Nie ma co się spierać. Kompromisowo niech będzie toi-toi.

Nie ma co się spierać. Kompromisowo niech będzie toi-toi.
Eee nie, to raczej kojarzy mi się z długaśnym kombi
Ok, mój połowiczny błąd, karawan pogrzebowy wygrywaChloru pisze:Znowu się mylisz. Ekspert GPT v5 jest innego zdania.
Chłopie, ani ja szamba nie wożę ani Ty nieboszczyków, wyluzuj, nie ja to zacząłemChloru pisze:Dalej wolę jeździć karawanem za kierownicą, niz toi-toiem niezależnie od zajmowanego miejsca.![]()
P.S. Ciekawe kiedy opanujesz wklejanie z ajfona.
Co za koszmar.Jaca68 pisze:Brzydki nie jest, ale żeby zaraz najładniejszy.
Ten mi się bardziej z wyglądu podoba.
A jak baterię opróżni z tych 15 netto, to dalej działa jak hybryda? Spalanie wtedy rośnie czy jest niewielkie jak w toykach?
Nie jeździłem Toyotami. Rośnie bo mniej niż 0 l/100 km trudno osiągnąć
Trybu pure (samo EV) praktycznie nie uzywam. Hybrydowy i tak bardzo rzadko odpala ICE. Ostatnia wycieczka do pracy 2 x 10 km - zużycie paliwa 0l. Czasami odpali, czasami nie.
To lexus/toyota robi to lepiej, bo RX małżonki potrafi w trasie na krajówkach poniżej 8, a tam jest sześć cylindrów i duże auto.
Coś Ty, bierz „omodę”Jaca68 pisze:To lexus/toyota robi to lepiej, bo RX małżonki potrafi w trasie na krajówkach poniżej 8, a tam jest sześć cylindrów i duże auto.
Tak dopytuję bo za jakiś rok/dwa trzeba będzie małżonce reksia wymienić i coś kupić (nie nie oddać swojego starego).![]()
Na dziś to będzie lex lub volvo, bo przecież tfuu bmw nie kupię.
Rzadko jeżdżę po takich drogach ale myślę, że spokojnie poniżej 8 wyjdzie. Może i duże ale pewnie wyprzedza się gorzej.
Nisko zawieszona poprzeczka
Bo SUVy stasiu dużo palą (Cx się kłania), mają w większości przypadków gówniane właściwości terenowe (marketing), są mniej bezpieczne dla pieszych podczas wypadku i zostały wykreaowane jako modny pojazd przez marketoidów. A twój przykład z kosiarką jest do dupy bo ich przestrzeń bagażowa uśredniając nie jest większa niż w klasycznym kombi, za to trzeba wyżej podnosić to co chce się do bagaznika włożyć.
Niech Ci będzie jak ktoś ma kosiarke Husqarny to SUV lepszy. W innych przypadkach - nie.
Gdyby miał normalne nadwozie pałiłby jeszcze mniej.
Czyli niczym się to nie różni od kombi... Acha w kombi ciszej bo bardziej opływowo i co do zasady mniej hałasuje.
Jak ktoś ma takie potrzeby to zawsze jest podniesione kombi...
Szybciej niż Twoja znajomość zasad ortografii?!