Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
w gmailu dorzucili zadania wreszcie..
oj jak mi tego brakowalo..
(w wersji US)
oj jak mi tego brakowalo..
(w wersji US)
esilon, a jakieś inne wymagania.
Duży, lekki? Bo do prac biurowych to wystarczy cokolwiek.
Duży, lekki? Bo do prac biurowych to wystarczy cokolwiek.
czarne jest piękne...
vibowit, może byc cięzki jezeli będzie miał duży wyswietlacz, wymagania takie aby uciągnał normalne programy uzytkowe, bez cudowania, zadnych gier, może byc mało uzywany wysokiej klasy
,
myśle o jakims tanim nowym z windows w komplecie

myśle o jakims tanim nowym z windows w komplecie
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
esilon pisze: laptop w miarę szybki choć w 90% do prac biurowych typu klepanie tekstu w Word, czy za 1500 kupi sie cos porządnego ?
http://tinyurl.com/5dkdcx

i tu jest sedno, który z tych tanich jest godzien ???Konto usunięte pisze:esilon pisze: laptop w miarę szybki choć w 90% do prac biurowych typu klepanie tekstu w Word, czy za 1500 kupi sie cos porządnego ?
http://tinyurl.com/5dkdcx
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
esilon, Acer czy Lenovo są OK. Co do reszty nie mam doświadczenia, ale HP sprawuje się chyba generalnie dobrze - może się jakiś user wypowie.
O! Widzisz.
Ja spośród tych to pewnie bym wybrał IBM (choć kosztuje ponad 1500) HP albo Toshibe.
W FSach nagminnie urywam zawiasy. Toshiba najdłużej u mnie przetrwała, choć była to Sattelite Pro.
RAMu bierz co najmniej 1GB.
Ja spośród tych to pewnie bym wybrał IBM (choć kosztuje ponad 1500) HP albo Toshibe.
W FSach nagminnie urywam zawiasy. Toshiba najdłużej u mnie przetrwała, choć była to Sattelite Pro.
RAMu bierz co najmniej 1GB.
czarne jest piękne...
Lenovo mam 2 lata. RAM 2
Po 2 latach na XP reinstalka, ale to podobno norma...
Dolce far niente 

Ciekawa teoria.FUX pisze:Po 2 latach na XP reinstalka, ale to podobno norma...

czarne jest piękne...
2 lata
, jak mamy czas to w robocie co 3 miesiące a podobno higieny normy zalecają raz w miesiącu ale ja sie nie znam

a ja w pracy mam upadłą Maxdatę z XP zainstalowanym ze 4 lata temu i śmiga. Reinstalka to nie jest normaFUX pisze:Lenovo mam 2 lata. RAM 2

esilon jak wroce do domu podesle Ci specyfikacje laptopa, ktory kupilem ostatnio dziewczynie. Cena atrakcyjna, promocja jest tu na niego ostatnio(cos kolo 330 funtow), Toshiba.
Ja używam i w domu i w pracy Lenovo (dawne IBM).
W domu 4-letni z Windowsami XP, w pracy roczny też z XP.
Nigdy nie robiłem żadnej reinstalki, od kiedy używam komputerów z systemem XP.
Jednynie kiedyś musiałem cofnąć stan systemu o kilka dni i naprawić co sam popsułem.
I to jest właśnie piękne w XP, że sobię z nim radzę, chociaż jestem zupełnym amatorem.
Wiem, że coraz trudniej kupić laptopa z XP, bo dominuje już Vista.
Ale ja bym jednak wolał znowu XP, z lenistwa, żeby nie uczyć się czegoś nowego.
Lenovo, jeśli chodzi o jakość wykonania, zdecydowanie polecam.
W domu 4-letni z Windowsami XP, w pracy roczny też z XP.
Nigdy nie robiłem żadnej reinstalki, od kiedy używam komputerów z systemem XP.
Jednynie kiedyś musiałem cofnąć stan systemu o kilka dni i naprawić co sam popsułem.
I to jest właśnie piękne w XP, że sobię z nim radzę, chociaż jestem zupełnym amatorem.
Wiem, że coraz trudniej kupić laptopa z XP, bo dominuje już Vista.
Ale ja bym jednak wolał znowu XP, z lenistwa, żeby nie uczyć się czegoś nowego.

Lenovo, jeśli chodzi o jakość wykonania, zdecydowanie polecam.
właśnie Vista jest mi obca, XP polubiłem , NT był najlepszy
chyba w ACERA wyceluję
chyba w ACERA wyceluję
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
esilon, też niedawno szukałem notebooka. Kumpel polecił mi Samsunga. Bardzo dobra jakość. Ceny mają teraz relatywnie niskie, bo chcą zwiększyć swój udział w rynku - są promocje w MM i Saturnie. Kupiłem R510 (w MM). Naprawdę fajny notebook.
Potrzebuję zrobić stronę firmy cateringowej może ktoś się zna na tym ,albo może polecić kogoś (taniego). 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn,
http://studio4p.pl/
Bardzo polecam - super solidny chłopak, który jest w stanie poruszać tylko dwoma palcami. Jeżeli masz jakąś pracę tego typu - na pewno warto mu to zlecić.

Bardzo polecam - super solidny chłopak, który jest w stanie poruszać tylko dwoma palcami. Jeżeli masz jakąś pracę tego typu - na pewno warto mu to zlecić.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
O!Kruszyn pisze: Potrzebuję zrobić stronę firmy
Podepnę się, dobrze?

Świetne strony robi, rzeczywiście. Obawiam się, że mnie na niego nie staćdevlin pisze: http://studio4p.pl/

Ostatnio zmieniony 15 gru 2008, o 19:09 przez Doxa, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Dobrze, sprawa na styczeń bo teraz i tak nie ma czasu.Doxa pisze:O!Kruszyn pisze: Potrzebuję zrobić stronę firmy
Podepnę się, dobrze?

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
On naprawdę nie jest drogi - sprawdźcie. Jak coś, to dam na PW nr telefonu, ale lepiej mailem. Powołajcie się na mnie czy forum - swego czasu jego marzeniem było przejechać się Imprezą i kolega samochodzik z kropki marzenie to spełnił.
z własnego doświadczenia szczerze odradzamesilon pisze:chyba w ACERA wyceluję

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Słusznie. Nie zapomnij tylko pociągnąć za spust ;)esilon pisze: chyba w ACERA wyceluję
Ja też - jakość + serwis.zagatka pisze:z własnego doświadczenia szczerze odradzamesilon pisze:chyba w ACERA wyceluję
Cztery miesiące czekałem na wymianę (gwarancyjną) matrycy.
Od tamtego czasu zmieniło się tyle, że serwis przeniesiono do Czech, zdaje się...
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
a co, też się wyżyję
bateria w NOWYM laptopie ACER nie działała dłużej niż 40minut, po roku przestała działać zupełnie, a po 2 latach tak się spsuła,że musi być wyjęta, żeby komputer w ogóle ruszył
ze swoich pozostałych doświadczeń przy zakupie laptopa zerknąłbym na kształt CD/DVD - te niestandardowe (czyli w jakiś sposób zintegrowane z obudową komputera) trzeba zamawiać u producenta laptopa jak się popsują
jak ma się zwykły CD (czyli klapka prostokątna, bez "udziwnień") to z wymianą nie ma problemu, idzie się do byle sklepu i kupuje się to co akurat jest.

bateria w NOWYM laptopie ACER nie działała dłużej niż 40minut, po roku przestała działać zupełnie, a po 2 latach tak się spsuła,że musi być wyjęta, żeby komputer w ogóle ruszył
ze swoich pozostałych doświadczeń przy zakupie laptopa zerknąłbym na kształt CD/DVD - te niestandardowe (czyli w jakiś sposób zintegrowane z obudową komputera) trzeba zamawiać u producenta laptopa jak się popsują
jak ma się zwykły CD (czyli klapka prostokątna, bez "udziwnień") to z wymianą nie ma problemu, idzie się do byle sklepu i kupuje się to co akurat jest.