Raport dobowy,czyli 24h o wszystkim i o niczym;)
Objazdowo, Bangkok, Parku Narodowego Erawan, Chiang Mai i kilka dni lenistwa na koniec.
Taki pierwszy raz na liźnięcie tego kraju.
Dolce far niente 
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 489 razy
Wcześniej jakieś fotki wrzucałeś to nie była Tajlandia? Kambodża?FUX pisze:Objazdowo, Bangkok, Parku Narodowego Erawan, Chiang Mai i kilka dni lenistwa na koniec.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 139 razy
- Polubione posty: 208 razy
Ale tylko gdy witasz księdza w domu, czy ogólnie?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- stach22
- 6 gwiazdek
Przypadkowo nawinął się orleń, fajne wrażenie

- stach22
- 6 gwiazdek
Póki co to najlepsza rafa lokalna, oczywiście nie licząc wypadów na coral garden. Jutro zmiana wyspy. Tą zdecydowanie warto polecić.
A to udało mi się dziś skręcić
A to udało mi się dziś skręcić
Rudniki coś nie mają szczęścia do właścicieli.
właśnie wystawili je na licytację komorniczą
właśnie wystawili je na licytację komorniczą
https://czestochowa.wyborcza.pl/czestoc ... 2-L.5.malyTeraz Drugi Urząd Skarbowy w Częstochowie informuje o sprzedaży w drodze licytacji publicznej "nieruchomości gruntowej (lotnisko) położonej w miejscowości Kościelec, gm. Rędziny, o łączniej powierzchni działek 171,4160 ha". Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego miejscowości Kościelec teren nieruchomości oznaczony jest jako tereny lotniska, droga powiatowa zbiorcza, tereny rolnicze, w tym jedna działka z dopuszczeniem zabudowy. Na części działek znajdują się tereny zarezerwowane na przedłużenie drogi gminnej.
Wartość nieruchomości oszacowano na 28 mln 723 tys. zł. Cena wywoławcza wynosi 21 mln 723 tys. zł.
Warunkiem przystąpienia do licytacji nieruchomości jest wpłata wadium - 2 mln 872 tys. 300 zł. Termin licytacji wyznaczono na 10 marca.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
No to sobie utknęliśmy w Tajlandii. Brak samolotu do PL, który stoi w Dubaju. Czad.
Dolce far niente 
Pociski spadają 100km od miejsca gdzie mieszka moja siostra, co wolisz?
Ponoć biura podróży wykupują ludziom którzy utknęli pokoje na kilka dni. Nie macie takiej opcji?
Ponoć biura podróży wykupują ludziom którzy utknęli pokoje na kilka dni. Nie macie takiej opcji?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
Próbowałeś kupić bilet z przesiadka np. W Seulu czy będziesz czekał aż się uspokoi?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A z Seulu którędy lecą do PL? Z Azji chyba większość lotów do Europy w obecnej sytuacji prowadzi przez jakiś rejon działań zbrojnych... Rosja, Ukraina, półwysep arabski itd.
Update: pociski spadły dzis w nocy i rano 30km od mieszkania mojej siostry. A ponoć Emiraty są bezpieczne...
Update: pociski spadły dzis w nocy i rano 30km od mieszkania mojej siostry. A ponoć Emiraty są bezpieczne...
- stach22
- 6 gwiazdek
Mój chrześniak wraca w piątek z Malediwów przez Dohe, mam nadzieje ze do piątku pomarańczowy i jahu się wypykają z tomahawków.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Z Seulu jest bezpośredni lot do Warszawy. To był przykład tylko możesz sobie wybrać jeszcze Helsinki albo inne lotnisko, jest trochę opcji jak komuś zależy na czasie.busik pisze:A z Seulu którędy lecą do PL? Z Azji chyba większość lotów do Europy w obecnej sytuacji prowadzi przez jakiś rejon działań zbrojnych... Rosja, Ukraina, półwysep arabski itd.
Lipa jest taka, że jest niedziela, strefa czasowa.
W sumie to rozbija się o uzgodnienie trasy przelotu przez Portugalczyków. Mamy hotel, jedzenie i 35 st.
Zobaczymy, co rano dzień przyniesie.
Szacuję, że wylot nie prędzej niż w środę.
W sumie to rozbija się o uzgodnienie trasy przelotu przez Portugalczyków. Mamy hotel, jedzenie i 35 st.
Zobaczymy, co rano dzień przyniesie.
Szacuję, że wylot nie prędzej niż w środę.
Dolce far niente 
- stach22
- 6 gwiazdek
Ciekawe jak to się skończy, Trump nie ma środków na wojnę bez końca, poza tym suweren go rozliczy
Jaja będą jak on powie- kończymy a ajatollahowie że niekoniecznie.
Cały region zatoki perskiej straci.
Dobrze że w ostatniej chwili zwiedziłem suk w Dosze, bo warto
A póki co fajna fotka z drona z Dhihurah zrobiona przez mojego chrześniaka. W piątek powrót przez Doha. Przynajmniej w teorii.

Jaja będą jak on powie- kończymy a ajatollahowie że niekoniecznie.
Cały region zatoki perskiej straci.
Dobrze że w ostatniej chwili zwiedziłem suk w Dosze, bo warto
A póki co fajna fotka z drona z Dhihurah zrobiona przez mojego chrześniaka. W piątek powrót przez Doha. Przynajmniej w teorii.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Jadąc dziś hulajnogą zostałem zatrzymany w celu kontroli trzeźwości.
Pan policjant wyskoczył też z tekstem, iż nie mogę się poruszać hulajnogą po jezdni, więc go pouczyłem, że znajdujemy się w strefie ograniczenia do 30 km/h. Był wyraźnie zaskoczony i zapytał gdzie są znaki, ale jak mu wytłumaczyłem (jeden był nawet w zasięgu wzroku) to stwierdził, że dobrze wiedzieć i podziękował. Wychodzi na to, że policjanci nie patrzą na znaki, albo do strefy dotarli droga powietrzną.
Pan policjant wyskoczył też z tekstem, iż nie mogę się poruszać hulajnogą po jezdni, więc go pouczyłem, że znajdujemy się w strefie ograniczenia do 30 km/h. Był wyraźnie zaskoczony i zapytał gdzie są znaki, ale jak mu wytłumaczyłem (jeden był nawet w zasięgu wzroku) to stwierdził, że dobrze wiedzieć i podziękował. Wychodzi na to, że policjanci nie patrzą na znaki, albo do strefy dotarli droga powietrzną.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
- Chloru
- 6 gwiazdek
No dobra ale ile wydmuchałeś?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Nawet nie wiem, ale najwidoczniej zmieściłem się w dopuszczalnej granicy. Po świętach to jednak różnie bywa.
Dolce far niente 
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Jak to co? Alkomat uległby uszkodzeniu i pomiar byłby niemożliwy. :)