Edit: czat oblicza, że ok 5h dłużej vs benzyniak, ale ja myślę że to niedoszacowane trochę
Elektryki, to już chyba nieodwołalne...?
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 488 razy
Piotruś, a ile trwałaby podróż ze Świnoujścia do Ustrzyk Górnych?
Edit: czat oblicza, że ok 5h dłużej vs benzyniak, ale ja myślę że to niedoszacowane trochę
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 261 razy
- Polubione posty: 535 razy
Stach najwidoczniej razem ze swoim czatem dzipiti macie w bmw chłodzony schowek w którym trzymasz pampersy zmieniane bez wysiadania z pojazdu. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- stach22
- 6 gwiazdek
Raczej nie, mówił że to z przerwami :)Chloru pisze:Stach najwidoczniej razem ze swoim czatem dzipiti macie w bmw chłodzony schowek w którym trzymasz pampersy zmieniane bez wysiadania z pojazdu. ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Zadziwiające jest jak osoba z wyższym wykształceniem nie potrafi zweryfikować tego co wypluje czat dzipiti. Przy trasie ok. 1000 km az sie prosi o jakieś 2 postoje po 20-25 minut. Te postoje na rozprostowanie nóg, toaletę i kawę z powodzeniem wystarcza zeby takiego Hyundai podładować na kolejne pewnie 300 km (architektura 800V która sie tak ostatnio podnieciłeś w noje klase). Wniosek - czas przejazdu bedzie porównywalny jak autem spalinowym, ale niech sie @piotruś wypowie.stach22 pisze:Raczej nie, mówił że to z przerwami :)Chloru pisze:Stach najwidoczniej razem ze swoim czatem dzipiti macie w bmw chłodzony schowek w którym trzymasz pampersy zmieniane bez wysiadania z pojazdu. ;)
- stach22
- 6 gwiazdek
…itd.Chloru pisze:Zadziwiające jest jak osoba z wyższym wykształceniem nie potrafi zweryfikować tego co wypluje czat dzipiti.stach22 pisze:Raczej nie, mówił że to z przerwami :)Chloru pisze:Stach najwidoczniej razem ze swoim czatem dzipiti macie w bmw chłodzony schowek w którym trzymasz pampersy zmieniane bez wysiadania z pojazdu. ;)
Czy musiałeś znowu ad personam w niezbyt przyjazny sposób?
- Chloru
- 6 gwiazdek
@stach22 bądź dzielny i skup sie na merytoryce. Jeżeli napisałem cos nieprawdziwego to przepraszam.
Stachu, jak chcesz coś kupić, to się spiesz.
Rabaty na BMW. Ile przepłaciłeś?
Max 25% na 3 i 5 z wynajmem w Masterlease. Ostatnie sztuki ósemek też coś podobnie +/- 24%
Max 25% na 3 i 5 z wynajmem w Masterlease. Ostatnie sztuki ósemek też coś podobnie +/- 24%
Dolce far niente 
- stach22
- 6 gwiazdek
Jutro polecę, bo dziś już zamknięteFUX pisze:Stachu, jak chcesz coś kupić, to się spiesz.

- stach22
- 6 gwiazdek
Tymczasem dziś w okolicy mojego gabinetu RR ładuje się pod Biedrą, co za czasy 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Nie chwal się bo zaraz Ci czynsz za gabinet podniosą 
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Chloru
- 6 gwiazdek
Troche o EV (no bo jednak PHEV ale obstawiam, ze w przypadku BEV bedzie podobnie), troche o BMW, no i jest porownanie do Tesli. Kiedyś szokował nas koszt odpalenia pirotechniki maski bodajże w GT-R ale Niemcy nie mogli byc gorsi.;)
https://www.facebook.com/share/p/183ZNmpC4g/
https://www.facebook.com/share/p/183ZNmpC4g/
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 323 razy
- Polubione posty: 203 razy
Tak, jak Chloru, pisze
Naprawdę nie jest źle, ale my w Rodzinie na 5 osób mamy 3 auta, w tym jeden elektryk, więc wykorzystujemy je tak aby było wygodnie. Jechaliśmy 2 lata temu na wschód Polski "w te i z powrotem" i było tam w siedleckim biednie z ładowarkami, więc jechaliśmy na benzynie i czasem robiliśmy "łututututu"
Pewnie to oznaki starości
- stach22
- 6 gwiazdek
Hehe, to u mnie starość jakoś inaczej się manifestuje, nie marzy mi się elektryk, ani nie kuszą mnie „oszczędności”piotruś pisze:Tak, jak Chloru, pisze. On się w te 25 minut naładuje do pełna. Ze Świnoujścia do Ustrzyk Dolnych jest 1020 km, więc jadąc z prędkościami przepisowymi
trzeba by ładować co ok 300km a więc 3 razy. PlugShare mi wytyczył trasę z naprawdę dużą ilością ładowarek powyżej 150 KW - aż się zdziwiłem. Myślę więc, że może ok 1,5 h dłużej trwała by podróż. No chyba, że chciałbyś zaiwaniać jak po autobahnie, to wtedy tylko BMW diesel się sprawdzi
.
Naprawdę nie jest źle, ale my w Rodzinie na 5 osób mamy 3 auta, w tym jeden elektryk, więc wykorzystujemy je tak aby było wygodnie. Jechaliśmy 2 lata temu na wschód Polski "w te i z powrotem" i było tam w siedleckim biednie z ładowarkami, więc jechaliśmy na benzynie i czasem robiliśmy "łututututu". Ale to wszystko się zmienia na +. Jesteśmy na forum Subaru, bo jesteśmy albo byliśmy zachwyceni hałasem jaki robią boxery i to nadal we mnie siedzi. Uwielbiam dźwięki spalinówek, ale też ciągle wspominam jak bardzo jest cicho na ulicach norweski miast i jakie to jest wspaniałe
.
Pewnie to oznaki starości
Co do podróży przez środek Polski w poprzek to zdaje mi się, że byłoby kilka nieprzewidzianych okoliczności
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- piotruś (9 gru 2025, o 22:16)
Chloru, znajomy ma służbową teslę. Fakt, wgniata przez chwilę ale, skrzypi, trzeszczy, czuć taniość. Warszawa-Leszno przez Wrocek +6h.
Jego kobieta mówi, mając XC90 nowe B5, gówno takie, a idź z tym.
Ładowanie co ca. 200-300 km w zależności od fantazji. W domu z gniazdka 11kW.
Dla mnie porażka.
Jego kobieta mówi, mając XC90 nowe B5, gówno takie, a idź z tym.
Ładowanie co ca. 200-300 km w zależności od fantazji. W domu z gniazdka 11kW.
Dla mnie porażka.
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX, cieszę się, że podzieliłeś się wrażeniami kolegi ale ja nie o tym.
Inni sobie chwalą - czy skrzypi czy nie, nie zauważyłem jeżdżąc taksówkami. Chociaz faktwykończenie nie powala. Za to wg tego co czytam to jeden z bardziej wydajnych elektryków na trasie.