no sa.uciekac trza.i forum-kawior.pl zalozyc :)Arno pisze:to na forum sa pasztety, jednakl? :)michal pisze:z miejsc alternatywnych acz fajnych - buda z zapiekankami na tylach bylego dworca marymont zwana "barem u sasiada" - czynne 24h klimat lekko dziwny ale zapiekanki prima.
Restauracje- co polecacie,nowosci,opinie.
to ja. wasz Rysiek Ochucki
Moja zona nigdy nie chciala mieszkac po tamtej stronie wisly. Ja zreszta tez., BO CO BY W MORDE BYLO, jakby nam zrobili Polske Zachodnia i Polska Republike Demokratyczna? To ta strona, z palacem jest bezpieczniejsza.vibowit pisze:Na szczęście bez wizy nie przejedziesz Wisły. Mogę spać spokojnie.Konto usunięte pisze:W środę Czeczenia jedzie do Łomianek odpalić parę samochodów - pułapek.Bilex pisze:Ty też w Czeczenii?Czuj się ostrzeżony
![]()
Trzeba kurde myslec, tak?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Dobramagilla
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Arno, ale mnie rozbawiłeś.Arno pisze:Moja zona nigdy nie chciala mieszkac po tamtej stronie wisly. Ja zreszta tez., BO CO BY W MORDE BYLO, jakby nam zrobili Polske Zachodnia i Polska Republike Demokratyczna? To ta strona, z palacem jest bezpieczniejsza.
Trzeba kurde myslec, tak?

U nas nigdy nie postawili Pajaca

KC też u nas nie stał.

Wawel też stoi po NASZEJ stronie

No i w ogóle ludzie u nas są sympatyczniejsi, bardziej wyluzowani i w ogóle. To u nas był/jest Różyc. To u nas jest Aleja Stanów Zjednoczonych. To do nas do Rembertowa jeździło się na ciuchy. The Stadion jest nasz. I ZOO.
Przewaga Pragi nad Warszawą nie podlega dyskusji

A w temacie:
Dla amatorów włoszczyzny - La Strada na Kłopotowskiego. Italia w Czeczenii. Myślę, że niektórzy chętni nie dostaną wizy

http://www.lastrada.com.pl/
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
Maly to ty gdzies po praskiej (czyt. bardziej cywilizowanej) stronie mieszkasz ?mały 5150 pisze:zdecydowanieKonto usunięte pisze:devlin napisał/a:
do tego wiza potrzebna bo to za rzeką,
Grabisz sobie![]()
co do knajp to z wloszczyzny smakowalo mi w durbosowni czyli Mille Gusti
a co do sushi to ostantio jestem uzalezniony i pare knajp wyprobowalem i zawsze wracam do bonsai na powsinskiej kolo sadyba best mall - goraco polecam
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
Statua wolności też?Konto usunięte pisze:Wawel też stoi po NASZEJ stronie![]()

http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Tak, tylko zauważ proszę, że w KRK TA strona Wisły jest prawidłowa. To się zmienia na granicy Królestwa Kongresowego, tam zachodzi tzw. inwersjaSo What! pisze:devlin, ty się nie śmiej mądralo. Wynajmujesz mieszkanie po TEJ stronie Wisły. Rodzinę też masz w tych rejonach![]()

Jak to cygaro jeszcze dobre jestLORD VADER pisze:to trza sie gdzies spotkac w cywilizacji ;)Konto usunięte pisze:I ja też, ja też, kwadrans na piechotę od małego5150 :-PLORD VADER pisze:Maly to ty gdzies po praskiej (czyt. bardziej cywilizowanej) stronie mieszkasz ?
Maly to moze uda mi sie wreszcie podjechac po R&J

P.S. Adaś dałem Ci telefon na PW jak coś to nawiń - gdzieś się spotkamy.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Wilgotno i zimno ok, ale niekoniecznie takie samochodowemały 5150 pisze:Jak to cygaro jeszcze dobre jestbo cały czas mam je w samochodzie - wilgotno, zimno a to chyba niezbyt dobry klimat dla cygara
![]()

Konto usunięte, musimy chyba jakąś Czeczeńską Grupę Zbrojną zorganizować i przekonać parę osób do tej strony Wisły

Nie to żebym był jakoś na śmierć z Pragą związany, bo ja to jestem chłopaczek z Mokotowa, ale teraz tam mieszkam i jest ok.

Nie to żebym był jakoś na śmierć z Pragą związany, bo ja to jestem chłopaczek z Mokotowa, ale teraz tam mieszkam i jest ok.
Jest w aluminiowym tubusie to może trochę ochrania - zresztą trudno będzie palił takiedevlin pisze:Wilgotno i zimno ok, ale niekoniecznie takie samochodowe

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Patrząc jeszcze dalej - Dębniki, Prokocim, Borek, Bieżanów, Nowy Bieżanów... Brrrr.
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
A Ty miś koalaLORD VADER pisze:Ty ukryty Czeczen jestes![]()

Ale do tematu:
Kawa:
- TriBeca - 3 lokalizacje -Rynek Główny, Galeria Krakowska i Gmach Muzeum Narodowego,
Coś słodkiego:
- Słodki Wentzl, Pijalnia Czekolady Wedel, Kamera Cafe (wyłącznie biała czekolada z truskawkami).
Włoskie:
Dobry prajs:
- Mamma Mia na Karmelickiej (w której byłem m. in. z matim i bardzo chwalił), Cyklop - niektórzy uważają, że od lat najlepsza pizza w mieście.
Trochę drożej
- Avanti - po przeciwnej stronie Karmelickiej - samo dobre jedzonko, polecam Gnocchi alla Gorgonzola, oraz polędwicę w sosie pieprzowym.
Kurde, mnóstwo tego: Soprano, Cherubino, Trzy Papryczki, Corleone... Raczej wszędzie dobre żarcie...
Meksykańskie:
- Taco Mexicano na Poselskiej.
Amerykańskie junk-food:
- Jeff's, a śniadania w sobotni poranek rządzą! :)
- Rooster - tak w miarę, na szybko - jeśli zupełny brak pomysłu.
Międzynarodowa:
- Metropolitan - drogo, ale baaardzo smacznie i zupełnie "inaczej".
- Oficyna (na tyłach Tribeci) - tanio i przyjemnie
Wegetariańska:
- Chimera rządzi!
Polskie:
- Polakowscy na Miodowej,
- Polskie Smaki na św. Tomasza.
Sporo tego, a to dalej nie wszystko...
Ktoś zna jakąś dobrą, brazylijską knajpę w Krakowie?
Kawa:
- TriBeca - 3 lokalizacje -Rynek Główny, Galeria Krakowska i Gmach Muzeum Narodowego,
Coś słodkiego:
- Słodki Wentzl, Pijalnia Czekolady Wedel, Kamera Cafe (wyłącznie biała czekolada z truskawkami).
Włoskie:
Dobry prajs:
- Mamma Mia na Karmelickiej (w której byłem m. in. z matim i bardzo chwalił), Cyklop - niektórzy uważają, że od lat najlepsza pizza w mieście.
Trochę drożej
- Avanti - po przeciwnej stronie Karmelickiej - samo dobre jedzonko, polecam Gnocchi alla Gorgonzola, oraz polędwicę w sosie pieprzowym.
Kurde, mnóstwo tego: Soprano, Cherubino, Trzy Papryczki, Corleone... Raczej wszędzie dobre żarcie...
Meksykańskie:
- Taco Mexicano na Poselskiej.
Amerykańskie junk-food:
- Jeff's, a śniadania w sobotni poranek rządzą! :)
- Rooster - tak w miarę, na szybko - jeśli zupełny brak pomysłu.
Międzynarodowa:
- Metropolitan - drogo, ale baaardzo smacznie i zupełnie "inaczej".
- Oficyna (na tyłach Tribeci) - tanio i przyjemnie
Wegetariańska:
- Chimera rządzi!
Polskie:
- Polakowscy na Miodowej,
- Polskie Smaki na św. Tomasza.
Sporo tego, a to dalej nie wszystko...
Ktoś zna jakąś dobrą, brazylijską knajpę w Krakowie?

411KM @ 575Nm