz co się dzieje w Chinach ze sprzedażą niemieckiego premium i wyciągnij wnioski.
Nieeeee, to nie VolvoFUX pisze:To BMW wyprodukowane w PRC jest jeszcze niemieckie czy już chińskie?